„Daily Mail“ pranešė, kad hercogienė šiai kelionei užsakė visą eilę dizainerių kurtų kostiumų, tarp jų ir Stellos McCartney smokingą, kurį ketino vilkėti oficialesniame renginyje. Vis dėlto, anot bulvarinio leidinio, tokiam įvaizdžiui nepritarė sutuoktinis, taip pat jį „sunkiai toleruoja karališkieji padėjėjai“.

Ši žinia pasirodė netrukus po neseniai išplatinto pranešimo, kad gegužės mėnesį už princo Harry ištekėjusi amerikietė „kai kurias karališkosios šeimos taisykles sunkiai supranta, pavyzdžiui, tą faktą, kad karalienė pirmenybę teikia sukneles ir sijonus, bet ne kelnių kostiumus, vilkinčioms moterims“, pasakojo šaltinis leidiniui „People“.

Vis dėlto, M. Markle jau ne kartą buvo pastebėta oficialiuose renginiuose su kelnėmis. Pirmą kartą – praėjus vos kelioms dienoms po sužadėtuvių gruodį. Taip pat kelnių kostiumus ji vilkėjo per apdovanojimus „Endeavor Awards“ („Alexander McQueen“) ir karališkojo vizito Airijoje metu („Givenchy“).

Tad ar galima teigti, kad ji laužo karališkojo stiliaus taisykles? Į šį klausimą sutiko atsakyti karališkųjų reikalų žinovai.

Taisyklės, draudžiančios vilkėti kelnes, nėra

Viena jų, Victoria Arbiter, teigia, kad nėra griežtos taisyklės, draudžiančioms karališkosios šeimos moterims vilkėti kelnes.

„Jeigu peržiūrėsite pastarųjų dvidešimties ar trisdešimties metų karališkąsias nuotraukas, pamatysite, kad Kembridžo hercogienė taip pat daug kartų vilkėjo kelnes. Princesė Diana keliomis progomis vilkėjo smokingą, – aiškina V. Arbiter. – Ji paprastai dėvėdavo kelnes, jei to reikalaudavo situacija. Pavyzdžiui, per minų lauką Angoloje ji ėjo mūvėdama kelnes. Tai suprantama.“

Mados srityje rizikuoti nevengusi princesė Diana vilkėjo kostiumus per „Genesis“ koncertą 1984 metais ir Londono miesto balete 1988 metais.

„Visai neseniai net Vesekso grafienė Sophie buvo pastebėta su kombinezonu. Taigi, visa tai rodo, kad, ne, tokios taisyklės nėra“, – pridūrė V. Arbiter.

Vis dėlto, pati karalienė pirmenybę teikia suknelėms ir sijonams. Ji vilkėjo šilkinį kombinezoną kelionėje po Kanadą 1970 metais, tačiau nuo to laiko oficialiuose renginiuose su kelnėmis jos niekas nematė.

„Galbūt jai atrodo, kad tai netinka jos vaidmeniui, galbūt jai nepatogu, taip pat gali turėti įtakos tas faktas, kad ji yra karalienė. Taigi, tai visiškai kitoks priereikšmis“, – toliau dėsto V. Arbiter.

Karalienės buvimas gali turėti įtakos kitų šeimos narių drabužių pasirinkimui

„Manoma, kad kelnės nesirenkamos tuomet, kai oficialiame renginyje pasirodoma kartu su karaliene, – tikina karališkųjų reikalų ekspertė Marlene Koenig. – Iš tiesų, dar neteko išvysti M. Markle su kelnėmis priešais Jos Didenybę – bent jau oficialiuose renginiuose.“

Kai pirmą kartą viena pasirodė kartu su karaliene, Sasekso hercogienė vilkėjo „Givenchy“ suknelę, renginiui „Queen’s Young Leaders Awards“ pasirinko rožinę „Prada“ suknelę, o karališkosiose Askoto lenktynėse pasipuošė „Givenchy“ suknele.

Meghan Markle

Nors karalienė su princu Hariu ir jo žmona į Australiją nekeliaus, tačiau M. Arbiter pažymi, kad kelionės metu pora atstovaus karalienei. Tai M. Markle suteiks laisvę mūvėti kelnes.

Sasekso hercogienė rengiasi tinkamai

Panašu, kad M. Markle sprendimas rinktis kelnes ar suknelę priklauso nuo renginio pobūdžio, tačiau iki šiol jos drabužių pasirinkimas buvo tinkamas.

„Manau, kad jeigu karalienei būtų nepatikę, kad Meghan dėvi kelnes, nebūtume jos matę tai darant pastaruoju metu, – neabejoja V. Arbiter. – Manau, kad į visa tai reikėtų žiūrėti labai laisvai. Kiek matau, Meghan buvo tobulai tinkamai apsirengusi kiekvienam renginiui, kuriame dalyvavo.“

Sasekso hercogienė visada renkasi elegantiškas kelnes, tarp kurių būta kurtų „Givenchy“,

Ralph Lauren“ ir „Alexander McQueen“ mados namuose. „Ji nemūvi plėšytų džinsų, ji nesivelka netinkamų kelnių, – aiškina V. Arbiter. – Ji neketina vilktis kelnių, jeigu tai visiškai netinka organizacijai ar šaliai, kurią ji ketina aplankyti.“

M. Koenig priduria: „Manyčiau, kad kelnių kostiumai netinka susitikimams su valstybių galvomis, valstybinėms vakarienėms ir oficialiems renginiams, tačiau tikrai leistini dienos metu.“

Nepanašu, kad princas Harry draustų žmonai kažką dėvėti

„Mačiau kai kuriuos tuos pranešimus ir manau, kad kai kurie jų šiek tiek dvelkia žiūrėjimu iš aukšto ir „vyro valdžios demonstravimu“, ko judviejų ryšyje nėra“, – tikina V. Arbiter. – Jų santykiai labai lygūs ir paremti meile.“

Sasekso hercogas pats „daugiausiai rengiasi neoficialiai ir kostiumus renkasi tik tada, kai to reikia ar reikalaujama, priduria M. Koenig.

Galų gale, princas Harry visada pasiruošęs padėti savo žmonai. „Harry palaikys tai, ką ji pasirenka, tik pasiūlys patarimų, bet nenurodys, ką daryti“, – sako V. Arbiter.

M. Markle taip pat naudojasi karalienės buvusios asmeninės sekretorės Samanthos Cohen patarimais. Būtent ji vadovavo šešis mėnesius trukusiam Sasekso hercogienės pasiruošimui karališkosios pareigoms. Geriausia M. Markle draugė ir stilistė Jessica Mulroney taip pat padeda jai pasirinkti aprangą viešiems renginiams, įskaitant ir jos kelionę į Airiją.

Meghan įvaizdžius išvysite DELFI Stilius fotogalerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)