Labiausiai nustebino turgaus sendaikčių asortimentas. Čia ant prekystalių, tiksliau ant smėlėto grindinio, puikuojasi nuo vaikiškų žaislų iki prabangių antikvarinių baldų. Senos vazos, lempos, laikrodžiai, namų interjero puošybos daiktai, indai, senoviniai paveikslai, dviračiai ir dar daug kitų gėrybių.

Rietavo turguje akys bėgioja nuo vienos įdomybės iki kitos. Atrodo, kad įsigyti norisi ir linksmą skulptūrėlę, ir šuns guolį, ir prabangią kėdę prie virtuvės stalo, ir beveik realistiškai atrodantį krokodilą, kuris būtų puiki namų ar kiemo puošmena.

Tiesa, ne viskas turguje pigu. Už prašmatnų natūralaus medžio pietų stalo komplektą teks pakloti net ir 700 eurų ir daugiau. Pardavėjai neslėpė, kad Rietavo turgų prekės pasiekia iš Olandijos, Belgijos, Vokietijos.

Indai turguje kainuoja nuo 1 euro iki 100 eurų, tačiau už tokią sumą čia galima nusipirkti visiškai išskirtinį, unikalų rankų darbo gaminį.

Dėvėtos suknelės – iki 5 eurų, o įdomesnės keramikos skulptūrėlės kainuoja net ir 80 eurų. Nauji šuns guoliai nuo 10 iki 30 eurų. Išskirtinės muzikos gerbėjai galės įsigyti ir vinilinių plokštelių nuo 1 iki 30 eurų.

Kolekcionieriams – monetų gausa ir pašto ženklai iš viso pasaulio.

Pardavėjai turgavietėje atsipalaidavę ir niekur neskuba – guli lovose, sėdi ant savo parduodamų baldų, nuo saulės kaitros slepiasi mašinose, kol pirkėjai lėtai renkasi ir apžiūrinėja Rietavo turgaus eksponatus. O klientai šį turgų pasiekia ne tik iš Žemaitijos, nemažai žmonių atvyksta ir iš Latvijos, taip pat apsilanko svečių iš Kauno ir Vilniaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (200)