Plonas kardiganas

Nors pastarąjį sezoną įprasta pabrėžti savo liemenį diržu, daugelis drabužių, kurių siluetas yra įliemenuotas, šiandien laikomi nebemadingais. Plonas įliemenuotas trikotažinis kardiganas su mažomis sagomis ir U formos iškirpte ilgą laiką buvo sluoksniuojamas su marškiniais po apačia, tačiau 2021 m. šis drabužis gali drąsiai palikti jūsų spintas.

Madingas kardiganas dabar turi didesnes sagas ir dažnai primena oversize siluetą. Šiuolaikiškas modelis puikiai atrodo sukištas į kelnes, o taip pat jį galima derinti su įvairiomis suknelėmis ir sijonais. Geriausia rinktis V formos iškirptę.

Pūkinės striukės su kailiu

Didžiausias siaubas, kurį vis dar galima rasti parduotuvių asortimente – tai pūkinės striukės su kailiniu kapišonu. Joms taip pat yra būdingas prigludęs siluetas, siauras dygsniavimas, užtrauktukas per visą ilgį ir tamprus diržas ant liemens.

Puiki alternatyva nebemadingiems modeliams – tai laisvo silueto, plačiai dygsniuotos, tarsi pūkinę antklodę primenančios striukės-paltai. Šiuolaikiški modeliai neturi nei dirbtinio, nei natūralaus kailiuko ant kapišono ar kišenių, nes toks dekoras laikomas atgyvena bei prieštarauja šiandienos požiūriui į ekologiją.

Aptemptas sportinis kostiumas

Sportinis stilius vis sparčiau užkariauja miesto gatves ir šiuolaikinių stileivų spintas. Atrodytų, laisvalaikio apranga nėra pavaldi laikui ir čia suklysti sunku, tačiau sporte taip pat vyrauja mados bei tendencijos.

Jei ateinančiais metais norite atrodyti aktualiai, rekomenduočiau atsisakyti aptemptų, figūrą pabrėžiančių kostiumų miesto įvaizdyje. Seksualumas ir sportas nėra tarpusavyje suderinami. Laisvos kelnės ir judesių nevaržanti viršutinė dalis – būtent toks derinys sportiniame stiliuje atrodo šiuolaikiškai.

Aptempti botfortai

Dar prieš kelerius metus merginos masiškai avėjo aptemptus ilgaaulius aukščiau kelių, dažniausiai pagamintus iš zomšos. Tačiau šiandien tiek drabužiams, tiek avalynei aktualus laisvas siluetas, prigludęs batų aulas nueina į antrą planą.

Jei iki šiol vis dar abejojote, kitąmet drąsiai rinkitės modelius laisvesniu aulu. Atrodysite ne tik stilingai, bet ir jausitės patogiai bei komfortiškai. Norint šiuolaikiškai priderinti garderobe jau turimus aptemptus ilgaaulius, derinkite juos su ilgesniu ir laisvesniu viršum. Venkite aptemptų džinsų, trumpo viršaus ir botfortų junginio – tai jau gerokai paseno.

Trumpintas lietpaltis

Dažnai nemadingu gali tapti ne tik siluetas, medžiaga ar dekoras, bet ir ilgis. Klasikinis smėlinės spalvos lietpaltis yra būtina klasika kiekvienos moters spintoje, bet net ir klasikiniai drabužiai yra pavaldūs madai. Trumpintas klasikinis lietpaltis aukščiau kelių šiandien sunkiau derinamas su šiuolaikinėmis suknelėmis bei sijonais.

Aktualiausias dešimtmečio ilgis yra midi, todėl ir ilgesnis paltas atrodys žymiai geriau prie ilgesnių drabužių. Maža to, ilgis iki blauzdų vizualiai ilgina ir lieknina.

Stačiakampė suknelė

Trikotažinė stačiakampio formos suknelė yra beveik kiekvienos lietuvės spintoje. Juk ji gelbėja kiekvieną kartą, kai atidarę spintą ir vėl suprantate, kad „nėra ką apsirengti“. Juodos pėdkelnės, pakabukas su kutais ir tokia suknelė, tiesiog „puikus pasirinkimas“. Juk tai ir šilta, ir patogu, ir praktiška.

Maža to, šis modelis paslepia figūros linkius, net jei juos ir turite. Tačiau vilkėdamos panašią paprasto silueto suknelę, jūs rizikuojate atrodyti taip pat kaip ir kitos moterys.

Kita dažna šių suknelių problema – trumpos rankovės. Kam šaltuoju metų laiku pirkti suknelę trumpomis rankovėmis? Vėliau tenka sukti galvą, ką vilktis ant viršaus arba po apačia, o toks pasirinkimas dažniausiai atrodo blogai. 2021 metais išbandykite kitokį, šiuolaikišką ir išskirtinį modelį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (339)