„Geras stilius – sudėtinga užduotis: galbūt žiūrint iš mano varpinės vienas atrodo gerai, o kitiems tas žmogus bus apsirengęs tragiškai ir atvirkščiai. Aprangos stilius yra labai subjektyvus dalykas, o nuomonių šiuo klausimu – tiek, kiek ir žmonių. Tačiau niekada negalima sumenkinti žmogaus ir jo norų – jeigu jis stengiasi, rodo iniciatyvą, tai jau yra labai gerai. Negalima teisti tų, kurie nori tobulėti“, – įsitikinęs J. Statkevičius.

Juozas Statkevičius

Vis dėlto, dizaineris pateikia gaires, ką derėtų dėvėti šventės metu, kad renginio svečias neapsijuoktų.

„Yra labai paprasta taisyklė. Žmogus visada gali apsirengti juodai, tuomet jis niekados nesuklys ir neapsijuoks. Įsivaizduokite, visi drabužiai juodi, o akcentą gali suteikti koks nors ypatingas papuošalas. Taip rengiasi visas Paryžius, taip sako ir Yves Saint Laurent, ir Chanel, ir Dior, aš nieko naujo neprigalvoju. Prisiminkite, kad niekuomet neprašausite pro šalį, jeigu apsirengsite juodai“, – sako J. Statkevičius.

Juozo Statkevičiaus kolekcijos pristatymo pirmosios svečių eilės

J. Statkevičius priduria, kad asmeninis stilius turi „gimti“ savaime, o viena svarbiausių taisyklių – nepersistengti.

„Tikrai yra tokių, kurie labai stengiasi, bet man stengimasis madoje yra kažkas labai baisaus. Apranga turi būti spontaniška ir natūrali, o tai ir yra sunkiausia užduotis. Pas mus žmonės persistengia kopijuodami žurnalų viršeliuose pozuojančių žmonių stilių, nors realybė ir profesionalios fotosesijos – skirtingi dalykai. Taip pat erzina nerealus gyvenimas instagrame: pagražintos nuotraukos, filtrai, iliuzija, kad gražiai gyvenime. Taip nėra: gyvenimas nėra toks gražus, koks yra rodomas. Neapsimetinėkime“, – sako J. Statkevičius.

Pasak J. Statkevičiaus, apie asmeninį stilių reikia galvoti dar prieš žengiant pro namų durų slenkstį. Jeigu žmogaus spinta netvarkinga, o vienintelis apdaras namuose yra chalatas ar treningai, gražių drabužių jis neprisijaukins.

„Baisiausia, kad per pandeminius metus su chalatais ir treningais jau pradėjome lįsti ir į viešumą. Džiaugiuosi, kad turiu klienčių, kurios išmetė visus treningus ir prisipirko pilną spintą naujų drabužių. Jos pradėjo jaustis žmonėmis. Atsipalaiduoti niekada nereikia, net namuose – juk rengiamės, pirmiausia, dėl savęs“, – pasakoja jis.

Mados kūrėjas sako, kad jo užduotis ir misija – įtikinti ir įkvėpti žmones rengtis gražiau, pasitikėti savimi.

Juozo Statkevičiaus kolekcijos pristatymo pirmosios svečių eilės

„Parodydamas savo kolekciją, aš turiu žiūrovus taip užkrėsti, kad jiems būtų įdomu, jie susižavėtų ir patikėtų, kad jie gali taip rengtis. Jei žmogus rengiasi pagal kaimynės rekomendacijas ar reklamas per televiziją, tai taip jis ir rengiasi, supratimo ir suvokimo nėra. Mes gi einame pas dantų gydytojus dėl to, kad jis gerai taiso dantis, mes neinam pas šaltkalvį dantų taisyt, tiesa? Tai taip ir čia – mados specialistas tikrai gali padėti. Jeigu jums patinka mano stilius – valio, prašom. Jeigu nepatinka, jūs einat pas kitą dizainerį arba perkat masinę gamybą iš visokių kitų kompanijų“, – teigia J. Statkevičius.

Įkvėpimo savam stiliui galima pasisemti lapkričio 17-osios vakarą Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksiančiame aukštosios mados renginyje, kuriame mados kūrėjas pristatys 2022 metų pavasario ir vasaros kolekciją.

„Kviečiu ateiti ir palaikyti savus. Daugiau nei 30 metų kuriančio dizainerio Lietuvoje nebuvo niekados: aš vienintelis Couture asociacijoje, aš vienintelis pristačiau savo kolekcijas Paryžiuje, aš tą darbą tęsiu, visą laiką nustebinu ir tie, kurie nors kartą buvo, visada grįžta. Aš labai gerbiu savo žiūrovus, visi bus su kaukėm, visi kas pasiskiepiję, o kas ne – čia vietoje galės pasidaryti testą. Tai bus grožio dozė, kuri iš tikrųjų gelbėja pasaulį, be to, netrūks ir staigmenų, apie kurias net nesvajojote. Tai noriu pasakyti visiems žmonėms“, – sako J. Statkevičius.

Naujausią kolekciją dizaineris Juozas Statkevičius pristatys jau lapkričio 17 dieną, Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)