Atlikėją rengusi stilistė ragina vertinti talentą, ne rūbą

M. Pundziūtę renginiui puošusi stilistė Milda Metlovaitė džiaugėsi atlikėjos įvaizdžiu ir teigė nesuprantanti, kodėl įvaizdis suteikė tiek daug peno apkalboms.

„Nelabai turiu ką komentuoti. Mano požiūriu, viskas buvo gerai – gražus žmogus, sukūrėme nuostabų įvaizdį. O komentarų gali būti visokių, visi mes, stilistai, dirbame skirtingai“, – teigė M. Metlovaitė.

Paklausta, ar kuriant įvaizdį buvo tikėtasi visuomenėje sukelti ažiotažą, stiliaus žinovė teigė, kad toks didelis susidomėjimas rūbu jau pasiekė absurdo ribą. Esą su iškirptėmis viešumoje yra pasirodžiusi ne viena atlikėja, o Monika – jauna, gražią figūrą turinti mergina, todėl absurdiška kalbėti apie jos įvaizdį, verčiau pasidžiaugti ir įvertinti sėkmingą karjerą.

„Man rodos, Monika labai aiškiai viską išsakė savo instagramo įraše, ir aš visiškai pritariu jos išsakytoms mintims. Svarbiausia yra tai, kaip ji jaučiasi ir kokia jos pozicija šiuo klausimu. Reikėtų įsiklausyti į jos žodžius, o ne į kitų stilistų komentarus“, – tikino M. Metlovaitė.

M. Pundziūtės išsakytas mintis apie savaitgalį pademonstruotą įvaizdį galite skaityti šiame straipsnyje.

Mados žinovės pasufleravo – reikėjo pasirinkti vieną akcentą

Įvaizdžio konsultantė Asta Nevedomskytė įsitikinusi: atlikėjų sceninio įvaizdžio perteikimas viešuosiuose renginiuose yra gana įprasta praktika ir jokiu būdu neturėtų būti smerktina. Tačiau, stilistės manymu, klaidų galima išvengti seksualų įvaizdį pateikus subtiliau, pasirinkus tik vieną esminį akcentą, o likusi įvaizdžio dalis galėtų būti neutrali, ramių tonų, neišskirtinių spalvų ir siluetų.

„Atlikėjos įvaizdis, galiu pasakyti, – drąsus sprendimas. Drąsa išreikšti save yra sveikintina, tačiau su įvaizdžiu, mano nuomone, šiek tiek perspausta. Žvilgsnis nukrypsta į apnuogintą krūtinę, tuomet sustoja ties ekstravagantiškais ilgaauliais ir ryškiu mėlynu makiažu. Jei stilistė norėjo pabrėžti merginos seksualumą, būtų pakakę nukreipti dėmesį į krūtinę, o kitą kostiumo dalį parinkti ramesnę.

Kaip rengtis viešuosiuose renginiuose, dažniausiai nurodo renginių organizatorių padiktuotas aprangos kodas, jis dažnu atveju įvardijamas kvietime ir jo paisyti būtina. Tačiau galime pastebėti, kad ne tik Lietuvos, bet ir užsienio garsenybės savo išskirtinį stilių kuria ne tik scenoje, bet ir viešosiose erdvėse, renginiuose. Taip žvaigždės siekia būti atpažįstamos, o tai – nieko blogo.

Tik šiuo atveju norėjosi skanesnio įvaizdžio. Mergina jauna, tad norėtųsi jaunatviško lengvumo, koketiškumo“, – patarė stilistė.

Anot A. Nevedomskytės, gero įvaizdžio pagrindas – tai detalės, mat kartais vienas centimetras gali išgelbėti arba, atvirkščiai, sugadinti įvaizdį. Ne ką mažiau svarbus spalvinis pasirinkimas ir aprangos harmonija su asmenybe, labai svarbu, kad žmogus, pasirinkęs tam tikrą amplua, jaustųsi komfortiškai.

Asta Nevedomskytė

Panašios nuomonės laikėsi ir mados tendencijų analitikė Marija Palaikytė. Išsakydama savo nuomonę, ar tokia atvira dekoltė buvo tinkamas pasirinkimas eiti į technikos apdovanojimų ceremoniją, ji teigė mananti, kad apnuoginta krūtinė – jokia naujiena pramogų pasaulyje ir neturėtų kelti nuostabos.

