Naujausią vestuvinių suknelių kolekciją, kuri bus pademonstruota kovo 23-24 d. Rygoje, pristatanti dizainerė Inga Smolkina sako, kad svarbu sekti naujausias tendencijas, tačiau nepamiršti ir sau būdingo stiliaus, rašoma pranešime spaudai.

„Vertėtų nepamiršti ir savo individualumo. Todėl kurdama šią kolekciją stengiausi pagalvoti apie kiekvieną nuotaką. Keitėsi ir man būdingos romantiškos detalės – nėrinius ir gėles šįkart išmainiau į lygius, lengvai krentančius audinius, blizgius jų atspalvius. Sukūriau daugybę skirtingų įvaizdžių, kad pataikyčiau į dažnos būsimos nuotakos natą. Juk matydamos asmeninį dizainerio(-ės) braižą, nuotakos ir ateina rinktis“, – įsitikinusi I.Smolkina.

Dizainerė pasidalijo ir penkiomis vestuvinių suknelių mados tendencijomis.

1. Apnuoginti siluetai

Šalin konservatyvumą. Jau ant M.A.M.A apdovanojimų kilimo drąsiai žengė viešnios, nepabijojusios atidengti net didžiosios dalies savo kūno. Šiek tiek nuogumo keliauja ir į vestuvinių suknelių modelius. 2023-ųjų nuotakos spinduliuos seksualumu.

„Kūną apnuoginančių siluetų, kuriuos galima papildyti nuotakos pasirinktais aksesuarais, netrūksta ir mano šiųmetėje kolekcijoje“, – teigia I.Smolkina.

2. Audinių įvairovė

Šiųmetė nuotaka rinksis iš įvairiausių audinių – lengvai krentančių, skirtingų tekstūrų, (ne)siuvinėtų. Vieni jų tradicinės batos spalvos, kiti – su užuomina į tam tikras spalvas.

„Šiandien visai nebūtina vilkėti tradicine balta suknele. Nuotakos drabužis gali būti ir kitos spalvos, per mano karjerą būta ir ryškių spalvų įvaizdžių, pavyzdžiui, mėlynos. Šįmet vis dėlto madingos suknelės tarsi su subtilia užumina į spalvą, su pasiuvinėjimais“, – pastebi dizainerė, raginanti per nuotakos suknelę atskleisti savo individualumą.

3. Puošnios rankovės

Vestuvinės suknelės pūstomis rankovėmis nėra kažkas nauja – jos nuotakų drabužiuose radosi XIX a. viduryje. Tačiau mados ratas sukasi ir tam tikros detalės vėl sugrįžta į šių metų šventinį drabužį. Pasak I.Smolkinos, šiųmetės nuotakos, ko gero, dažniau vilkės elegancija ir karališkumu spinduliuojančias sukneles pūstomis rankovėmis.

4. Pakeltos apačios

Šįmet suknelių apačia kiek pakyla nuo žemės ir apnuogina dailius nuotakos batelius.

„Princesės, kokia jaučiasi turbūt kiekviena nuotaka savo dieną, kurpaitės tiesiog privalo matytis!“, – mirkteli dizainerė.

5. Puošnūs papuošimai

Šįmet vestuvinės suknelės nusimeta minimalizmą ir santūrumą, grįžta puošybos elementai. Dizaineriai renkasi šį drabužį stilizuoti brangakmeniais, deimantais, kristalais ar karoliukais. Pastaruoju metu populiarėja art deco stiliaus įkvėpti karoliukais puošti drabužiai. Pastarieji brangakmeniais padabinami nugaroje ar per liemenį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją