„Esu laimingas, jog minint škotų poeto Roberto Burnso gimtadienį ir jo indėlį škotiškoje kultūroje, Britanijos prekybos rūmų nariai ir svečiai kiekvienais metais vis dosniau prisideda prie šio renginio puoselėjamo kilnaus tikslo. Šiais metais, kviesdami svečius aukoti, norime atkreipti dėmesį į miesto gatvės paauglių užimtumo, integracijos ir cukriniu diabetu sergančių vaikų problemas. Labai džiaugiuosi, kad galėsime prisidėti prie vaikų užimtumo ir sveikatos gerinimo“, – renginio metu sakė Britanijos prekybos rūmų pirmininkas Chrisas Butleris.

Burnso nakties dalyvių surinktos lėšos bus skirtos Ievos Krivickaitės gerumo fondui „Ne apie mane“ ir Všį „Vilnius Social Club“. Kasmet Britanijos prekybos rūmų bendruomenės labdarai surenkama lėšų suma auga. Per devyniolika metų įvairioms socialinėms problemoms Britanijos prekybos rūmų nariai 80 tūkst. eurų, kurie buvo paaukoti 22 vaikų ir jaunimo organizacijoms.

Tradicinė škotų šventė „Burnso naktis“ Valdovų rūmuose

„Barclays“ operacijų centro Lietuvoje vykdomasis direktorius Mariano Andrade Gonzalezas pasidžiaugė, jog pirmą kartą Burnso naktyje Britanijos prekybos rūmų nariams buvo pasiūlyta naujovė – aukoti skaitmeniniu būdu. Pasak jo, Burnso naktis yra puikus pavyzdys, kaip tarpusavyje gali derėti tradicijos, technologijos ir filantropija.

„Pirmą kartą renginio svečiai gali aukoti skaitmeniniu būdu“, – pasakojo M.A. Gonzalezas.

Aukojantys kilniems tikslams svečiai galėjo laimėti savaitgalį Seišeliuose ir daugybę kitų prizų, o futbolo aistruoliams organizatoriai siūlė paaukoti įsigyjant Lietuvos Nacionalinės rinktinės vyriausiojo trenerio Edgaro Jankausko, žaidusio Edinburgo „Hearts“ klube, marškinėlius su parašu.

Ypatingo vakaro svečius pamatyti galite nuotraukų galerijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)