Jau tapo tradicija, kad „InAvati“ kolekcijose moterims yra ne tik viršutinių drabužių – paltų, lietpalčių, striukių, dėl kurių ženklas ir pelnė platų žinomumą, bet ir lengvojo asortimento – suknelių, kelnių, švarkų, marškinių, palaidinių.

Be to, šįkart į gausią kolekciją kūrybinė komanda įtraukė ir itin stilingų skarų. Kolekcijoje atsirado ir keli šilti megzti gaminiai bei rudens-žiemos aksesuarai – tai yra kolaboracijos su mezginių prekės ženklu „Salanida“ rezultatas, rašoma pranešime spaudai.

Kaip pasakoja „InAvati“ vyriausioji dizainerė, Lietuvos mados pasaulyje puikiai žinoma kūrėja Kristina Kruopienytė, naujausia kolekcija yra dviejų dalių: viena, kiek nuosaikesnė, tarsi skirta kasdieniam dėvėjimui, pavyzdžiui, darbui biure, o kita, kiek laisvesnio stiliaus, ne tokia griežta ir vizualiai išraiškingesnė, sumanyta laisvalaikiui.

„Abiem atvejais galvoje turėjome mūsų klientę, kurią jau tikrai gerai pažįstame ir numanome, ko ji nori. Ši moteris mėgsta modernumu kiek pagardintą klasiką, turi puikų skonį, domisi mada ir jos naujovėmis, tačiau nebūtinai leidžiasi į rizikingas mados avantiūras“, – pasakojo dizainerė.

Todėl ir naujausioje kolekcijoje buvo pasilikta prie klasikos, tačiau įvesta ir keletą naujienų – atsirado naujų siluetų, anksčiau nenaudotų audinių, dirbtinės odos sijonas, grynos merino vilnos mezginiai – jaukūs rūbai ir aksesuarai, kurie, pasak tarptautinių mados ekspertų, ir vėl tampa ypatingai paklausūs.

„Lengvųjų drabužių liniją sudarėme taip, kad visi joje esantys produktai tarpusavyje būtų lengvai derinami, – visada stengiamės mūsų klientėms maksimaliai palengvinti gyvenimą ir nekurti nereikalingų, sunkiai derinamų daiktų“, – aiškina K. Kruopienytė.

Rudens-žiemos kolekcijoje šalia griežtesnių vienaeilių ir dvieilių klasikinių kostiumų (švarko, kelnių, liemenės) pasiūlytos ir kelios suknelės: šįkart tai lengvo kritimo, dviejų skirtingų marginimų, puikiai tiek darbui, tiek laisvalaikiui tinkančios, saikingai puošnios suknelės.

Tokia pačia logika kūrybinė komanda vadovavosi ir kurdama viršutinius rūbus. Naujausių modelių paltai ir striukės taipogi skirti tiek kasdieniam dėvėjimui, tiek laisvalaikiui – siluetai labai įvairūs, nuo tiesaus klasikinio iki patogaus oversized arba kokono formos. Paletėje dominuoja rudeniškos gamtos ir Lietuvos pajūrio spalvos: klasikinė smėlio, kaštono, šviesiai ir tamsiai pilka, sodriai bordinė, miško žalia, tamsiai mėlyna, tradicinė ir prie visko tinkanti juoda.

Tuo tarpu megztų drabužių kapsulę „InAvati“ specialiai šiam sezonui kūrė kartu su prekės ženklu iš Klaipėdos „Salanida“.

„Kaip šalis, turime įspūdingą tekstilės pramonės istoriją, gilias meistrystės tradicijas, kiekvienoje įmonėje sukauptos unikalios žinios, tad kodėl užuot kažką kūrę kartu turime konkuruoti ir vengti vieni kitų? Juk finale pralaimi klientas! Mums tai atrodo neteisinga, todėl visas savo kolaboracijas stengiamės kurti su vietos įmonėmis, dalintis patirtimi ir idėjomis, sujungus pajėgas ir protus kurti klientams ekskliuzyvinį produktą“, – pasakojo „InAvati" prekybos vadovė Meda Jonaitytė.

Tiesa, naujienų yra ir vyrams. Speciali viršutinių drabužių linija vyrams kuriama kartu su mados ekspertu, edukacinio projekto „Suprasti madą“ įkūrėju Arnoldu Remeika. Naujienos vyriškai auditorijai prekyboje pasirodys jau spalio pirmosiomis dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)