– Viešojoje erdvėje nuolat pasirodote papuošta stilistų ar dizainerių. O kaip mėgstate rengtis pati?

– Kasdienė mano apranga visada priklauso nuo tądien vyraujančios nuotaikos. Pavyzdžiui, vieną dieną galite sutikti mane vilkinčią kariniais motyvais išsiskiriančią ar medžiotojo stiliaus aprangą, antrą – apsivilkusią rokeriško stiliaus suknelę, trečią – atrodančią visiškai kaip princesė.

Nemanau, kad turiu vientisą, savitą stilių. Kadangi mano darbas – nuolat įsikūnyti į vaidmenis ir pristatyti vis kitus amplua, ir pati jaučiuosi galinti apsivilkti ir priderinti visiškai viską.

– Kokios įvaizdžio detalės jums atrodo svarbiausios?

– Tikriausiai, pasirodysiu kaip klasikinė moteris, nes svarbiausia man – batai ir rankinė. Nesu iš tų, kurios nešioja daug papuošalų... Ypač patogūs batai man – tiesiog būtinybė, nes dirbdama modelio darbą labai dažnai turiu avėti ne itin patogius aukštakulnius ar kitokius pėdas varginančius batus, taigi laisvu metu stengiuosi kojas kaip reikiant pailsinti. Na, o graži rankinė man tiesiog visai dienai pakelia nuotaiką. Nors šiuo atveju pasitaiko ir išimčių – neretai į miestą išeinu ir visai be jos. Pavyzdžiui, jei pakanka turėti tik banko kortelę ir telefoną.

Karolina Toleikytė

– Kaip keičiasi jūsų stilius bėgant metams?

– Pastebėjau, kad jis išties keičiasi. Pavyzdžiui, dingo tas noras apsipirkinėti impulsyviai – dabar kaskart prieš pirkdama bet kokį daiktą nuodugniai pamąstau, prie ko jį ketinu derinti.

Taip pat stengiuosi atsisakyti greitosios mados produkcijos, pavyzdžiui, Zara, H&M, Asos ir kitų panašių prekės ženklų drabužių. Renkuosi įsigyti brangesnį daiktą, bet užtat žinau, kad jis man tarnaus ne vieną sezoną ir apsivilksiu jį ne du ar tris kartus – greičiau jau kelerius metus nešiosiu.

– Kokią dalį savo pajamų skiriate garderobui ar kitoms įvaizdžio detalėms?

– Neabejotinai, per didelę. Pagal visus principus, kaip planuoti asmeninius finansus, tokiems dalykams kaip drabužiai ar laisvalaikis – nebūtiniems pirkiniams ir pramogoms – rekomenduojama išleisti iki 30 proc. pajamų. Aš tikrai pasistengiu pataupyti, bet situacijos tai nekeičia – vis tiek išleidžiu gerokai per daug.

– Esate vadinama viena stilingiausių moterų Lietuvoje. Ar tokia etiketė įpareigoja?

– Būti šitaip vertinamai man – jokia našta, priešingai – net šventė. Sužinojusi, kad esu šitaip vertinama, kurį laiką nė negalėjau patikėti. Atrodė, juk nei aš stilistė, nei dizainerė – esu tiesiog modelis, kuris viso labo apsirengia taip, kaip pačiai patinka, kaip atrodo įdomu.

Nepasakyčiau, ar įpareigoja. Aš ir toliau vaikštau apsirengusi taip, kaip man patinka, kaip jaučiuosi patogiai. Pavyzdžiui, šiandien važiavau mokytis slidinėti, o po to – į prekybos centrą. Ir ką? Taip ir vaikščiojau po reikiamas parduotuves vilkėdama tą pačią slidinėjimo aprangą – nė nepersirengiau. Žinoma, jei jau ruošiuosi užsukti į kokį renginį, tuomet stengiuosi pasitempti. O toliau... Toliau – kasdienis gyvenimas, kuriame nereikia persistengti.

Karolina Toleikytė