Lietuvos Respublikos prezidento Gitano Nausėdos žmona Diana Nausėdienė apsilankė Marijampolėje vykstančiame tarptautiniame kūrybiniame meno simpoziume „MALONNY: Marijampolė, Londonas, Niujorkas: idėjų migracija“. Išvykos metu ji susipažino su JAV gyvenančiu ir kuriančiu lietuvių menininku Ray Bartkumi.

Diana Nausėdienė susitikime su Ray Bartkumi

Vizito metu pirmoji šalies ponia vilkėjo baltus laisvus marškinėlius ir mūvėjo tamsiai mėlynas platėjančias kelnes aukštu liemeniu bei avėjo baltus sportbatukus. Plaukus ji buvo susigarbanojusi, o aksesuarus rinkosi kuklius – prie ausies prigludusius šviesius auskarus.

Iš pirmo žvilgsnio paprastas įvaizdis iš tiesų slepia dvi svarbias madai detales. Tamsiai mėlynos kelnės viršuje puoštos metalinėmis sagomis. Tokios sagos buvo naudojamos jūrininkų aprangoje, todėl suderintos su tamsiai mėlyna spalva jos sukelia asociaciją su jūra, jūreiviais ir atostogomis. Tai, suderinus su baltomis aprangos dalimis, idealiai tinka vasarai. Šių spalvų derinius atostogoms mielai rinkdavosi ir Coco Chanel, nuo tada panašūs deriniai tapo klasika.

Diana Nausėdienė susitikime su Ray Bartkumi

Metalinės militaristinio stiliaus sagos slepia ir antrą iškalbingą užuominą D. Nausėdienės aprangoje – užuominą į galią. Kai garsiame seriale apie politiką „Kortų namelis“ viena pagrindinių veikėjų Claire tapo prezidente, pasikeitė ne tik jos statusas, bet ir apranga. Kostiumų dizaineriai personažą pradėjo puošti tamsiai mėlynomis suknelėmis bei kelnėmis, dažnai puoštomis būtent tokiomis sagomis. Tai, kostiumų dizainerių teigimu žiniasklaidoje, turėjo simbolizuoti jos įgytą galią ir užimamą vadovo poziciją.

Kiti pirmosios Lietuvos ponios pasirinkimai atitinka šių metų tendencijas. Balti gero kirpimo marškinėliai ir balti sportbatukai – klasika, mūsų regima ir 2022-ųjų vasaros topuose.

Diana Nausėdienė susitikime su Ray Bartkumi
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)