„Provokuojamai pasipuošęs ar net apsinuoginęs jaunas žmogus, atstovaujantis popkultūrai, yra visiškai normalus dalykas. Juk Monika, pavyzdžiui, – ne teisininkė, kad spraustųsi į profesijos sukuriamus rėmus. Vis dėlto su įvaizdžiu prašauta, ir prašauta ne dėl atviros krūtinės, o dėl bendro stilistinio konteksto. Abejotinos kokybės trumpa švarko tipo suknelė, atviri ilgaauliai, sagutės, galvos apdangalas – viską suplakus į vieną, išėjo džinsinių Britney Spears laikų variantas“, – teigė M. Palaikytė, pasufleravusi, kad klausimą dėl įvaizdžio reikėtų kelti ne atlikėjai, o ją rengusiai stilistei.

Mados žinovė taip pat ragino atkreipti dėmesį į kitą renginyje dalyvavusią damą – Karoliną Meschino, pasirinkusią panašų drabužį atvira dekoltė zona. Esą drabužio siluetai buvo panašūs, tik vienas sprendimas įgyvendintas sėkmingiau.

Pabaigoje M. Palaikytė siūlė neužstrigti aptarinėjant M. Pundziūtės įvaizdį: esą kur kas blogiau buvo demonstruoti nepagarbą organizatoriams į renginį atėjus suglamžytais marškiniais ar kasdieniais rūbais.

Marija Palaikytė

Etiketo specialistas įsitikinęs – riba tarp seksualumo ir vulgarumo peržengta

Etiketo specialistas Giedrius Drukteinis laikėsi griežtesnės ir kandesnės pozicijos. Jis tikino, kad riba tarp seksualaus ir vulgaraus įvaizdžio yra gana plona ir šiuo atveju buvo peržengta.

„X faktorių“ atlikėja laimėjo būdama paprasta mergaičiukė, natūrali, pavergusi visus savo nuoširdumu. Bet kažkodėl paskui ji pateko į baisiausius industrijos gniaužtus, prodiuseriai panoro padaryti iš jos sekso bombą. Ir tas netikėtas virtimas į sekso bombą atrodo nenatūraliai, gašliai ir nereikalingai. Industrijai visada trūksta paprastų, natūralių žmonių, o štai matyti kažkokią lėlę apnuoginta krūtine ir nenešiojančią liemenėlės – scenarijus, regėtas tūkstantį kartų.

Kalbant apie tokį įvaizdį, egzistuoja plonytė riba tarp grožio, subtiliai pabrėžto moteriškumo ir elementariausio vulgarumo. Tiesa, savo „aukštuomenės“ istorijoje esame turėję panašių pavyzdžių... Į Valdovų rūmus, naujojo televizijos sezono atidarymą, viena gražuolė atvyko irgi drąsiai apnuoginta krūtine. Sukėlė visuomenės pasipiktinimą, žiniasklaidos susidomėjimą, o bendra išvada kokia? Ne ta vieta, ne tas laikas ir neskanu.

Šį kartą manau, kad ir Monikos įvaizdis atrodė neskaniai ir vulgariai. Pripažinkime, ji yra žvaigždė, talentinga dainininkė, daugeliui jaunų merginų – dar ir sektinas autoritetas. Bet ar reikia demonstruoti savo gerbėjoms, kad vertybė išpopuliarėjus – apsinuoginti ir parodyti savo seksualumą, iki kurio minimum dešimtį metų reikėtų palaukti?“ – savo nuomonę reiškė etiketo žinovas.

Giedrius Drukteinis

Vis dėlto G. Drukteinis pritaria minčiai, kad scenos veidams galioja kitokie įvaizdžio standartai –didžiosios žvaigždės sau gali leisti prabangą apsirengti ekstravagantiškiau, atviriau, savaip interpretuoti aprangos kodus, o retsykiais – net šokiruoti ir išsiskirti iš minios.

„Tačiau nepamirškime: egzistuoja toks dalykas, kaip sceninis, vaizdo klipų ar fotosesijų įvaizdis, ir įvaizdis būnant tarp paprastų, normalių žmonių. Turėkite omenyje, kad atlikėja renginyje iš tiesų išsiskyrė iš kitų žmonių, publikos, kuri atstovauja pinigams, politinei, perkamajai galiai ir verslo elitui. Traukė žvilgsnius, galbūt kam nors net kaitino kraują, tačiau kartu sulaukė užjaučiančių šypsenų, nes neatitiko konteksto.

Jei ji būtų buvusi fotosesijoje, kur fotografuotųsi viena, ar vyktų jos vaizdo klipų filmavimas, – tebūnie, tam būtų kontekstas. Bet dabar būti vienai, taip traukiančiai akį minioje... Nieko tuo nelaimėsi.“

Daugiau nuotraukų iš savaitgalį vykusios apdovanojimų ceremonijos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt