Mano požiūriu, Grece įkūnija šiuolaikinę moterį, kuri savo įvairiapusiškumu, atviru mąstymu, kūrybingumu ir drąsa keistis privertė gyvenimą paklusti jos taisyklėms. Apie tai – kaip ir kiekvieną mėnesį, prie kavos puodelio.

Grece parodė, kad stilius neturi amžiaus.

– Grece, pristatykite save ir savo gyvenimo istoriją. Skaičiau, kad palikote Libaną dėl karo…

– Esu Grece Ghanem ir man yra 55-eri metai. Gimiau Zorzoro mieste Liberijoje, augau Libane ir emigravau į Kanadą prieš penkiolika metų. Šiandien Monrealį vadinu savo namais. Iš savo šalies išvykau dėl karo, norėjau savo dukrai suteikti geresnę ateitį. Jau dvidešimt aštuonerius metus dirbu asmenine trenere, turiu mikrobiologijos magistro laipsnį, o dabar siekiu mados nuomonės formuotojos ir modelio karjeros (juokiasi)!

Vida Press nuotr.

– Ar atvykus į Monrealį buvo sunku pradėti visiškai naują gyvenimą? Turint omenyje visiškai kitokią kultūrą, kalbą, žmones… Kokių pamokų išmokote?

– Iš pradžių buvo labai sunku. Juk atvykau į nepažįstamą šalį, šeima ir visi mano draugai liko Libane. Turėjau pradėti naują darbą, kartu auginti tada devynerių metų dukrą. Tačiau visa tai mane padarė stiprią ir dabar žinau, kad nėra nieko neįmanomo, viskas priklauso tik nuo požiūrio. Tačiau taip pat išmokau, kad niekas gyvenime neateina lengvai – užsibrėžti tikslai reikalauja pasiryžimo ir atkaklumo, ir tik jie padės įveikti gyvenimo duotus iššūkius. Po tokios gyvenimo patirties tikiu savimi ir vertinu visus mano gyvenimo kelionėje įvykusius pokyčius. Didžiuojuosi kiekvienu savo pasirinkimu.

– Kaip Kanada pakeitė jus ir jūsų gyvenimo būdą?

– Tiesą sakant, gyvenimas Kanadoje manęs labai nepakeitė. Manau, kad išlaikiau savo šalies vertybes, tiesiog jas papildžiau kanadietiškomis savybėmis. Kanada yra labai diversiška šalis: tiek, kiek žmonės čia yra skirtingi, tiek pat jie yra ir panašūs, ir supranta vienas kitą. Šis požiūris padėjo man atskleisti savo originalumą ir unikalumą, atpažinti savo talentus ir siekti svajonių.

– Jūs esate ne tik „Instagram“ mados ikona, modelis, tačiau ir dirbate asmenine trenere. Kaip pavyksta suderinti visas šias veiklas?

– Reikia iš tiesų pasistengti surasti balansą tarp dabartinių veiklų. Esu dėkinga savo klientėms, jog jos supranta, kad tokia galimybė, kokia nusišypsojo man, ateina tik vieną kartą gyvenime. Kad ir kaip būtų, asmeninės trenerės darbas yra mano pagrindinė veikla, o tuomet jau aplink ir dažnai spontaniškai dėliojasi modeliavimas bei kiti mados projektai, dėl kurių gana dažnai tenka ir keliauti.

– Dirbate kartu su savo dukra, ji padeda Jums planuoti projektus. Kaip jums sekasi sutarti darbo reikalais?

– Dėkoju savo dukrai, kuri mane ir paskatino vystyti savo „Instagram“ paskyrą. Dukra man padeda įgyvendinti fotosesijas – ji mane ir fotografuoja. Taigi ji yra ir mano fotografė, ir agentė. Mūsų asmeninis ryšys yra itin tvirtas, esame ne tik mama ir dukra, bet ir „partners in crime“.

– Kas yra jūsų kūrybinis stimulas, kur ieškote įkvėpimo ir idėjų?

– Tai – gamta. Tiesa, mėgstu meną, fotografiją, o idėjų semiuosi iš žmonių gatvėse. Taip pat vartau mados žurnalus, lankausi galerijose ar vaikštinėju ir apžiūrinėju įvairiausius užkampius bei mažas gatveles miestuose, kuriuose keliauju.

– Kaip „Instagram“ ir užgriuvęs populiarumas paveikė jūsų gyvenimą?

– Visa tai tik dar labiau motyvuoja būti kūrybingesnei, originalesnei. Išlaikyti savo unikalumą bei mados estetiką ir taip skatinti visas pasaulio moteris (nepaisant jų amžiaus ar profesinio statuso) daryti tą patį. „Instagram“ man tapo kanalu bendrauti su moterimis, kurios gyvena panašų gyvenimo būdą, turi panašių pomėgių. Su daugeliu nė nesame susitikusios realiame gyvenime, tačiau palaikome viena kitą socialinėse medijose. Na, o užgriuvusio populiarumo labai nejaučiu, iki šiol kiekvienas pasiūlytas projektas mane nustebina ir priverčia pasijusti kukliai.

