Dovile, kas Tau yra gražus žmogus?

Man grožis prasideda iš vidaus. Neretai iš pirmo žvilgsnio susižavėjimo nesukėlęs žmogus pažinus tampa be galo gražus ir, atvirkščiai – aukščiausius grožio standartus atitinkantis asmuo tampa negražus, kai pastebimas neatitikimas tarp išorės ir vidaus.

Kada jautiesi pati sau gražiausia?

Labiausiai sau patinku, kai jaučiuosi moteriška. Dievinu sutvarkytus plaukus, gaivų makiažą, plevėsuojančią suknelę, šlakelį mėgstamiausių kvepalų. Tokiems dalykams ypatingų progų neieškau, nes žinau, kad susitvarkiusi būsiu geresnės nuotaikos ir visą dieną jausiuosi puikiai. Mielai dėl to ryte atsikeliu keliomis minutėmis anksčiau.

Ar gyvenime buvo laikotarpis, kai pati sau nepatikai?

Taip, paauglystėje, vėliau po skaudžių skyrybų. Manau, dažna moteris tai išgyvena, ypač jei skyrybos įvyko antrosios pusės sprendimu. Tada imi galvoti, kad galbūt taip nutiko, nes nebuvai pakankamai gera, graži ir pan., taip formuojasi kompleksai. Dabar jau žinau, kad, jei nesijaučiu gerai, kabliukų, visų pirma, turiu ieškoti galvoje, o ne išvaizdoje.

Kaip bėgant laikui keitėsi Tavo požiūris į grožį ir pačią save?

Pradėjau vertinti natūralumą. Anksčiau buvau prisiauginusi ir plaukus, ir blakstienas, ir nagus, tačiau dabar, viso to atsisakiusi, jaučiuosi geriausiai. Į soliariumus anksčiau irgi dažnai užsukdavau, o dabar, tausodama odą, juose nesilankau. Dabar man grožis labiausiai asocijuojasi su higiena. Ne tik kūno, bet ir minčių. Kai galvoje gera, o širdyje ramu, gerai jaučiuosi visur ir visada.

Dariaus Kučio nuotr.

Koks Tavo požiūris į makiažą? Ar jis turi įtakos pasitikėjimui savimi?

Esu „less is more“ požiūrio šalininkė ir tikiu, kad minimalus makiažas pabrėžia gražiausius moters bruožus. Pati retai išeinu iš namų minimaliai nepasidažiusi. Makiažas man suteikia pasitikėjimo, pakelia nuotaiką. Išskirtinėmis progomis kreipiuosi į vizažistę.

Kokį dekoratyvinės kosmetikos produktą mėgsti labiausiai?

Lancôme blakstienų tušą „Mr. Big“. Jei noriu įspūdingesnio efekto, prieš dažydamasi tušu padengiu jas Dior „Diorshow Maximizer 3D“ pagrindu. Ši kombinacija – tikra bomba.

Kada pradėjai naudoti kosmetiką?

Dažytis pradėjau maždaug keturiolikos, gal net anksčiau. Galėdavau valandų valandas praleisti parduotuvėse bandydama skirtingus produktus ir ieškodama sau tinkamiausių. Būtent tada atradau Loreal makiažo pagrindą „True Match“, kurį net ir dabar kartais galima atrasti mano kosmetinėje. Taip pat iki šiol jaučiu simpatiją Maybelline „Instant Anti-Age Eraser“ paakių maskuokliui, kuris niekuo nenusileidžia kur kas brangesniems produktams.

Ne kartą esi bendradarbiavusi su įvairiais kosmetikos ženklais. Kaip renkiesi kosmetiką?

Esu gana skeptiška pirkėja ir dažniausiai pasikliauju specialistais. Konsultuodamasi su ekspertais nustojau švaistyti pinigus priemonėms, kurios vėliau stovi lentynos kamputyje nenaudojamos.

Esu „less is more“ požiūrio šalininkė ir tikiu, kad minimalus makiažas pabrėžia gražiausius moters bruožus.

Ar mėgsti keisti kosmetiką ir išbandyti naujoves, ar, atradusi tinkamą, stengiesi nekaitalioti? Kokie ženklai, produktai Tavo mėgstamiausi?

Manau, kad pasaulis juda į priekį, tad stebėti ir išbandyti naujoves – būtina (ir, žinoma, smagu!). Visgi kelios priemonės man taip patiko, kad alternatyvų joms tiesiog nerandu. Labai mėgstu Dior „Backstage“ makiažo pagrindą, minėtą Lancome „Mr. Big“ blakstienų tušą, Nook „Ritual Blonde“ plaukų serumą, Eco by Sonya „Face tan water“ įdegio vandenį, Evo plaukų priežiūros priemones, Carmex lūpų balzamą. Be šių priemonių savo grožio rutinos nebeįsivaizduoju.

Kiek vietos Tavo gyvenime užima grožio puoselėjimas? Mėgsti grožio procedūras?

Taip, turiu tam silpnybę (šypsosi). Reguliariai, kas mėnesį, vaikštau pas kosmetologę, dažausi plaukus, darausi plaukų procedūrą, susitvarkau antakius ir nagus. Bent kartą per metus lankau kūną stangrinančių procedūrų kursą, nevengiu išbandyti ir kitų procedūrų. Esu bandžiusi PRP, mezoterapiją, gintaro rūgšties injekcijas, smarkiai valančią „Jet Peel“ procedūrą galvos odai ir daugybę kitų. Kadangi tausodama odą retai deginuosi, vasaros metu labai mėgstu purškiamo įdegio procedūrą.


