13
Kitas

Kaip valyti?

Kas yra sausas valymas ir kokiems audiniams jis tinka?

Sausu valymu vadinamas toks dėmių ir kitų nešvarumų valymo būdas, kai naudojamos priemonės, kurių nereikia tirpinti vandenyje. Tokio valymo būdo privalumas – medžiaga nesideformuos taip, kaip skalbiant įprastu būdu. Sausas valymo būdas tinka: natūraliam šilkui ir kai kurių rūšių dirbtiniam šilkui, trikotažo gaminiams, natūraliai vilnai, ypač kašmyrui ir angorai, drabužiams ir plono lino ar medvilnės, odai ir verstai odai, aksomui.

Net švelnus skalbimo režimas gali pakenkti kai kuriems gaminiams, ypač tokiems, kurie yra gausiai ar sudėtingai dekoruoti (pavyzdžiui, išsiuvinėti karoliukais, blizgučiais ir pan.), tad tokius drabužius geriau valyti sausai. Taip pat sausą valymą rekomenduojama naudoti tuo atveju, jei norite pratęsti savo mylimo drabužio dėvėjimo laiką. Šio valymo būdo privalumai dar ir tokie, kad nereikės pašalinti tokių detalių, kaip sagos, antpečiai ir pan.


13
Kitas

Kaip valyti?

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)