Jacqualine Kennedy nusprendė palaikyti vyrą ir 1963 metų vasarį pakvietė Stanislavą Radzivilį, šeimos bičiulį Chucką Spoldingą ir Jungtinių Valstijų slaptosios tarnybos agentą Clintą Hillą į ilgą pasivaikščiojimą po Palm Bičą. Per 20 valandų jie nuėjo per 80 kilometrų. Šią užduotį 1908 metais jūrų pėstininkams sugalvojo prezidentas Theodore‘as Rooseveltas. Ją kariai atliko per 17 valandų.

Šios progos prisiminimui S. Radzvillis Jackie padovanojo 18 karatų aukso laikrodį „Cartier Tank“. Ciferblato vidinėje pusėje jo prašymu buvo išgraviruota jų kelionės data, pradžios ir pabaigos laikas bei žodžiai „Jackie nuo Staso. 1963 vasario 23 diena nuo 2 val. 05 nakties iki 21 val. 35 val. vakaro“.

Dėkodama už įspūdingą simbolinę dovaną pirmoji JAV ponia nupiešė beeinančius S. Radzivilį ir Ch. Spoldingą, o piešinio apačioje paliko analogišką įrašą dėl datos bei laiko ir pridūrė: „Nuo Jackie Stasui – su meile ir pagarba“.

Piešinukas ir laikrodis odine apyranke, kurį segėjo ir labai mylėjo pati J. Kennedy, taps svarbiausiu birželio 21 dieną „Christie‘s“ organizuojamo aukciono „Reti laikrodžiai ir amerikiečių ikonos“ akcentu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)