Akių kaukė poilsiui

R. Kalinkinas pasakoja, kad jo šeimos namuose dieną yra gana tamsu, namai orientuoti į šiaurinę pusę, tačiau naktį tamsą išvaiko dekoratyvinis namų apšvietimas, akvariumo šviesos, iš kiemo sklinda įvairios švieselės, o pro stoglangius žiūri pilnatis. Ir, nors blankios nakties šviesos kai kuriuos žmones nuteikia poilsiui, dalis žmonių negali sudėti bluosto. Taip dizaineriui gimė idėja sukurti miegui skirtas akių kaukes, kurios uždengia bet kokią šviesą ir leidžia ramiai užmigti.

Robertas Kalinkinas siūlo nuo pilnaties slėptis stilingai

„Paskutinis mano darbas prieš atostogas – akių kaukė, todėl vieną nedvejodamas įsidėjau ir į lagaminą. Ši kaukė skirta žmonėms, kurie negali užmerkti akių ir spokso į lubas. Aš ir pats esu vienas iš tokių ir manau, kad kaukė padėtų pagaliau „išjungti šviesą“ ir išsimiegoti. Gyvenant intensyviu rudens ritmu, kai vaikus reikia išvežioti po mokyklas, darželius, spėti į savo darbus, tiesiog būtinas kokybiškas poilsis naktį“, – sako jis.

Juoda, minkšto satino audinio akių kaukė, papuošta stilingu anglišku užrašu „Wake me up when it’s over“ (liet. pažadink mane, kai tai baigsis), yra limituoto leidimo. „Šią kaukę gaus tik šios pilnaties metu prekybos centre „Europa“ apsipirkę lankytojai. Kaukė suteikia absoliučią tamsą – visišką „black out“. Šiuo metu visi esame pavargę nuo pasaulį apėmusios pandemijos, o kaukė sufleruoja, kad laikas tinkamai pailsėti“, – idėją pristato dizaineris.

Robertas Kalinkinas siūlo nuo pilnaties slėptis stilingai

Jaučia pilnaties poveikį

Mėnulis turi poveikį Žemei – jo trauka sukelia potvynius ir atoslūgius. R. Kalinkinas mano, kad tam tikrą poveikį mėnulis daro ir žmogaus gyvenimui – miegui, elgesiui. „Anksčiau negalėdamas užmigti neatkreipdavau dėmesio, kokia yra mėnulio fazė. Bet dabar miegame tarsi po atviru dangumi dėl kambaryje esančių stoglangių, tad bent paskutinės pilnaties poveikį tikrai pastebėjau – šviesa mane vėrė kiaurai. Miegoti išsikrausčiau ant sofos pirmame aukšte, nes kiekvienam žmogui būtina pauzė nuo darbų, kokybiškas poilsio laikas“, – sako R. Kalinkinas.

Vyras sako pastebėjęs, kad ir kiti žmonės pilnaties metu atrodo nepailsėję, todėl sunkiau sekasi dėl ko nors susitarti, derėtis, daugumai sunku susikoncentruoti, o tai apsunkina darbus, ypač tuos, kurie reikalauja bendravimo su žmonėmis.

„Manau, kad visus žmones vienaip ar kitaip veikia pilnatis – dažniausiai tampa sunkiau atlikti darbus, kurie reikalauja koncentruoto kritinio mąstymo, žmonės atrodo neišsimiegoję, nepavalgę, kaip pakvaišę ar išsekę galbūt nuo gyvenimo ritmo. Tiesiog kuo toliau, tuo labiau pastebiu, kad jeigu kažkas vyksta ne pagal planą, išmuša žmones iš jų vagos, tai dažniausiai už lango yra pilnatis“, – pastebėjimais dalijasi dizaineris.

Robertas Kalinkinas siūlo nuo pilnaties slėptis stilingai

Nepaisant to, R. Kalinkinas sako, kad pilnatis jam patinka, o ypač gražus ir mistiškai nuteikiantis yra geltonos spalvos mėnulis. Toks atrodo šiek tiek bauginančiai, kaip iš jo mėgstamų filmų apie vilkolakius ir kitas mitines nakties būtybes, priklausomas nuo mėnulio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)