Į J. Statkevičiaus mados namų 30-mečiui paminėti skirtą šou iš viso pasaulio suvažiuos garsiausios manekenės. Kaip Juozas sako – jo mūzos, tarp kurių buvusi primabalerina Eglė Špokaitė ir iš Japonijos atskrendanti manekenė Aistė Misevičiūtė.

„Matote, per daugelį metų turėjau daug mūzų, galėčiau po knygą parašyti apie kiekvieną. Jos visos atvažiuoja man padėti, be jokių kalbų. Nei aš joms apmokėt kažką galiu... Galiu paprašyti rėmėjų apmokėti viešbutį, kad apgyvendintų mano prašmatnias manekenes. Bet jos atvažiuoja su malonumu, jos nešioja mano drabužius.

Štai Svetlana Griaznova „Instagrame“ visą laiką pozuoja su mano drabužiais. Ji man sako: „tu neįsivaizduoji, koks malonumas, kai visi mato, kad kažkoks lygis ir nežino kas!“.

Per jubiliejinį šou J. Statkevičius ne tik pristatys naująją kolekciją, bet ir pademonstruos tai, ką sukūrė per visą savo gyvenimą. Svečiai turės progą įsitikinti, kad kai kurie jo drabužiai yra laikui nepavaldūs - prieš beveik du dešimtmečius pasiūtas kostiumėlis atrodo tarsi būtų šių dienų kūrybos.

Juozas įsitikinęs – tam, kad nepasentume, turime būti budrūs ir reaguoti į gyvenimo permainas. Tuo pačiu – ir mados.

„Stebėkite aplinką, jaunimą, eikite koja kojon su gyvenimo permainomis. Taip niekada nepasensite, – štai, ką J. Statkevičius pataria tiems, kurie nori išlikti madingi ir jaunatviški kuo ilgiau. Tas damiškumas, kai bateliai, dirželis ir rankinukas vienodi – suteikia solidumo, bet tuo pačiu ir papildomų metų.“

Dizainerio patarimas – nesistengti atrodyti pernelyg elegantiškai, esą tai tiesiog nebemadinga.

„Maišykite sportą su elegancija. Kaip visada sakau – maišykite operą su tenisu. Sujunkite šiuos du dalykus ir visada būsite jaunatviški“, – laidoje kalbėjo mados kūrėjas.

Juozas Statkevičius

Paklaustas, ką kiekviena moteris privalo išmesti iš savo spintos, kūrėjas atsakė, kad reikėtų ne daiktus iš spintos išmesti, o mintis iš galvos, blogą nuotaiką.

„Aš durna, aš ne taip padariau“, – jei taip sakote, toks ir esate. Visada reikia sakyti – aš gražiausias, aš puikiausias“, – juokavo J. Statkevičius.

Prieš kelias savaites lietuviškos mados korifėjui sukako 50 metų, o gimtadienį jis pasakojo atšventęs valgydamas cepelinus su kolegomis.

Pusė amžiaus, tačiau vidurio amžiaus krize J. Statkevičiui nė nekvepia. Jo jaunatviško polėkio ir išvaizdos paslaptis – aistra gyventi ir disciplina.

„Žinau, kad pas mano kosmetologę ateina žmonės ir prašo, kad padarytų tą patį, ką ir Juozui. O ji atsako – jei tik būtumėte tokie disciplinuoti kaip Juozas... Po vakarėlio, girtas ar ne girtas, vos gyvas, turiu pasitepti veidą kremu. Ryte prabudęs, kad ir koks bebūčiau, taip pat turiu pasitepti kremu. Jei sodo neprikirpsi, neprižiūrėsi, jis nuvys“, – teigė kūrėjas.

Į užuominas apie botoksą ir kitas invazines procedūras J. Statkevičius atsakė lakoniškai: „Kas aš – scenos veidas ar artistas, kad neturėčiau ant kaktos raukšlių?“

Laidoje dizaineris pasakojo kelissyk per savaitę sportuojantis su asmeniniu treneriu. Kalbant apie mitybą – Juozas kiekvieną rytą valgo užpilamą grikių košę. Tai esą jo išsigelbėjimas, mat nieko kito pasigaminti jis tiesiog nespėja. „Aš valgau teisingai. Suvalgau medaus šaukštelį, obuolį, košę, išgeriu vandens – ir iki pietų ar iki vakaro galiu išbūti“.

Be jubiliejinio madų šou J. Statkevičius planuose yra jo paties knyga, kurioje sutilps galybė įvairių interviu su kūrėju. Dar vienas dalykas, apie kurį galvoja mados korifėjus – paminklas ir antkapis.

„Jei pats paminklo nepasistatysi, tau nieks nepastatys. Aš kovoju. O po mirties... Labai pas mus myli po mirties. Iki mirties tai nereikalingi niekam“, – sako kūrėjas.

Kalbėdamas apie Lietuvos garsinimą, Juozas prisiminė amerikiečių „Vogue“ redaktorę Anna Wintour – viename interviu ji yra pasakiusi, kad tai J. Statkevičius atvedė Lietuvą į mados žemėlapį.

„Aš daugiau padaryti Lietuvai nieko negaliu apart darbų, spektaklių, kas yra mano kasdienis darbas. Ir vėl sakys, oi, jis čia giriasi. Taip, aš ne krepšininkas, negaunu milijoninių honorarų. Dirbu savo juodą darbą ir labai džiaugiuosi, kad darydamas sijonus galiu kilstelėti tą sijono pasiuvimą iki meno lygio. Visi klystame, ir aš galiu suklysti, dėl to atsiprašau – visi mes klystame. Esu toks pats gyvas žmogus kaip kiti". - prisimindamas skandalingus praėjusių metų įvykius kalbėjo mados kūrėjas.

Praėjusiais metais J. Statkevičius davė interviu Kremliaus propagandiniam portalui „Sputnik“. Jame iš dizainerio lūpų apie tėvynę liejosi ne patys maloniausi žodžiai. Netrukus kūrėjas atsiprašė ir patikino nė nesupratęs, su kuo kalbėjo.

„Dabar jau privenkite sakyti teisybę, nes Lietuvoje teisybė niekam nereikalinga – greit susidoroja“, – kalbėjo J. Statkevičius.

Visą J. Statkevičiaus interviu galite rasti „LNK“ mediatekoje arba paspaudę ant šios nuorodos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (280)