Modelis A. Akech žurnalui interviu davė prieš prasidedant Melburno mados savaitei. Vietoje to, kad straipsnis būtų iliustruotas jos nuotrauka, redaktoriai įdėjo modelio Flavios Lazarus fotografiją.

Interviu Adut kalbėjo apie tai, kaip svarbu pakeisti požiūrį į pabėgėlius ir „bendrą žmonių požiūrį į odos spalvą“.

Pati A. Akech iš Pietų Sudano pabėgo į Keniją, kur ilgą laiką gyveno pabėgėlių stovykloje iki kol 2008-aisiais jai buvo suteiktas prieglobstis Australijoje.

„Kartu su straipsniu jie išspausdino didelę nuotrauką teigdami, kad tai aš. Tačiau tai kita juodaodė mergina, – po incidento instagrame rašė Adut. – Tai mane labai nuliūdino, supykdė, privertė pasijusti negerbiamai ir man tai yra nepriimtina bei nepateisinama, kad ir kokios yra to priežastys. Aš ne tik jaučiuosi asmeniškai įžeista ir negerbiama, atrodo, kad taip pat nepagarbiai žiūrima į visą mano rasę. Štai kodėl, mano nuomone, svarbu atkreipti dėmesį į šią problemą.“

Modelis tęsė, kad šis atvejis įrodo, kokie „neišprusę ir siaurapročiai“ yra žmonės, galvojantys, kad visos juodaodės moterys atrodo vienodai.

„Jaučiu, kad tai nebūtų nutikę su baltaodžiu modeliu“, – sakė ji ir pridūrė, kad Australijai dar reikia „labai daug dirbti“.

Apie šią nemalonią situaciją, kurioje atsidūrė jos kolegė, prabilo ir F. Lazarus. Pasak modelio, ši gėdinga klaida ją sugraudino.

„Mūsų galvos formos skirtingos, mes atrodome visiškai kitaip, išskyrus mūsų odos spalvą ir plikai skustą galvą“, – teigė F. Lazarus.

„Adut Akech yra vienas žinomiausių modelių pasaulyje. Ji buvo Karlo Lagerfeldo „Couture“ nuotaka, pozavo visiems didžiųjų žurnalų viršeliams. Ji JT (Jungtinių Tautų – red. past.) ambasadorė. Tačiau kažkodėl baltaodžiai rašytojai ją vis dar painioja su kitomis juodaodėmis moterimis. Tai rasizmas“, – tviteryje rašė Shahmiras Sanni,

„WHO“ žurnalo atstovai BBC sakė tiesiogiai bendravę su A. Akech, atsiprašę jos ir paaiškinę, kaip įvyko ši klaida.

„Klaida buvo administracinė ir netyčinė“, – teigė viešųjų ryšių agentūra, atstovaujanti žurnalui.