– Ką galėtumėte įvardyti kaip didžiausius savo gyvenimo pasiekimus?

– Kad ir kaip banaliai skambėtų, didžiausias mano pasiekimas yra buvimas mama. Dėl motinystės sukaupiau jėgas ir pasiekiau tai, dėl ko galiu didžiuotis. Sėkmingai išsikrausčiau į kitą šalį, pakeičiau karjerą, įgyvendinau savo svajonę būti modeliu, taip pat turiu galimybę daug ir dažnai keliauti.


– O ar dar yra kažkas, apie ką pasvajojate?

– Norėčiau pereiti Milano ir Paryžiaus mados savaičių podiumu!

– Kokią vietą jūsų gyvenime užima mada?

– Ji visuomet buvo svarbi nuo tada, kai dar buvau labai jauna. Mada man – tai saviraiška, tai, kas pasako apie asmenybę. Ji yra meno forma ir ji padeda atitrūkti nuo kasdienybės. Mada – tai ir architektūra, nes proporcijos joje itin svarbios. Nuo blizgančios suknelės iki vyriško kostiumo – tai mano gyvenimo variklis. Galų gale, mada daro mane laimingą.

– Ar mada visuomet buvo jūsų gyvenime?

– Mano susidomėjimas mada prasidėjo namuose. Prisimenu save, besimatuojančią močiutės drabužius, aksesuarus. Šiandien ji man yra didžiausias įkvėpimas. Universitete visuomet išsiskyriau akį traukiančiu stiliumi, nebijojau būti kitokia ir išsiskirti iš minios. Taip pat dievinau skaityti ir rinkti mados žurnalus, iš jų semdavausi stiliaus idėjų. Nors šiandien dažniausiai mados idėjų randame „Instagram“, aš iki šiol skaitau „Vogue“ nuo pirmo iki paskutinio puslapio.

– Visuose skaitytuose jūsų interviu sakote, kad stilius „ateina“ iš žmogaus asmenybės bruožų. Kokia esate asmenybė?

– Save apibūdinu kaip aistringą, smalsią, kūrybingą ir geraširdišką sielą. Tai, kad esu smalsi, leidžia man eksperimentuoti madoje, derinti įvairius raštus ir spalvas.

– Jums neseniai suėjo 55-eri. Kaip jums pavyksta būti išmintingai ir tokiai nepakartojamai?

– Kiekviena diena yra naujas iššūkis realizuoti svajones ir planus. Ir toks suvokimas man leidžia išlikti jaunai bei išmintingai. Brandos ir senėjimo procesas yra gražus, nes jis padaro tave išmintingesnę ir stipresnę psichologiškai. Tačiau jaunystė, iš esmės, yra požiūris – taip, kaip mąstau, ir jaučiuosi. Manau, reikia išlaikyti sąsajas su savo vaikyste, tai padeda regeneruoti energiją, padeda išlaikyti smalsumą, humoro jausmą. Be viso to, svarbu savimi rūpintis, sportuoti ir tinkamai maitintis. Ir galų gale, nereikia nieko bijoti, nes baimė tik pagreitina senėjimo procesą.

– O kas, jūsų nuomone, yra moteriškumas?

– Balansas tarp buvimo švelniai, nepalaužiamai ir bebaimei. Moteriškumas – tai pasitikėjimas.

– Kokia būtų unikali ir tipinė Grece Ghanem stiliaus uniforma?

– Tai „canadian tuxedo“ – džinsinio švarko ir džinsinių kelnių kostiumas. Arba sportinė eilutė, nes ją vilkiu kasdien. Kita vertus, mano stilius keičiasi nuo mano nuotaikos.

– Ar dažnai einate į parduotuves ir apsipirkinėjate? Ko ieškote?

– Savo drabužinę susidėliojau racionaliai ir iš lėto. Pradėjau nuo klasikinių ir būtinų drabužių, kiekvieną sezoną pridėdama kelis tendencijas atitinkančius daiktus. Apsipirkinėdama dėmesį kreipiu į laikui nepavaldžius daiktus, kurie yra universalūs, geros kokybės ir gali tarnauti net kelioms kartoms.

– Kurias vasaros tendencijas prisijaukinsite?

– Vis dairausi į baltos spalvos drabužius ir batus.

– Kaip atrodo jūsų diena – nuo ankstaus ryto iki vėlaus vakaro?

– Nors kartais neatsisakau pamiegoti ilgiau, visgi dažniausiai keliuosi anksti. Rytą pradedu nuo odos priežiūros rutinos, po kurios eina mano rytinis grožio eliksyras – šilto vandens stiklinė su obuolių actu. Nepusryčiauju, pirmą kartą pavalgau tik vidurdienį.

Jei tai eilinė diena, tuomet treniruoju savo klientus, o pasibaigus treniruotėms mėgstu dvi valandas paplaukioti baseine. Plaukimas mane tonizuoja ir atpalaiduoja, galėčiau plaukti ir plaukti. Nesvarbu, ką daryčiau – plaukčiau, užsiimčiau kardio treniruotėmis ar sportuočiau sporto klube, – man svarbu tai daryti kiekvieną dieną.

