Delfi Stiliui butiko įkūrėja ir savininkė Indrė Orintė papasakojo, kaip po karantino sekasi nedideliam darbužių butikui Trakuose.

Zirzė Boutique

– Ar seniai esate įsikūrę Trakuose? Galbūt buvote pirmas tokio tipo butikėlis Trakuose?

– Trakuose veikiame jau aštuonerius metus, nors atrodo, kad atsidarėme visai neseniai. Prisimenu pirmos dienos jaudulį, pirmus klientus ir norą išsilaikyti bent metus. Kasmet švenčiame mūsų butiko gimtadienį ir smagu matyti, kad pirmieji klientai užsuka ir dabar.

Taip, kiek man žinoma, buvome pirmasis butikas Trakuose, tai sustiprino jaudulį, nes nežinojome ar mažam miesteliui reikia mūsų idėjos. Džiaugiamės, kad įkvėpėme ir kitus išdrįsti pradėti veikti. Dabar pagrindinę Vytauto gatvę Trakuose, galime vadinti butikų gatve.

Zirzė Boutique

– Kokie žmonės čia užklysta – vietiniai ar būna tokių, kurie specialiai apsipirkti atvyksta ir iš aplinkinių miestelių ar Vilniaus?

– Pradžioje galima sakyti, daugmaž vienodai sulaukdavome vietinių lankytojų ir turistų ar atvykstančių specialiai. Nuo pat atsidarymo aktyviai veikėme ir facebook socialiniame tinkle, tad žmonės tiek iš sostinės, tiek iš aplinkinių miestelių mus ten pamatydavo ir susiorganizuodavo išvyka į Trakus su kibinais ir „šopingu“.

Taip pat dažnai užklysdavo ir užsienio turistai (žinoma, ne karantino metu). Vėliau atsiradus mūsų butikui ir Vilniuje, srautai persiskirstė. Visgi tie ištikimieji pirkėjai yra vietiniai ar iš aplinkinių vietovių. Stengiamės, kad jie rastų įdomesnių daiktų šalia namų ir jiems netektų apsipirkti kas kart vykti į didesnį miestą.

Zirzė Boutique

Kai kurie sako, kad taip pripratę apsipirkti mūsų mažoje parduotuvėje, kad didelėse jau sunku, nes esant didelei pasiūlai užtrunki daug laiko ir nebūtinai randi kažką geresnio.

– Kaip pavyko išsilaikyti per karantiną?

– Karantino metu pirmiausia pradėjome aktyvesnę prekybą per socialinius tinklus, vėliau įkūrėme ir internetinę parduotuvę. Apie ją vis pagalvodavome, bet trūko laiko ir, galbūt, to nedidelio pastūmėjimo, tad galima sakyti, kad karantinas kažkiek išėjo į naudą.

Žinoma, labiausia mėgstame savo pirkėjus matyti gyvai, bendrauti, išgirsti jų poreikius ir, netgi leistis į derybas. Galbūt todėl prekyba internetu nebuvo tokia sėkminga, kaip kad tiesiogiai butikuose. Labai džiaugiamės, kada galėjome atnaujinti veiklą ir vėl susitikti su pirkėjais, matėsi, kad ir jie pasiilgę „gyvų“ apsipirkinėjimų.

Zirzė Boutique

– Kokių prekinių ženklų galima atrasti ir už kokias kainas? Ar tai išparduotuvė? Ar prekės su defektais? Galbūt turite išskirtinių prekių, kur tikrai žinote, kad niekas neprekiauja?

– Prekiniai ženklai nuolat kinta, retai turime to pačio gamintojo drabužių. Kainas stengiamės palaikyti prieinamas visiems. Suknelę pas mus galite nusipirkti ir už 15 eurų ir už 80. Prekių su defektais beveik neturime, nebent kažkas suplyšta ar susitepa matavimosi metu.

Zirzė Boutique

Išparduotuvė iš principo man nelabai suprantamas žodis, gal todėl jo nemėgstu ir mūsų butiko taip nevadinu. Jei tai susiję su žinomesnių prekinių ženklų prekyba, taip mes jų turime, bet turime ir ne tik jų. Dažnai prekiaujame ir mažiau žinomų tiek lietuviškų, tiek užsienio kūrėjų gaminiais.

Pasakyti, kad turime kažką išskirtinio, kuo prekiaujame tik mes – negalėčiau, bet manau, stengiamės būti vieni iš pirmųjų, kurie pasiūlo stilingus ir naujausias mados tendencijas atitinkančius aprangos derinius.

Zirzė Boutique

– Iš kur vežatės drabužius?

– Šiuo metu, kai esame apriboti ir išvykti sunkiau, daugiausiai drabužius iš tiekėjų užsakome internetu, o šie veikia tiek Lietuvoje, tiek kitose Europos Sąjungos šalyse.

Zirzė Boutique

– Kas kiek laiko atnaujinate asortimentą?

– Asortimentą stengiamės atnaujinti ir papildyti gana dažnai, bent jau kartą per savaitę, tad užsukę pas mus visada rasite kažką naujo.

Kokių stilingų daiktų, drabužių ir aksesuarų galite rasti šiame nedideliame butikėlyje, žiūrkite nuotraukų galerijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)