Eksperimento metu naudojome 7 populiarių prekinių ženklų lūpų dažus: „Urban Decay”, „Douglas”, „Sisley”, „Bobbi Brown”, „Mac”, „Inglot”.

Kiekvienu produktu buvo dažomasi vieną dieną – pasidažius išbūta nuo ryto iki vakaro. Vertinome tokias savybes, kaip produkto išsilaikymas, spalvos intensyvumas, taip pat stebėjome, ar lūpdažiai sausina, o galbūt atvirkščiai – drėkina lūpas.

Straipsnyje pateikta subjektyvi eksperimento dalyvės nuomonė apie kiekvieną produktą.

1. „Smashbox” matinis lūpdažis

Kaina – 22,85 Eur
Talpa – 3 g.

Ką žada gamintojas? Vos vienu patepimu šis lūpdažis suteiks itin ryškią spalvą, kuri išsilaikys visą dieną ir nesubėgs į lūpų raukšleles. Nors yra matinis, lūpdažis drėkina, minkština ir apsaugo lūpas nuo išsausėjimo.

Kaip vertiname? Spalva iš tikrųjų labai intensyvi, išlieka visą dieną ir sunkiai nusivalo. Gamintojų pažadai, kad šis produktas sudrėkins lūpas ir neišeis už lūpų kontūro tikrai neišsipildė. Dienos eigoje lūpos pradeda labai sausėti ir skilinėti. Tik pavalgius ar atsigėrus reikėjo žvilgčioti į veidrodėlį ir taisyti lūpdažį, nes jis išsisklaidydavo virš lūpų kontūro ir atrodė neestetiškai.
Lūpdažiai

2. „Douglas“ matinis lūpdažis

Kaina – 9,99 Eur
Talpa – 5,5 g.

Ką žada gamintojas? Itin stiprios pigmentacijos matiniai lūpų dažai, kurie turėtų išsilaikyti labai ilgai.

Kaip vertiname? Išties labai intensyvi spalva, lengvai tepasi ir labai patogus šepetėlis, su kuriuo galima lengvai apvesti lūpas. Vis dėlto, produktas sausina lūpas ir netolygiai nusivalo nuo lūpų.
Lūpdažiai

3. „Bobbi Brown” lūpdažis

Kaina - 27,95 €
Talpa – 3,4 g.

Ką žada gamintojas? Tai riebūs, pusiau matiniai lūpų dažai, labai lengvai tepasi ant lūpų ir suteikia joms prabangų švytėjimą.

Kaip vertiname? Tikrai nesutinku su gamintojo teigimu, kad šis lūpdažis yra pusiau matinis. Vos užsitepus šį produktą lūpos tampa labai sudrėkintos ir pradeda labai gaiviai švytėti. Jis lengvai tepasi ant lūpų ir tolygiai nusiima.
Lūpdažiai

4. „Sisley” Phyto Lip Twist

Kaina – 37,95 Eur
Talpa – 2,5 g.

Ką žada gamintojas? Produktas lūpoms suteikia ilgai išliekančią spalvą ir tuo pačiu suteikia balzamo maitinantį poveikį. Lūpos atrodo putlesnės ir sveikos.

Kaip vertiname? Kaip ir žada gamintojas, lūpos išties gerai sudrėkinamos ir atrodo putlesnės. Šis produktas yra labai lengvos konsistencijos, lengvai tepasi, juntamas komforto pojūtis. Dažas nelipina ir neapsunkina lūpų, tačiau po valgio spalva nuo lūpų dingsta. Vis dėlto, ant lūpų šie daža atrodo tiesiog nuostabiai. Šio produkto kaina tikrai nėra maža, tad norėtųsi, kad ir lūpdažio buteliukas atrodytų prabangiau.
Lūpdažiai

4. „Mac” matiniai lūpų dažai

Kaina – 20,95 Eur
Talpa – 3 g.

Ką žada gamintojas? Suteikia lūpoms tekstūrą, spalvą ir ilgai išsilaiko.

Kaip vertiname? Lūpdažis labai gerai dengiasi ir vos vienu patepimu galima išgauti ryškią spalvą. Įprasta manyti, kad matiniai dažai sausina lūpas ir suteikia joms nemalonų pojūtį, tačiau šis produktas nedžiovina lūpų. Be to, jis pakankamai ilgai išsilaiko, nepakinta spalva ir neišeina iš lūpų kontūrų.
Lūpdažiai

5. „Urban Decay“ spindintys lūpų dažai

Kaina – 20,95 Eur
Talpa – 3,4 g.

Ką žada gamintojas? Tai labai gerai pigmentuoti ir ilgai išliekantys lūpų dažai. Jų sudėtyje yra gausu maitinančių ingredientų, kurie neleidžia lūpos išsausėti ir jas švelnina.

Kaip vertiname? Šis produktas labai tinka šaltajam sezonui, nes puikiai sudrėkina ir pamaitina lūpas. Kaip ir žada gamintojai, iš tikrųjų pasižymi stipria pigmentacija ir labai svarbu tai, kad tolygiai nusiima nuo lūpų. Tačiau pažadas, kad šie lūpų dažai ilgai išliks ant lūpų tikrai neišsipildė – jau po pirmo valgymo nuo lūpų spalva nusivalė.
Lūpdažiai

6. „Inglot” lūpų dažai

Kaina – 8,09 Eur
Talpa – 4,5 g.

Ką žada gamintojas? Tai drėkinantis, lengvai pasidengiantis ir ilgai išliekantis lūpdažis.

Kaip vertiname? Šio produkto konsistencija yra labai riebi ir lūpos iš tikrųjų yra gerai sudrėkintos bei lengvai dengiasi. Pigmentacija nėra labai gera, norint išgauti ryškią spalvą reikia kelis kartus brūkštelėti per lūpas. Kitas minusas – kvapas. Jis primena seną močiutės lūpų dažų kvapą.
Lūpdažiai

7. „Douglas” lūpų dažai

Kaina – 6,99 Eur
Talpa – 5 g.

Ką žada gamintojai? Suteikia spalvą, drėkina lūpas ir apsaugo nuo išsausėjimo.

Kaip vertiname? Lyginant kainos ir kokybės santykį, galiu pasakyti, kad tai labai geras produktas, kuris galėtų konkuruoti su brangesniais lūpų dažais. Būtų įdomu išbandyti ir kitas šio produkto spalvas. Nudžiugino gera pigmentacija, spalvai išgauti užtenka tik vieno brūkštelėjimo. Dienos eigoje tolygiai nusiima nuo lūpų ir gerai laikosi. Tiesą sakant, minusų šiam lūpdažiui nepriskirčiau.
Lūpdažiai

8. „Bobbi Brown” lūpų dažai

Kaina – 28,95 Eur
Talpa – 3,4 g.

Ką žada gamintojas? Pusiau matiniai lūpų dažai, kurie tolygiai padengia lūpas ir suteikia joms švytėjimą.

Kaip vertiname? Tai dar vienas produktas idealiai tinkantis šaltajam sezonui. Konsistencija labai lengva, ant lūpų jaučiasi labai maloniai. Man labiausiai patiko švytėjimas, kuris suteikia prabangos įspūdį ir net putlina lūpas. Tačiau, kad ir kaip bebūtų gaila, lūpdažis labai greitai nusivalo nuo lūpų.
Lūpdažiai
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)