„Nustatytas mados mėnesio grafikas reiškė, kad aš ir mano kolegos dažnai pristatome naujas mados kolekcijas širdį draskančiais ir traumuojančiais istorijos laikotarpiais“, – rašė Hadid.

„Mes negalime kontroliuoti daugumos savo darbo grafikų, tačiau norėtume vaikščioti „už“ kažką. Sekdama savo draugės ir kolegės manekenės @micarganaraz pėdomis, pasižadu savo uždarbį, gautą per 2022 metų rudens pasirodymus, paaukoti nuo karo Ukrainoje kenčiantiems žmonėms, taip pat toliau remti tuos, kurie patiria tą patį Palestinoje.“

Šį mėnesį mados pasaulis ne vienu būdu bandė pasinaudoti savo platforma, kad padėtų skleisti informaciją apie baisią padėtį Ukrainoje. Ukrainos talentai, tokie kaip „Bevza“ dizainerė Svitlana Bevza ir modelis Eugenija Dubinova, pasidalijo savo patirtimi tiesiogiai iš Kijevo. Šiandien vykusiame „Balenciaga“ šou dizaineris Demna Gvasalia, apsirengęs mėlyna ir geltona spalvomis, savo šou skyrė ukrainiečių atsparumui. Didžiausi prekių ženklai ir mažmenininkai, tokie kaip „Net-a-Porter“, „Nike“, „Chanel“ ir „Louis Vuitton“, visiškai nutraukė eksportą į Rusiją.

Hadid ir Argañaraz žengia dar vieną žingsnį į priekį ir aukoja visą per šį laikotarpį gautą finansinę paramą.

„Mūsų akys ir širdys turi būti atviros bet kokiai žmonių neteisybei“, – rašė Hadid. „Tegul visi matome vieni kitus kaip brolius ir seseris, anapus politikos, anapus rasės, anapus religijos. Galiausiai už karą moka nekaltos gyvybės – ne lyderiai. Šalin rankas nuo Ukrainos. Šalin rankas nuo Palestinos. Taika. Tiesa. Tiesa“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją