„Dažniausiai mano rūbus dėvinčios moterys yra kosmopolitiškos, išsilavinusios, besidominčios kultūra, vertinančios lietuvišką madą ir meną. Žmogus, nešiojantis mano drabužį, neabejingas sąmoningam ir atsakingam vartojimui, supranta kokybę ir palaiko Lietuvoje kuriančius dizainerius, padedančius atskleisti unikalų identitetą“, – pasakoja E. Žeimytė.

Naujoji dizainerės kolekcija peržengia sezonų ribas, neprisiriša prie laikmečio ar konkretaus pavadinimo, todėl, pasak autorės, yra nepavaldi laikui ir padeda atsiskleisti tiek kūrėjos, tiek jos rūbus dėvinčių moterų asmenybei bei stiliui, rašoma pranešime spaudai.

Stiliaus vizitinė kortelė

Pasak E. Žiemytės, naujausioje kolekcijoje vyraus tekstūriniai, margi, rusvų, melsvų ir tamsiai žalių spalvų tonai, greta jų išsiskirs ir ryškios oranžinės spalvos. Pasirodymo metu bus galima pamatyti ne tik naujausius, iki šiol nematytus dizainerės sukurtus siluetus, bet ir laikui nepavaldžius modelius, atgyjančius su naujais aksesuarais ir deriniais.

„Naujoji kolekcija – tarsi mano vizitinė kortelė. Joje bus parodyti visi mano kuriamam stiliui būdingi elementai: kontrastai, kuomet griežtos formos susijungia su minkštomis linijomis, taip pat išdidinti, tarsi iš vyrų spintos pasiskolinti siluetai, puošti minimaliomis detalėmis. Naudojau daug tekstūros, raštų bei mano kūryboje dažnai pasikartojantį bangos elementą.

Pasirodymo metu bus galima išvysti daug paltų, kuriuos kurti man vienas malonumas, taip pat įvairių siluetų sukneles, klasikinio kirpimo kelnes, marškinius, švarkus, pagyvintus išskirtinėmis detalėmis. Drabužiai pasiūti iš itin kokybiškų itališkų audinių, todėl skirti ilgam dėvėjimui“, – teigia dizainerė E. Žiemytė.

Ypatingą dėmesį dizainerė skiria prie rūbų derinamiems aksesuarams. Savo gerbėjus ji pradžiugins pačios kurta avalynės linija. D. Žeimytė taip pat pasitelkė kitų dizainerių kurtus aksesuarus, kurie puikiai įsikomponuoja į bendrą stiliaus paveikslą.

Dešimties kūrybos metų jubiliejus

Naujoji kolekcija D. Žiemytės kūrybos kelyje jai yra ypatinga, todėl kad šiemet sukanka lygiai dešimt metų nuo dizainerės kūrybos pradžios. Jai pačiai toks jubiliejus yra proga stabtelėti ir pažvelgti atgal į kūrybos atradimus ir išmoktas pamokas.

„Per dešimt metų keičiausi pati ir kaip asmenybė, ir kaip kūrėja. Pradžioje, dar būdama labai jauna, norėjau parodyti viską, ką galiu. Daug visko bandydavau, kartais perkraudama visą kolekciją. Vėliau atradau minimalizmą, švarius siluetus, išmokau suvaldyti siluetų linijas ir audinius. Per visus dešimt metų sunkiausia buvo dideli darbo krūviai – daug metų iš eilės teko kurti po maždaug 80 – 100 modelių per sezoną. Tačiau mano sėkmės paslaptis, manau, yra tai, kad sugebėjau suderinti ne tik kokybę, rūbo pritaikomumą kasdieniniame gyvenime, bet taip pat dizainerio sukurto rūbo braižą ir liniją“, – teigia E. Žiemytė.

Per visą kūrybos dešimtmetį dizainerė dirbo su savo srities profesionalais, tokiais kaip fotografas Rokas Darulis, scenografė bei kūrybininkė Rūta Kiškytė, menininkais Andriumi Zakarausku, Jennis Lichengtien. Jos kūryba žavėjosi ir dėvėjo tokios garsenybės kaip atlikėjos Solange Knowles, Ellie Goulding, Olandijos princesė Maxima, dizainerės kurtų rūbų nuotraukas spausdino užsienio žurnalai „Vogue“, „Elle“ ir „L’Officiel“.

Kuria ilgalaikę madą

„Man artima filosofija, jog kiekvienas drabužis gali būti kaip naujas, jei jį prižiūri profesionalas. Jis gali to pasiekti pasitelkdamas mokslą, technologijas ir patirtį. Tai yra viena iš tvarios mados taisyklių, kad kiekvienas rūbas gali būti atnaujintas, prikeltas naujam gyvenimui, tik reikia jį atiduoti į tinkamas rankas. Tarp kitko, taikant ekologišką cheminio valymo metodą, pasitelkus inovatyvias technologijas, drabužį galima dėvėti dešimtmečiais, jeigu jis yra kokybiškai pasiūtas ir jeigu jį tinkamai prižiūrite“ – pataria E. Žiemytė.

Pasak dizainerės, kurdama šią kolekciją ji galvojo apie drabužio universalumą. E. Žiemytei svarbi tvari mada, todėl ji visuomet akcentuoja kokybę bei skirtingas rūbo pritaikymo galimybes kasdienybėje.

„Neturiu egoistiško požiūrio į kūrybą, kai pagrindine ašimi tampa ne pats drabužis, o menininko saviraiška. Mano kuriamo paveikslo centre vis dėlto yra ne dizainerio ambicija, o jį dėvinčio žmogaus identitetas ir charakteris. Tačiau paruošiau ir tai, kas žiūrovus nustebins – ant podiumo bus parodyti netikėti, tik mano kuriamam prekės ženklui būdingi deriniai“, – atskleidžia kūrėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)