„H&M“ jau ilgą laiką yra įsipareigoję vykdyti teigiamus pokyčius bei inicijuoti tvarios mados vystymosi progresą tvarios mados. Naujausia prekės ženklo iniciatyva – „Innovation Stories“ kolekcijų koncepcija – pademonstruos inovacijas tvarių audinių ir gaminių dizaino srityse bei parodys, kokia bus mados ateitis, rašoma pranešime spaudai.

Pirmojoje šios koncepcijos kolekcijoje, pavadinimu „Science Story“, didžiausias dėmesys skiriamas novatoriškoms ateities medžiagoms. Čia pirmą kartą pasaulinei auditorijai pristatomos tokios naujos įstabios medžiagos, kaip „EVO by Fulgar®“ – tai specialus biopluoštas, išgautas iš ricinos aliejaus. Šis atsinaujinantis išteklius dažniausiai auginamas vietose, kurios yra netinkamos kitiems naudingiems augalams. Kolekcija taip pat kviečia susipažinti su „Desserto“ – augaline alternatyva natūraliai odai, sukurta iš kaktusų. Ši medžiaga yra draugiška gyvūnams, o jos gamybos procesas padeda sumažinti mados pramonėje sunaudojamo vandens ir kitų natūralių išteklių kiekį.

„Science Story“ kolekcijoje taip pat pasirodo ir jau anksčiau pristatytos novatoriškos tvarios medžiagos:

  • „Agraloop™ Hemp Biofibre™“ – aukštos kokybės natūralus pluoštas, išgaunamas iš aliejinių kanapių derliaus atliekų;
  • „Eastman Naia™ Renew“ – celiuliozės verpalai, gaminami iš 60% sertifikuoto medienos pluošto bei 40% perdirbtų plastiko atliekų (pavyzdžiui, kilimų pluošto bei plastikinių pakuočių);
  • „Texloop™“ – speciali perdirbtos medvilnės rūšis, kuriama naudojant gamybines medvilnės atliekas, taip išgaunant naują medžiagą, kurioje išsaugota pirminė pluošto kokybė.


Šios kolekcijos gaminius lengva atpažinti pagal išorėje prisiūtas dekoratyvines etiketes, pasakojančios apie gaminio sudėtį ir tai, iš ko šios medžiagos sukurtos. Nors kolekcijoje svarbiausios tvarios medžiagos, ji taip pat nustebins ir moderniais stiliaus sprendimais: čia galima rasti ir šviesių spalvų, minimalistinių spintos atributų, ir ryškių stiliaus herojų. Neoninės spalvos gaminiai ir dėmesį prikaustantys įspūdingi aksesuarai čia derinami kartu su baltais ir kreminės spalvos drabužiais, taip kuriant modernų balansą, o kolekcijos spalvų paletę užbaigia pastelinės žalsvos ir melsvos spalvos gaminiai. Tokie klasikiniai drabužiai, kaip džinsai bei marškiniai, čia interpretuojami naujai – pavyzdžiui, džinsus puošia dviguba liemens linija, o vieni iš marškinių sukurti kaip triko.

„H&M Innovation Stories: Science Story“ kolekcija internetinėje parduotuvėje pasirodys š. m. kovo 18 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)