Šias vestuvių tendencijas pristatė žymūs Lietuvos modeliai, vilkėdami vestuvių mados studijos „DIVA“ prabangias sukneles. Renginyje sukurta ir fotosesija bei video įrašas.

Fotografų tandemas Jurgita ir Mindaugas Nakučiai, kūręs renginio įvaizdžio fotosesiją, pasakojo, kad nuotakos stilius, pirmiausia, yra būsena, kurioje nuotaka jaučiasi gerai arba blogai. „Jokiu būdu nemenkinant jos suknelės, šukuosenos, makiažo, vestuvių erdvės dekoro derėjimo, nes visa tai susiję kur kas labiau, nei galima įsivaizduoti, – paaiškino fotografai. – Kalbėdami apie stilistinę nuotakos įvaizdžio visumą, akcentuojame jos asmenybės sąmoningą komforto pasirinkimą – vieną iš svarbiausių gyvenimo dienų būti savimi“. Žvelgiant į šio renginio tendencijų pristatymus, nereikia ieškoti tobulybės ir sekti jomis aklai. Tai patvirtino J. ir M. Nakučiai, teigdami, kad iki tobulybės nueiti neįmanoma, o ir nereikia. „Jeigu kažkokiu beprotišku būdu nueitume – tai būtų pavojinga, nes pasiektume ribą, už kurios kiltų klausimas „Kas toliau?“. O priartėti prie tobulumo, laviruoti, žaisti juo yra verta ir be galo įdomu – tiek nuotakai, tiek fotografui, – atskleidė fotografų komanda. – Kaip tai padaryti? Gyventi su aistra ir drąsa, improvizuoti. Jau seniai įsitikinome, kad sukurti tobulą nuotakos portretą labiausiai trukdo varginančios fotosesijos“.

Makiažo tendencijos: dūminis akių makiažas, švytintis veidas ir 70-ųjų stiliaus akių pravedimai

„Tendencijos kuriamos ne tam, kad jomis aklai sektume, bet, kad specialistas turėtų pakankamai aistringų, karštų idėjų ir galėtų savo klientei, nuotakai, sukurti kažką absoliučiai individualaus ir gražaus, kad to nebūtų įmanoma pakartoti, o nuotaka jaustųsi ne tik graži ir madinga, bet ir išskirtinė“, – pasakojo „L`Oréal Professionnel“ atstovė Rasa Stulpinaitė. Renginio metu paaiškėjo, kad 2017 m. nuotakų plaukuose bus labai daug pynimų, kasų, kuodukų, bus madingos gyvos gėlės ir išskirtiniai juvelyriniai dirbiniai. Pristatydami nuotakos stiliaus tendencijas, plaukų stilistai akcentavo lengvumą, paprastumą ir individualumą. Dabartinėms nuotakoms siūlomos laisvos, nesuvaržytos šukuosenos ir savo populiarumo vis dar nepraras netvarkingos tvarkos stilius.

Videografas Tomas Tamkvaitis, kuriantis nuotakų videoportretus, atskleidė, kad jo profesijos atstovams kiekviena nuotaka jau savaime yra unikali, graži ir antros tokios nėra. „Šiek tiek režisūros ir vaidybos yra ir bus. Ji būtina, nes visos nuotakos, ypač kalbant apie nuotakos portretą, išgyvena dėl tobulojo kadro, kurį padedame jai sukurti. Na, o šypsenos, virpančiu rankų, tarsi vėjyje besiplaikstančios suknelės ar netyčia išsprūdusios garbanos nesurežisuosi. Tam užfiksuoti reikalingas videografo profesionalumas. Taip ir gimsta rezultatai. Šiek tiek režisūros, daug gerų emocijų, vėjas, gamta ir gerai išlavintas videografo estetikos jausmas“, – savo darbo ypatybes atskleidė T. Tamkvaitis.

Videoįrašas iš „L`Oréal Professionnel Baltic Bridal Fashion Show“, kur jaudulio ir išsprūdusių garbanų buvo ne viena:

Ryškiausios 2017 m. nuotakos suknelių tendencijos

Kaip rašoma pranešime, modeliams, kurie pristatė nuotakų stiliaus tendencijas, buvo parinktos labai skirtingos suknelės, siekiant atspindėti įvairius nuotakų charakterius. „Visos ant podiumo buvusios vestuvių mados studijos „DIVA“ suknelės atspindėjo ryškiausias 2017 m. tendencijas: į vestuvių ringą sugrįžtančios pūstos karališkos suknelės, 3D aplikacijos, daug gėlių, įspūdingos „žuvytės“ silueto suknelės su nuogomis nugaromis, suknelės su pridedamais sijonais-šleifais, V formos iškirptės, ilgos rankovės, spalvos suknelėse ir, žinoma, arabiškas įvaizdis, su kurio prieskoniu daugiausia suknelių kuria „Lorenzo Rossi“ prekinis ženklas“, – pasakojo DIVA vestuvių studijos bendrasavininkės Agnė Martinkėnė ir Daiva Šimkevičienė.

Ateinantį sezoną gėlės atspindės gamtos galią

Floristas A. Mažonas patvirtino, kad gamtos galią atspindi vyraujantys mėlynos spalvos (su violetinės spalvos niuansais) bei žalių ir pilkų atspalvių deriniai. Jis tiki, kad bus kuriama daug laisvo kontūro puokščių, įvaizdžiui suteikiančių laisvumo ir gaivališkumo. „Viena iš labai populiarių temų – „žygis į džiungles“, kurioje dominuoja ryškios oranžinės, geltonos spalvos, egzotinės gėlės (orchidėjos, protėjos, gaismiai ir kt.), visko gausu, sodru. Taip pat reikėtų nepamiršti ir „senų naujienų“ – klasikinių elementų, raštų ir tekstūrų jungimo su moderniomis linijomis: vyno raudona, oranžinė, praturtintos auksu ir variu. Ir, žinoma, „duoklė Prancūzijai“ – rausva, žalia, pasteliniai tonai. Senas provincijos sodas, apaugęs vijokliais, gausus ir kiek netvarkingas, – pasakojo garsus floristas. – Mes lengvai interpretuosime šias temas bei prisiminsime klasikinius sprendimus, kurie niekada netaps praeities tendencija – baltos orchidėjos, hiacintai, rausvos lelijos, visa tai, kas pasaulyje nuolatos sukasi ratu. Tačiau čia matysime modernias interpretacijas, pritaikytas šiuolaikinei nuotakai. Ir, žinoma, šių metų spalva – žaluma – jos tikrai nepamiršime“.

Nuotraukos – „Nakutis photography“, fotografai – Mindaugas ir Jurgita Nakučiai. Video įrašai – „Medus House“, kūrėjas – Tomas Tamkvaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)