Yra keletas neatidėliotinų klausimų, į kuriuos derėtų atsakyti po Anglijos pergalės prieš Tunisą pirmosiose jų pasaulio čempionato rungtynėse. Ar reikėjo anksčiau pakeisti Dele Alli? Ar Marcusas Rashfordas yra garantuotas pasirinkimas startinei vienuolikei susitikime su Panama? Vis dėlto, vienas klausimas nustelbia visus likusius: kada tiksliai Garethas Southgate’as tapo stiliaus ikona?

G. Southgate’o įvaizdis – trijų dalių pagal užsakymą siūtas kostiumas, tvarkinga barzda ir brangūs batai – nėra per vieną naktį atsiradęs reiškinys. Per pirmąsias varžybas vilkėtas įspūdingas tamsiai mėlynas kostiumas, prie kurio priderintas raudonos, baltos ir mėlynos spalvų kaklaraištis, yra mažiausiai dešimties metų trunkančios kelionės po stiliaus pasaulį apogėjus.

Ir kokia tai buvo kelionė! Jei galite, atsukite savo atmintį į praėjusio amžiaus paskutinį dešimtmetį, prisiminkite tuometinį S. Southgate’ą: languoti marškiniai, iš po jų išlindę tamsūs sportiniai marškinėliai ir neelegantiškai išsiskėtusi apykaklė. Tada jis atrodė tarsi atgailaujantis tipelis.

Bet G. Southgate’ui daugiau atgailauti nereikia. Jis yra vyras, žinantis, kad kokybiškai pasiūtas kostiumas gali atlikti šarvų funkciją. Jis yra vienas iš tų retai pasitaikančių būtybių – gerai apsirengęs vyras futbole. Savo laiku toks buvo Pepas Guardiola, taip pat Jose’as Mourinho (nors dabar jis atrodo taip, tarsi nuolat neišsimiegotų ir atsainiai bet ką apsivilktų). Antonio Conte, kaip niekas kitas suderinantis siaurus juodus marškinius, siaurą juodą kaklaraištį ir persodintus plaukus, taip pat gali tapti įkvėpimu.

Vis dėlto, pats elegantiškiausias vyras, žaidęs šį gražų žaidimą, akivaizdžiai yra „Juventus“ legenda Andrea Pirlo. G. Southgate’as dar nepriklauso tai pačiai lygai, kaip Maestro. Galbūt niekada ir nepriklausys. Tačiau mes vis dar nepraradome vilties dėl vintažinių akinių ir dizainerio kurto kelionmaišio, permesto per petį, kai jis prieš sekmadienį vyksiančias rungtynes atvyks į Žemutinį Naugardą.

Ir nors futbole būti stilingu vyru sunku, dar sunkiau, jeigu esi anglas, kai gerai sukirptas kostiumas ar netgi stilingas šalikas sukelia pasipiktinimą ir nepasitikėjimą. Vienišas Anglijos fanas apgailestavo „Twitter“, kad G. Southgate’as nebuvo „treningus vilkintis treneris“. Vis dėlto, matant 47 metų vyrą, užtektinai pasitikintį savimi, kad per varžybas vilkėtų tvarkingą liemenę, nes Volgogrado karštyje švarko teko atsisakyti, siunčiama žinutė buvo aiški: aš neturiu ko bijoti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)