Nors priklauso nuo dienos, gana dažnai su dukra organizuojamės fotosesijas, skirtas mano „Instagram“ platformai. Po fotosesijų einame kartu pavakarieniauti mieste. Dieną visuomet užbaigiu veido odos priežiūros rutina, net jei ji užtrunka iki labai vėlyvo vakaro.

– Tai, kad mada ir sveikatingumas yra neatsiejamos sritys jūsų gyvenime, – man tikrai labai aišku, tačiau kokių dar pomėgių turite?

– Mėgstu keliauti ir lankyti naujus miestus bei pažinti naujas kultūras. Turiu svajonę vieną dieną nuvykti į Japoniją.

– Svarbiausia sveikos gyvensenos taisyklė?

– Kasdienis sportas ir daug geriamo vandens. Sportas ne tik naudingas kūnui, tačiau ir sielai bei psichologinei būsenai. Sportas man padeda išlaikyti gerą nuotaiką.

– Koks jūsų santykis su maistu?

– Esu pesketarė, mėgstu daržoves ir vaisius, dievinu sušius. Taip pat kartais neatsisakau desertų, vienas mano mėgstamiausių – juodojo šokolado ir pasiflorų suflė arba tiesiog plytelė juodojo šokolado. Praktikuoju protarpinį badavimą, tai – rutina, prie kurios esu pripratusi.

– Jei jau sakote, kad mėgstate daržoves, pasidalykite jums skaniausių salotų receptu.

– Lapiniai žalumynai, lapiniai kopūstai, avokadai, agurkai, žalieji pipirai, granatai, saulėgrąžų sėklos. Kartais įdedu ir žalią obuolį su šiek tiek citrinų sulčių ir alyvuogių aliejaus.

– Kaip leidžiate laisvalaikį?

– Kai turiu laisvo laiko, mėgstu užsiimti veiklomis, kurios papildytų mano savijautą. Plaukioju ar einu pasivaikščioti. Mėgstu pasiklysti knygynuose, namuose vartau mados žurnalus. Palepinu save masažu ar manikiūru, pedikiūru.

– Penktadienio vakaras, o jūs organizuojate „soirée“ su merginomis savo namuose. Ką gaminate?

– Užkandžiui ruoščiau salotas, kurių receptą jau išdaviau. O pagrindiniam patiekalui patiekčiau lašišos filė su Azijos įkvėptu imbieriniu padažu.

– Tvarumas visose srityse, ne tik mados, yra aktuali tema šiomis dienomis. Kokius tvarumo principus taikote kasdienybėje?

– Stengiuosi apsipirkinėti sąmoningai. Perku drabužius, kurie būtų kokybiški ir kurie tarnautų labai ilgus metus. Visiškai nesidairau į greitosios mados, naujausioms ir ilgai netrunkančioms tendencijoms tarnaujančius daiktus. Man taip pat svarbu, kad prekių ženklai būtų tvarūs.

– Kaip atrodo jūsų namai?

– Apibūdinčiau juos kaip unikaliai modernius ir žaismingus. Per metus sukaupiau nemažą dalį išskirtinių baldų ir detalių, namus kūriau lėtai ir apgalvotai. Manau, kad būtent nepriekaištingai išdailintos ir retos detalės sukuria namų unikalumą. Namuose stovi džinsinė sofa, kuri dažnai matoma mano „Instagram“ nuotraukose. Neseniai blusų turguje radau nuostabių veidrodžių. Trumpai tariant, namų kūryba – nuolatinis procesas.

– Šeštadienis Monrealyje su Grece?

– Tikriausiai įtari, kad ir šeštadienis būtų neišvengiamas be sporto (šypsosi). Vasaros metu mėgstu užlipti laiptais į Mount Royal – vaizdas viršuje tiesiog atimantis žadą ir apdovanojantis. Tuomet galėtų būti fotosesija Monrealio senojoje dalyje, dievinu tos vietos architektūrą… Aplankyčiau vintažo parduotuves Mile End rajone, o vakare stabtelėčiau savo kaimynystėje įsikūrusiame sušių restorane.

Favoritai?

– Nuostabios Monrealio vietos: „Atwater Market“, Monrealio senamiestis, „St-Viateur Bagel“, „Kem Coba Ice cream“.

Prekių ženklai: Bottega Veneta, Pheobe Philo ir vis dar Old Celine.

Kvepalai: Tom Ford „F*ing Fabulous“.

Miestai: Paryžius su savo architektūra, ore sklandančia paryžietiška atmosfera, gardžiais kepiniais ir gastronomija.

Niujorkas, nes niekur kitur nesijaučiu tokia produktyvi. Patinka važiuoti metro, kuris lengvai nuveža, kur tik nori. Taip pat Niujorke labai žavinga pasiekti norimą tašką pėsčiomis.

Visai neseniai atradau Kopenhagą dėl daniško mados ženklo Gestuz – dėkinga jam, kad leido atrasti šį miestą su nuostabiais žmonėmis.

Filmai: „Scent of a Woman“ („Moters kvapas“).

„Instagram“ profiliai: @pernilleteisbaek, @oksanarim1, @juliepelipas.