Keli mitai yra labai tvirtai įsišakniję, šį kartą bus laužomi būtent jie:

1. Kelnės, džinsai su aukštu juosmeniu storina

Greičiausiai jums atrodo, kad toks modelis išdavikiškai paryškina jūsų trūkumus. Patikėkite – tinkamai parinkus tokio modelio džinsus, būsite liekna gražuolė. Kelnės aukštu juosmeniu vizualiai aukština ir lieknina, pailgina siluetą, o ypač – kojas. Jei mūvėsite tamsių spalvų kelnes, atrodysite dar lieknesės.

2. Trumputės palaidinės, kai matosi nuogas juosmuo, netinkamas pasirinkimas viešoms vietoms

Trumpos palaidinės madingos ja ne pirmą sezoną. Svarbiausia – derinti jas prie nuosaikesnių drabužių, o tada – vilkėkite, kur tik norite. Na taip, su dalį nuogo juosmens atidengiančia palaidine nederėtų eiti į darbą biure, į prabangų restoraną. Na o su trumpa palaidine ir didesnio dydžio švarku atrodysite tiesiog prašmatniai.

3. Per didelių dydžių drabužiai negali atrodyti elegantiškai

Sumaniai vilkim didesnių dydžių drabužiai taps geriausiais jūsų draugais. Kam dar nedrąsu, patartina pasitelkti auksinę balanso taisyklę. Pavyzdžiui, prie didesnio dydžio megztinio mūvėkite apgludusius džinsus arba prie apsmukusių džinsų apsivilkite golfą ar romantinę palaidinę.

4. Kombinezonas – nemoteriška

Dažnai tenka girdėti, kad kombinezonas – nemoteriškas, nestilingas drabužis, tačiau daugybė stilistų, influencerių (nuomonės formuotojų) ir modelių renkasi kombinezonus ir atrodo tiesiog stulbinamai. Įdomiausia pažaisti su džinsiniu kombinezonu (nes kiti kombinezonai dažnai pritaikyti tik vakarui), prie jo tiks bet koks apavas – tiek sportiniai bateliai, tiek aukštakulniai. Ant džinsinio kombinezono galite užsimesti kašmyro paltą ar laisvą švarką.

5. Avint basutes, kojinaitės – tabu

Eksperimentuoti galima ne tik su kojinaitėmis, bet ir su originaliomis pėdkelnėmis.

6. Juodos ir rudos spalvų derinys – negalimas

Šią taisyklę patartina čia pat pamiršti. Prisiminkite, kaip dailiai atrodo juoda apranga ir rudi batai su auliukais iki kulkšnių arba juodas golfas su šokoladinio atspalvio odiniu sijonu.

Aprangos stilius

7. Delninukė – tik vakarui

Daugelis sampratų mados pasaulyje stipriai pasikeitė – jau seniai delninukė nelaikoma vien vakariniu aksesuaru. Drąsiai pačiupkite delninukę, eidamos kavos ryte, vėlyvų pusryčių ar tiesiog vaikščiodamos po parduotuves.

8. Ryškių spalvų nereikėtų maišyti

Patikėkite – ryški spalva atrodo kur kas įdomiau kartu su kita ryškia spalva. Įprastai tinkamai parinkti kontrastingi deriniai sustiprina efektą ir sėkmingai vieni kitus pabrėžia. Geltoną derinkite su oranžine ar raudona, rožinę – su mėlyna, žydrą – su žalia. Įsivaizduokite, kaip žaviai atrodys smaragdinio atspalvio palaidinė arba oranžinis siauras sijonas ir citrinos atspalvio delninukė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)