1. Per mažo dydžio pasirinkimas. M. Hernandez teigia pastebėjusi, kad daugelis moterų yra linkusios įsigyti dydžiu mažesnius apatinius. Vertėtų pagaliau įprasti rintis didesnius – to dydžio, kuris tinkamas, – kitaip apatiniai įsirėš į kūną, suformuodami anaiptol ne simpatišką siluetą, kuris, deja, puikiausiai matosi per viršutinius drabužius.

2. Prie viršutinių drabužių nederantys apatiniai. Kokioms kelnaitėms teikiate pirmenybę, kada ketinate pasipuošti tampriai priglundančia suknele? Kelnaitėms su juostele, argi ne taip? Vis dėlto tai – nebūtinai optimalus variantas. Dar privalu atsižvelgti į kelnaičių medžiagą, dekoratyvumą ir spalvą. O apskritai lakoniški, gana uždari šortukai kartais pasiteisina kur kas labiau.

3. Apatiniai su pernelyg grubiomis siūlėmis. Apatinių siūlės turėtų būti visiškai lygios, nė kiek neiškilusios, kitaip ant odos neišvengiamai liks įspaudų. Be to, pernelyg grubios siūlės gali matytis per viršutinius drabužius.

4. Tinklinio apatinio trikotažo dėvėjimas vasarą. Nors ir atrodo, kad tinklinis audinys ypač gerai praleidžia orą, visgi svarbu atminti, kad jame yra sintetikos, pavyzdžiui, šilumą, prakaitą ir drėgmę sulaikančio poliesterio. Taigi, per karščius kur kas išmintingiau rinktis iš natūralaus pluošto (medvilnės, bambuko) audinių pasiūtus apatinius.

5. Baltų apatinių dėvėjimas po baltais drabužiais. Balta spalva labai kontrastuoja su odos atspalviu ir tas kontrastas puikiai šviečiasi pro baltos spalvos viršutinius drabužius. Atminkite, kad po baltais drabužiais derėtų vilktis odos tonui artimiausios spalvos apatinius.

6. Šviesių apatinių dėvėjimas po tamsių spalvų drabužiais. Nors rinktis rusvos spalvos liemenėlę po juoda suknele gal ir atrodo logiška, svarbu atminti, kad šviesios spalvos gali matytis pro tamsią medžiagą, ypač su blykste nufotografuotose nuotraukose. Jau vien todėl po tamsiais rūbais daug saugiau pasivilkti tamsius apatinius.

7. Apatinių skalbimas skalbyklėje. Karštas vanduo, būgno sukimasis ir skalbimo priemonės gali gerokai pakenkti apatinių drabužių medžiagai ir elastingumui. Apatinius primygtinai rekomenduojama skalbti rankomis naudojant švelnų muilą arba, prieš dedant į skalbyklę, sudėti į specialų tinklinį maišą ir skalbti minimalaus vandens pašildymo režimu. Taip pat atminkite, kad apatinis trikotažas turi išdžiūti natūraliai – ne džiovyklėje.

Apatinių klaidos

8. Polinkis rinktis kuo pigesnius gaminius. Bent pirkdamos apatinius pasistenkite užgniaužti liguistą norą sutaupyti, mat ypač pigus apatinis trikotažas būna pasiūtas iš prastos medžiagos, todėl greitai susidėvi. Pigius apatinius daug greičiau tenka keisti naujais, todėl sutaupyti vis tiek nepavyksta. Štai kodėl įžengus į apatinio trikotažo skyrių didžiausiais prioritetais turėtų tapti kokybė, komfortas ir patvarumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)