Islandijoje gimęs, Lietuvoje gaminamas bei puoselėjamas prekės ženklas „Huginn Muninn“ pristato limituoto leidimo drabužių kolekciją, sukurtą iš kruopščiai atrinktų audinių likučių, rašoma pranešime spaudai.

Audinių likučiai, geriau žinomi savo anglišku pavadinimu „deadstock“, yra medžiagos, kurių nepardavė gamintojas arba kurių mados namai užsakė per daug ir nepajėgė sunaudoti savo reikmėms. Ši nesunaudotų likučių problema smarkiai prisideda prie mados, kaip vieno didžiausių aplinkos teršėjų vardo stiprinimo.

„Mados pramonė yra antra pagal dydį teršėja pasaulyje, todėl šis kūrėjas įvairiais būdais siekia sumažinti savo daromą neigiamą poveikį aplinkai. Pirmas žingsnis, kurio ėmėmės – atsisakėme neperdirbtų plastikinių sagų bei plastikinių vienkartinių pakavimo priemonių, kurių marškinių pakuotėse yra išties nemažai. Taip pat priėmėme svarbų sprendimą – gaminius gaminti pagal užsakymą arba tik itin mažais kiekiais, taip išvengiant likučių. Šį kartą nusprendėme į šią problemą pažvelgti dar per kitą prizmę – prikelti audinius, kurių kiti prekės ženklai ar audinių gamintojai nusprendė nebenaudoti ar sunaikinti, naujam gyvenimui,“ – dalinasi „Huginn Muninn“ atstovė Emilija Andrašūnaitė.

Prekės ženklo kūrėjai tikisi, kad drabužių ekspozicija bus būdas gyvai pademonstruoti, jog gaminiai pagaminti iš tokių audinių, ne tik niekuo nesiskiria nuo drabužių pagamintų iš naujausių kolekcijų medžiagų, bet netgi yra unikalesni – nes iš likučių gaminių pasiūti pavyksta itin mažais kiekiais, todėl kiekvienas modelis yra ypatingas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją