Pasak jos, makiažo meistrai visuomet atsižvelgia į užsienio madas, žiūri „Bridal Fashion Show“, nes skirtingi mados namai ir dizaineriai su savo kurtomis suknelėmis pristato ir siūlomą įvaizdį. „Pavasarį kurdami savo įvaizdžių kolekciją Lietuvos nuotakoms, mes į tai atsižvelgiame. Ne aklai kopijuojame, o pritaikome pagal lietuvaites ir jų mentalitetą, gyvenimo būdą, Baltijos šalių moterų charakteristiką“, – pasakojo K. Taraškevič. Geras įvaizdžio dizaineris ar plaukų, makiažo stilistas mato, kurias idėjas galima perkelti nuo podiumo konkrečiam žmogui ir pritaikyti, kad tiktų būtent jam. Karolina teigia, kad yra daugybė nuostabių dizainerių, kuriančių nuotakoms, ir jie visi turi savitą stilių, savaip mato nuotaką, moterį. Pamačius ant podiumo tai, kas patinka, reikia pasiimti idėją, tačiau ne aklai kopijuoti, nes mada pakankamai subtili ir turi būti pritaikyta prie žmogaus charakterio, asmenybės. Nuotaka tą dieną turi jaustis savimi, savo įvaizdį išpildyti taip, kad atitiktų jos asmenybę.

Lietuvaitės nuotakos renkasi saugų įvaizdį

Kaip teigiama pranešime, K. Taraškevič su „Carolina Make Up Studio“ vizažisčių komanda dalyvaus „L`Oréal Professionnel Baltic Bridal Fashion Show“ ir pristatys 2017 metų vasaros vestuvinio makiažo tendencijas – švytintį ir gaivų nuotakos makiažą. Makiažo meistrė mano, kad toks renginys yra be galo svarbus visoms būsimoms nuotakoms. Ir ne tik joms. Tokio renginio labai trūko. Tai puiki galimybė būsimoms nuotakoms susipažinti su vestuvine mada ir pamatyti, kad jos gali būti kitokios, negu yra įprasta. „Iš tiesų, gal apie 80 proc. nuotakų Lietuvoje nedrįsta būti kitokios, renkasi saugų variantą ir bijo būti nesuprastos. Nori, bet bijo save kitaip pateikti ar pasirinkti ką nors neįprasta: gėles, dekoracijas, suknelę, šukuoseną... Toks renginys gali praplėsti akiratį ir suteikti gražių idėjų, nes pas mus nedaug tos aukštosios mados“, – sako K. Taraškevič.

Asmeninė patirtis ieškant tobulos suknelės: užsienio dizaineriai nenurungė Juozo Statkevičiaus kūrybos

K. Taraškevič pasakojo, kad yra begalė puikių tiek pasaulinio lygio, tiek Lietuvos kūrėjų, kuriančių madą nuotakoms, todėl rinktis iš tos gausos tikrai didelis galvos skausmas. Pirmiausia, ji moterims rekomenduoja atsijoti – rinktis tai, kas arčiau stiliaus pojūčio ir jų gyvenimo būdo. Ruošdamasi savo vestuvėms, ji norėjo rasti jau pasiūtą suknelę ir ją tiesiog įsigyti, todėl labai daug keliavo ir aplankė daug mados namų ir dizainerių butikų. K. Taraškevič matavosi begalę suknelių. „Tai buvo Niujorkas, Majamis, Paryžius, Londonas, Milanas... Daug ką mačiau ir, manau, kad susipažinau su visais stiliais. Iš pradžių norėjau įsigyti suknelę, nes siuvant gali būti visokių trukdžių. Norėjau pamatyti ir pasimatuoti. Tinka – perku, taip būtų paprasčiausia. Tačiau kadangi neradau, kreipiausi į Juozą Statkevičių“, – vestuvinės suknelės paieškų patirtimi dalijosi įvaizdžio dizainerė.

Makiažo meistrų darbo ypatumai

„Daug dirbu su nuotakomis ir man tai be galo patinka. Mėgstu kartu su nuotaka kurti jos stilių ir išbaigti jį. Dažnai tenka pačiai ir šukuoti, ir daryti makiažą...“, – su meile apie savo darbą kalba K. Taraškevič. Anot jos, svarbu ne atnešti paveiksliuką su patinkančio makiažo pavyzdžiu, tačiau ilgas pokalbis su kliente, kad išsiaiškintum, kur bus vestuvės, kaip bus apsirengęs vyras, kokios moters svajonės, kokia ji nori būti: elegantiška ar seksuali, ar romantiška. Labai svarbu suprasti charakterį ir moters vidų, kad galėtum pritaikyti visus kitus elementus, todėl nepakanka nuotraukos su suknele, nes prie tos pačios suknelės tinka begalė įvaizdžių ir kiekvienas iš jų bus vis kitoks. Kiekvienai nuotakai svarbiausia atsakyti į klausimą sau: kokia ji nori būti? „Įvaizdžio dizainerės specialybę įgijau ne šiaip sau – galiu patarti ir panaudoti savo žinias kurdama nuotakos įvaizdį, nes makiažas ir šukuosena yra labai svarbūs elementai“, – sako K. Taraškevič. Nuotakoms ji primena, kad makiažas ir šukuosena išbaigia įvaizdį, todėl meistrus reikėtų pasirinkti pagal savo stilistiką ir rezervuoti vietą, nes vėliau jie bus „išgraibyti“. Išsirinkus suknelę, jau galima rinktis šukuoseną ir makiažą. Negalima daryti bandomojo makiažo ir šukuosenos nežinant visų sudedamųjų dalių: suknelės, vestuvių vietos, pobūdžio ir t. t.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)