Kam skiri daugiausia dėmesio, laiko ir pinigų?

Neabejotinai plaukams, juk jie – moters karūna. Daugybę metų šviesinu plaukus, anksčiau nuolat tiesindavau, kadaise buvau prisiauginusi. Esu daug visko išbandžiusi ir dar prieš metus mano plaukai toli gražu neatrodė taip, kaip dabar. Pastaruoju metu pradėjau jiems skirti itin daug dėmesio ir pavyko pasiekti tikrai puikių rezultatų. Esu labai patenkinta Evo plaukų priežiūros priemonėmis, plaukams džiovinti ir formuoti naudoju Dyson „Air Wrap“, atsisakiau tiesintuvo, geriu „TRX2“ vitaminus, reguliariai atlieku „Hydra Max“ plaukų procedūrą. Rezultatai akivaizdūs.

Kaip manai, kokia yra socialinių tinklų, žiniasklaidos įtaka grožio suvokimui?

Manau, kad didelė. Ne paslaptis, kad egzistuoja programėlės, kuriomis galima kardinaliai pakeisti žmogaus išvaizdą. Nuolat nuotraukose matomos gražuolės gali sukurti nerealius grožio standartus, kurių „neatitinkanti“ moteris ar (ypač) jauna mergina gali imti neadekvačiai save vertinti, kompleksuoti, pulti į kraštutinumus, ekstremalias dietas ir pan. Svarbu prisiminti, kad tai, ką matome žurnaluose ar socialinėje medijoje, nebūtinai yra realybė.

Ar esi susidūrusi su požiūriu – „graži, vadinasi, kvaila“?

Taip, ypač tada, kai būdama 22 metų pradėjau vestuvių verslą Tenerifėje. Jaunas amžius ir šviesi plaukų spalva tikrai privertė ne vieną verslo partnerį žiūrėti įtariai, tad teko gerai pasukti galvą, kaip šį stereotipą sulaužyti (juokiasi). Nesuprantu, kodėl grožis ir protas negalėtų būti suderinami. Turime labai daug pavyzdžių, kai gražios moterys yra ir puikios savo srities profesionalės, verslininkės, sportininkės, politikės ir t. t. Dažnai tokios moterys tiesiog nori būti geriausia savo versija ir tai atsispindi visose gyvenimo srityse. Galbūt šį kvailą stereotipą kažkada iš pavydo ir sukūrė kitos moterys (juokiasi).

Svarbu prisiminti, kad tai, ką matome žurnaluose ar socialinėje medijoje, nebūtinai yra realybė.

Kaip manai, kokios yra didžiausios grožio pasaulio „bėdos“?

Turbūt mitybos sutrikimai. Pažįstu nemažai moterų, kurios vienu ar kitu gyvenimo etapu buvo su tuo susidūrusios. Labai palaikau prekių ženklus, kurie savo komunikacijai pasitelkia skirtingus, įvairių dydžių modelius ir taip siekia parodyti, kad graži moteris neturi atitikti vieno vienintelio standarto. Džiugu, kad tokių pavyzdžių vis daugėja.

Esi įkūrusi tobulėjimo ir verslumo platformą moterims, sieki joms padėti idėjas paversti realybe, kaip manai, kiek patraukli išvaizda yra reikalinga siekiant savo tikslų ir versle?

Neabejoju, kad gera išvaizda yra aktuali kuriant verslą. Statistika rodo, kad pakeisti nuomonę, kurią susidarome per pirmas 7 pažinties sekundes, užtrunka labai daug laiko (vidutiniškai prireikia net 5–7 susitikimų su tuo pačiu žmogumi), taigi akivaizdu, kad tai, kaip žmogus save reprezentuoja, ypač svarbu. Tinkamai parinkti drabužiai, tvarkingas makiažas, skoningi aksesuarai ne tik suteikia daugiau pasitikėjimo, bet ir yra būdas tinkamai reprezentuoti save aplinkiniams.

Ar egzistuoja riba tarp elementaraus ir perdėto rūpinimosi savimi? Kada pagal Tave jau yra per daug?

Per daug yra tada, kai rūpinimasis savimi tampa ne gyvenimo dalimi, o ašimi. Žinoma, rūpintis savimi sveikintina, bet jei visos temos sukasi tik apie grožį, bet kokia grožio „nesėkmė“ atrodo lyg pasaulio pabaiga, o meilė sau perauga į aroganciją ar narciziškumą, man jau atrodo per daug.

Ko palinkėtum toms, kurios nesijaučia gražios ir savęs nemyli?

Mes, moterys, linkusios prie savęs kabinėtis ir dažnai net išgirdusios komplimentą ne nusišypsome ir padėkojame, o puolame jį neigti. O kas, jei išmoktume savyje pastebėti nuostabius dalykus, priimti komplimentus, įtrauktume į savo kasdienybę smulkių, bet malonių ritualų, kurie priverčia jaustis puikiai kiekvieną dieną? Kaip minėjau, viskas prasideda viduje, tad būtent nuo to ir pradėkime!