„Esame vienas kito klientai, taip ir susipažinome“, – apie bendro darbo pradžią pasakojo S. Martinėlis“, – „Paėmęs į rankas Giedriaus siūtus džinsus, supranti, kad tai žmogus su teisingomis vertybėmis. Tad ir bendradarbiavimas kažkaip natūraliai mums „atsitiko“ – neplanavome to“, – teigė jis. „Sunku tiksliai įvardinti kada ir kaip pirmą kartą mano apyrankė patraukė Silvijaus dėmesį, bet, kai tai atsitiko, jis nebepaliko manęs ramybėje“, – juokavo G. Paulauskas.

S. Martinėlio ir G. Paulausko bendras kūrybinis darbas, užsimezgęs daugiau nei prieš pusmetį, prasidėjo nuo Giedriaus kurtos apyrankės, rašoma pranešime spaudai. Ją įkvėpė G. Paulausko domėjimasis karinėmis uniformomis. Antrojo pasaulinio karo metais kareiviai nešiodavosi apsiaustą-palapinę, kuris buvo sulankstomas ir susegamas odiniu dirželiu. Vieną tokį egzempliorių buvo galima išvysti ir renginio metu. G. Paulausko apyrankę S. Martinėlis papildė savo aistra – meteoritais.

Apyrankė

Autoriai galerijoje pristatė ne tik bendradarbiavimo rezultatą, bet ir kūrybinį procesą atsispindinčius objektus, nuotraukas ir apyrankės puošmena tapusius meteoritus. Svečiai turėjo retą progą ne tik iš arti apžiūrėti, bet ir savo rankomis paliesti šiuos dangaus kūnus, susiformavusius kosmose ir prieš tūkstančius bei milijonus metų pasiekusius žemę.

Du kartus aplink riešą vyniojama rankų darbo apyrankė gali būti su dviem skirtingais meteoritais – Seymchan, nukritusiu Magadano regione, Rusijoje bei pasižyminčiu tapybines linijas primenančiu raštu ir Muonionalusta, kuris laikomas vienu anksčiausiai pasiekusių žemę iš žmogaus rastų ir ištirtų meteoritų. Jis randamas šiaurinėje Švedijos dalyje ir pasižymi geometrinių linijų raštu. Šie raštai – tai meteorito žaliavos savybė, kuri išryškėja pačiu paskutiniu gamybos momentu. Ant kiekvienos apyrankės jie tampa unikalūs lyg piršto antspaudai.

Renginio svečius pasitiko patys autoriai S. Martinėlis ir G. Paulauskas, kurie dalijosi smagiais pasakojimais apie kūrybinį bei gamybos procesą, pačią apyrankę bei joje panaudotas žaliavas. Smalsiausieji turėjo retą galimybę apsilankyti juvelyrikos dirbtuvėse, įrengtose čia pat, pirmame galerijos aukšte, ir gyvai pamatyti, kaip ir kur vyksta „tas kosmosas“ – gimsta stebinantys papuošalai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)