Taigi, kokių mados, stiliaus mitų jau pats metas išsižadėti:

1. Treninginės kelnės – tik namuose.

Treninginės kelnės nuo seno laikomos patogiu namų drabužiu. Kita vertus, pastaraisiais metais matome, kad sportiniai drabužiai stipriai išpopuliarėjo. Stilistė iš Los Andželo Kimmy Erin Kertes džiaugiasi, kad šis patogus drabužis išpopuliarėjo. Parinkite tinkamų aksesuarų ir drąsiai dėvėkite treningines kelnes.

2. Odiniai drabužiai – ne pavasariui ir vasarai.

Stiliaus mitai

Oda – sunkesnė, storesnė, tarkime, už medvilnę, tad daug kas jos vengia šiltesniais mėnesiais. Stilistė Tiffany Hasbourne nesutinka – vėsesniais vasaros vakarais odinis švarkelis tikrai pravers. O su odiniais šortais nesukaisite ir atrodysite stilingai.

3. Negalima kartu segėti sidabrinių ir auksinių papuošalų.

Stiliaus mitai

Ne vienas stilistas siūlo išsižadėti šio mito ir pataria derinti įvairius metalus, taip pat įvairių spalvų brangiuosius akmenis, bižuteriją.

4. Žemo ūgio moterims netinka maksi suknelės.

Žemaūgėms moterims dažnai patariama nesirinkti maksi suknelės – neva su ja atrodys dar žemesnės. Tai netiesa. Ilga suknelė gali netgi vizualiai pailginti kūną. Stilistų teigimu, svarbiausia pasirinkti tinkamą dydį ir kirpimą.

5. Reikia rengtis deramai savo amžiui.

Kiek kartų girdėjote, kad kažkoks drabužis – jau ne jūsų amžiui arba dar ne jūsų amžiui? Stilistai pataria rinkti drabužius savo asmenybei. Jei norite atrodyti kaip 45 m. moteris, rinkitės atitinkamus drabužius. Kita vertus, kas sakė, kad sulaukus 45-erių nevalia rengtis jaunatviškai? Rinkitės tokius drabužius, kad gerai jaustumėtės.

6. Juoda ir ruda spalvos kartu nedera.

Šis mitas iki skausmo pažįstamas. T. Hasbourne teigimu, abi šios spalvos yra neutralios, o jų derinys – vienas stilistės mėgstamiausių.

7. Tamsiai mėlyna ir juoda kartu nedera.

Nebijokite derinti ir juodos su mėlyna – tiesiog turėkite omenyje, kad labai tamsi mėlyna beveik nesiskiria nuo juodos. Kita vertus, tamsiai mėlyna su gilia juoda atrodo labai gražiai.

8. Skraistės – tik superdidvyriams.

Skraistė – stilingas drabužis, tačiau daugelis jo vengia, kad neatrodytų kaip su karnavaliniu kostiumu. Iš tiesų skraisčių būna įvairių spalvų, ilgio, iš įvairių medžiagų, pritaikytų įviarioms figūroms, taigi – drąsiau.

9. Negalima mūvėti kojinių prie sandalų.

Stiliaus mitai

Vienas iš seniausių mitų. Mada evoliucionuoja, senų nuostatų išsižadama, tad mūvėkite prie sandalų linksmas kojines ir nesikrimskite.

10. Batai ir rankinė turi būti derančių spalvų.

Šiam senam mitui tikrai nebėra vietos šiuolaikiniame pasaulyje. Kontrastas suteikia gyvumo – tiek kasdienai, tiek šventėms. Pasak K. Kertes, vienodos spalvos rankinę ir batelius (su retomis išimtimis) ji laikytų nesėkmingu sprendimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)