Keturi mados ženklai – „Unsociety“, „Honey denim“, „Grand secret“ ir „ZIY“ – publiką subūrė pamatyti drabužių kolekciją drąsiems, nebijantiems gatvėje išsiskirti žmonėms.

Tarp garsių vakaro svečių buvo stilistė Gabija Varnaitė, dizainerė Kastė Svilaitė, verslininkai Žilvinas Grigaitis ir Benediktas Gylys, aksesuarų kūrėjas Sigitas Praspaliauskas ir kiti.

Renginio svečiai:

Pirmieji podiumu žengė mados pasaulyje jau gerai žinomo Domanto Mašidlausko modeliai. Jo kolekcijoje dominavo pagrindinės rudens spalvos: tamsiai raudona, juoda, chaki spalva bei svarbiausias šio rudens akcentas – langeliai. Išskirtinai atrodė dizainerio pasirinkimas megztinio raištukus pakeisti sidabro spalvos papuošalais.

Antroji savo kolekciją pristatė Ana Mizarė („ZIY“). Merginoms kurta linija pasižymėjo kūno silueto pabrėžimu. Kolekcijai buvo naudojamos lengvos tekstūros medžiagos: tinklelis, neoprenas ir permatomi audiniai. Kolekcija, kaip teigė dizainerė, yra „nors kvepianti avangardu, tačiau paprasta ir dėvima“.

Ant džinsinių švarkų meną kurianti Gabrielė Čeponytė („Honey denim“) stebino išskirtiniais, iššaukiančiais piešiniais. Kiekvienas piešinys nešė skirtingą žinutę auditorijai.

Paskutinis savo antrąją kolekciją vyrams pristatė „Unsociety“ ženklo įkūrėjas Edvinas Radinis, kuris teigė, jog „90-tųjų laikų hip hopas ir jo mada grįžta XXI amžiuje“. Visoje kolekcijoje dominavo juodos ir baltos spaltos laisvalaikio stiliaus drabužiai.

Kolekcija buvo skirta ne tik pristatyti dizainerių kūrybą, tačiau ir projektą „Moditi“, kurio tikslas – siekti, jog dizaineriai ne konkuruotų tarpusavyje, o vienytų jėgas kūrybai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)