Per 65-erius Jungtinės Karalystės valdymo metus britų monarchė įtvirtino savo rafinuotą karališką, tačiau tuo pačiu ir neįprastą stilių. Ryškiaspalviai monochrominiai apdarai ir skrybėlaitės tapo neatsiejama jos įvaizdžio dalimi.

Tamsios, niūrios spalvos karalienei ne prie širdies – ji mielai renkasi sodrias spalvas, pradedant nuo akį rėžiančių citrininių ar magentos atspalvių, baigiant intensyvia žalios ar purpurinės spalvų gama.

Prieš keletą dienų į Surėjaus grafystėje vykusias žirgų lenktynes karalienė atvyko pasipuošusi geltonos spalvos kostiumėliu:

Nuo 1940-ųjų tuomet dar tik sosto įpėdinės Elizabeth II apdarais rūpinosi dizaineris Normanas Hartnellas. Jo pastangų dėka į svarbias vakarones princesė puošėsi ilgomis šilkinėmis sukniomis.

Po karūnavimo ceremonijos 1953-aisiais, karalienės širdį užkariavo elegantiškos dizainerio Hardy Amies vakarinės suknelės. Jos puikiai priglusdavo prie vos 58 centimetrų karalienės vapsvos liemens.

Po dviejų dešimtmečių monarchė pasirinko jauną mados kūrėja Ianą Thomasą, kad šis sušvelnintų jos įvaizdį lengvai krentančiomis šifoninėmis suknelėmis.

O štai vokiečių dizainerio Karlu-Ludwigu Rehse skoniu britų monarchė pasitiki jau nuo 1988-ųjų. Mados guru taip pat rengė ir šviesaus atminimo karalienės motiną. Dizaineris karališkajai šeimai kurtus apdarus be skrupulų vadina „darbine uniforma“.

„Karalienės apranga turi būti tokia patogi, kad apsivilkusi drabužius ji juos tiesiog pamirštų. Be to, kurdamas drabužius turiu apgalvoti tokius niuansus kaip skirtingų šalių kultūros ir klimatas“, – apie savo darbo specifiką kalbėjo karalienei rūbus kuriantis dizaineris.

Nors daugeliui žmonių tenka sukti galvas, kokį apdarą pasirinkti rytojaus dienai, karalienės garderobo pasirinkimai kruopščiai planuojami mėnesių mėnesius į priekį.

„Tai nėra tas atvejis, kai karalienė ruošiasi kitos savaitės kelionei ir svarsto, ką derėtų apsirengti. Jos apranga suplanuota šešis ar net dvylika mėnesių į priekį, kartais ir daugiau“, – pasakojo K. L. Rehse.

Karalienės stiliaus „komitete“ pastaruosius devynis metus taip pat yra ir dizaineris Stewartas Parvinas. Mados kūrėjas atskleidė, kad Britanijos valdovė turi savitą nuomonę apie rūbus, kuriuos jai siūloma vilkėti ir niekada nesikuklina jos išreikšti.

Įdomu ir tai, kad karalienė dalyvauja ne tik apdarų primatavimuose Bakingamo rūmuose, bet ir drabužių dizaino kūrimo procese. Tad pro jos akis nepraslysta nė menkiausia detalė, sako S. Parvinas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)