DELFI Stilius aplankė tris skirtingus Vilniaus senamiestyje įsikūrusios butikus ir domėjosi, kokių drabužių ir už kokią kainą čia galima įsigyti.

Panika Boutique – prabanga iš Pietų Korėjos

Panika boutique

Nors šis drabužių butikas įsikūrė tik šių metų birželį, tačiau jau susilaukia daugybės klientų. Pasak savininkės, jame lankosi moterys nuo 30 iki 50 metų. Stilingų drabužių čia ateina ieškoti ir žinomos Lietuvos moterys.

Drabužių kainos čia yra aukštesnės nei kituose butikuose. Prekių čia galima rasti nuo 60 iki 750 eurų.

Šios vietos šeimininkė teigė, kad naujus drabužius siunčiasi iš Pietų Korėjos ir didžioji dalis jų yra labai prašmatnūs, tinkami ypatingoms progoms.

„Daugiausiai siunčiuosi sukneles, palaidines, sijonus, paltus ir švarkus. O kelnių šioje parduotuvėje beveik nerasite“, – sakė parduotuvės įkūrėja.

Ji taip pat sakė, kad tokių drabužių populiariausiuose didžiuosiuose prekybos centruose nerasime.

„Ateinu į populiariausias parduotuves ir nerandu, ką ten nusipirkti. O jei ir nusipirkčiau – gatvėje pamatyčiau daug žmonių apsirengusių taip pat. Tą patį sako ir mano klientės. Jos ieško tokių drabužių, kokių daugiau negali rasti niekur. Dėl to ir sulaukiame tiek daug lankytojų“.

Zirzė Boutique – sekantiems mados tendencijas

Zirzė Boutique

Šiame butike galima rasti visko: naujų lietuvių ir užsienio dizainerių kūrinių, dėvėtų drabužių, batų, pirštinių, šalikų, aksesuarų, kuprinių, rankinių ir net knygų, mados žurnalų.

„Knygos pas mus labai vertinama prekė ir jas išperka greičiausiai – vos tik padedame jas ant prekystalio – iš karto išperka“, – sakė įkūrėja Indrė Orintė.

Butiko šeimininkė įkvėpimo semiasi iš garsiausių mados žurnalų ir savo parduotuvės asortimentą formuoja atsižvelgdama į pasaulyje vyraujančias mados tendencijas.

Klientų šioje vietoje lankosi labai daug ir, kaip sako I. Orintė, žmonės šį butiką vertina: „Mus lanko labai įvairūs klientai. Dažnai ateina ir studentai, nes netoli mūsų parduotuvėlės yra universitetas, lankosi ir daug žmonių iš aplinkinių įmonių, ir specialiai atvažiuoja tie, kurie mūsų prekes pamato socialiniuose tinkluose. Klientės nuolat laukia mūsų naujų prekių papildymų”.

Zirzė Boutique

Yra ir tokių klienčių, kurioms drabužius siunčia į Norvegiją ir Airiją.

„Tai mūsų nuolatinės klientės, žinome jų išmatavimus ir siunčiame drabužius joms net jų nepasimatavus“, – pasakojo I. Orintė.

Dežavu Vintage Boutique – ieškantiems unikalumo

Dežavu Vintage boutique

Tai viena pirmųjų sostinėje vintažo stiliaus parduotuvėlių, kurioje galima rasti dėvėtų ir naujų įdomaus dizaino drabužių, batų ar kitų įmantrių stiliaus detalių. Tiems, kurie nori atrodyti savitai – šitas butikas yra tikras atradimas.

Butiko savininkė Gintarė sakė, kad čia yra parduodamas ne tik vintažinis garderobas, ji supaprastino prekės ir prisitaikė prie rinkos.

Be to, čia gali rasti vienetinių ir unikalių prekių ne tik moterys, bet ir vyrai.

O kainos čia yra prieinamos kiekvienam. Vyriški marškiniai kainuoja vos 11 eurų, o išskirtinę moterišką suknelę galima įsigyti už 15 eurų.

Gintarė tikino, kad tai vienas populiariausių sostinės butikų: „Pas mus žmonių visada yra daug. Klientai yra nuolatiniai, jau gerai žinau visų vardus ir net jų giminaičius. Apie mūsų butiką kalbos eina iš lūpų į lūpas. O jų amžius yra labai įvairus, lankosi ir labai jauni, ir pagyvenę žmonės”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt