Polimoda – tai prestižinis tarptautinis mados institutas Florencijoje, Italijoje. Būtent ši aukštoji mados mokykla du metus iš eilės tarptautinių reitingų išrenkama pačia geriausia Italijoje ir nr. 5 pasaulyje, rašoma pranešime spaudai.

Renginio organizatorė Marija Palaikytė teigia, kad tai išskirtinė proga pasisemti žinių iš tokio aukšto rango tarptautinę patirtį sukaupusio eksperto: „Man yra garbė pristatyti Polimoda atstovą N. Sbaraglia. Tai pirmas kartas Baltijos šalyse, kai mados institutas sutinka atvykti tęstiniam vizitui. Labai didžiuojuosi, kad praeitais metais „Vyrų Mados Savaitės“ metu užmezgėme oficialią partnerystę, o šiemet mūsų bendradarbiavimas plečiasi.

Jau kovo 21, 22 dienomis turime galimybę šia nuostabia žinių ir praktinių patarimų konferencija pasidalinti su žymiai platesne auditorija. Renginys yra nemokamas, nes mūsų tikslas yra Lietuvos mados industrijos vystymas ir verslumo skatinimas, tad, esu įsitikinusi, jog ši informacija turi būti prieinama visiems besidomintiems“.

Būtent protingo verslumo stoką, kaip pagrindinę problemą Baltijos šalių mados pasaulyje įvardija ir N. Sbaraglia: „Kūryba ir vadyba nėra tolygūs dalykai – jie turi būti aiškiai atskirti, bet darniai veikti kartu. Įsismarkavęs mados pasaulis visą dėmesį sutelkia į nuolat vystomą įvaizdžio komunikaciją, nebeskirdami dėmesio tikrajam tikslui – produkto kokybei! Tuo pačiu aiškiai pastebima tendencija visuotinai kopijuoti geriausius, taip galutinai prarandant savąjį išskirtinumą. Kokybė ir išskirtinumas tampa tikrąja prabanga, o tikra prabanga nenori būti vulgariai sintetinė“.

Paskaitų turinys yra skirtas visiems, savo ateitį siejantiems su mados industrija, visiems jau dabar dirbantiems mados pasaulyje, bet siekiantiems žinių apie tai, kaip vystyti savo verslą, o taip pat visiems, besidomintiems tarptautinio mados pasaulio užkulisiais bei keliais į tarptautinę sėkmę. Paskaitos sėkmingai apjungs tiek teorines, tiek ypač naudingas praktines prekinio ženklo kūrimo, vystymo bei komunikacijos žinias.

Kartu su Niccolo paskaitas Vilniuje ir Rygoje skaitysianti M. Palaikytė teigia, kad nors ir atrodo, kad turime nemažai teorinės informacijos, lietuviams bei kitų Baltijos šalių atstovams dar trūksta žinių, kaip savo idėjas paversti realybe, o taip pat, kaip atrasti savo unikalią nišą itin plačiame mados pasaulyje: „Mados industrija – tai ne tik dizainerių, stilistų, siuvėjų ir modelių pasaulis. Norintiems savo profesiją sieti su mada yra daugybė dar neišnaudotų galimybių. O jau dirbantiems trūksta verslumo įgūdžių. Visi taip nori tarptautinio pripažinimo, bet visgi nežino kaip to pasiekti.

Polimoda dėstytojai – tai ne teoretikai, tai žmonės, sukaupę didžiulę tarptautinio mados verslo patirtį. Tad, pats laikas pasisemti žinių ir įgūdžių iš tų, kurie ne tik žino, bet ir savo pačių patirtimi pasiekė aukštų rezultatų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją