Visų pirma, madingiausias šortų ilgis yra iki kelių. Antra – jie yra pasiūti iš kostiuminio audinio arba odos. Standi ir formą laikanti medžiaga ne tik atrodo prabangiai, bet ir puikiai sušildo žvarbiu oru. Kolekcijose buvo pristatyta daugybė įvairių stilių, tačiau konkretų modelį bei siluetą galime rinktis pagal savo poreikius ir, žinoma, figūros tipą: aukštesniu ar vidutiniu liemeniu, tiesius ar šiek tiek platėjančius, su klostėmis ar įsiuvais, vienspalvius ar languotus.

Patogūs ir pritaikomi realiame gyvenime modeliai buvo pademonstruoti kolekcijoje Celine. Hedi Slimane siūlo juos derinti prie ilgaaulių. Tai ne tik aktualu, bet ir labai šilta bei praktiška, jums nereikės rūpintis renkantis pėdkelnes.

Kokie turi būti ilgaauliai? Jeigu bato priekis apvalus – tuomet kulnas turi būti storas, tvirtas ir stabilus. Jeigu bato priekis smailėjantis, kulnas taip pat gali būti aštresnis ir plonesnis. Bato aulas geriausia – kiek laisvesnis, neprigludęs. Jie puikiai atrodo prie plono megztinio aukštesne apykakle ir švarko.

Kai kuriose kolekcijose buvo pademonstruoti ir mini šortai, tačiau jų negalime pavadinti ultra madingais. Jie tiesiog „tyliai“ egzistuoja kiekvieną rudenį, siekiant patenkinti klientų, kuriems šis ilgis labiau prie širdies, poreikius. Jeigu ilgis yra mini – rekomenduojama avėti kareiviško stiliaus batus – kerzus arba masyvius sportbačius. Norint išlaikyti moteriškumą, galimas variantas odiniai ilgaauliai, bet jokiais būdais ne aptempti botfortai.

Komufliažinio rašto šortai iki kelių šiandien taip pat madingi. Bet į tokį modelį investuoti neverta. Kodėl? Mada ateina ir išeina, o klasika lieka visada. Pasirinkusi klasikinį modelį būsite rami, jog tai bus aktualu bent trejetą metų. Išskirtinių raštų bei neįprastus modelius pirkite tik tuomet, jei jūsų spintoje jau yra bazinis klasikinis variantas.

Tokių šortų paklausa neatslūgs ir pavasariui atėjus. Puiki alternatyva pavasarį pakeisti odą į džinsinius modelius iki kelių. Džinsiniai modeliai su neapdorotais kraštais puikiai dera prie bazinių marškinėlių, o sušalus drąsiai galima šį derinį papildyti švarku ar marškiniais.

Kalbant apie batus, šiltesniu oru šie madingi šortai puikiai atrodo prie basučių, aukštakulnių, batelių kitten heel kulniuku.

Nerekomenduoju rinktis trumpų džinsinių šortų šaltuoju metu derinant juos prie juodų storų pėdkelnių. Toks derinys atrodo labai senamadiškai. Nuo klubų platėjantys trumpi šortai su kaspinais ir aukštu liemeniu – taip pat jau praėjęs amžius.

Stilingas ir madingas šortų modelis drąsiai gali būti derinamas ir šventinėje ir oficialioje aplinkoje. Norint sukurti šventinį įvaizdį – juodi odiniai šortai iki kelių – puikus pasirinkimas priderinus prie jų vakarinius aksesuarus arba palaidinę su kaspinu.

Toks šortų modelis atrodo neįtikėtinai su oversize švarku! Todėl juos drąsiai deriname oficialioje aplinkoje. Žinoma, čia turi dominuoti minimalizmas, santūrumas, griežtos linijos bei formos. Nesirinkite trumpų ir prigludusių švarkų – tai neaktualu, kuo ilgesnis švarkas, tuo geriau, net jei jis uždengs visą šortų ilgį – atrodysite puikiai. Aktualiausias derinys – kašmyrinis golfas, oficialus švarkas, šortai bei ilgaauliais pasislėpiančiais po šortų ilgiu.

Jeigu manote, kad toks šortų ilgis tinka tik dailių formų savininkėms, tuomet galiu drąsiai nudžiuginti visas plius dydžio formų turėtojas. Standi šortų medžiaga paslėps tam tikrus kūno trūkumus, ir atvirkščiai nei mini ilgis – paslėps daugiau negu reikia. Būkite pirmos, kurios išbandys šį madingą drabužių elementą. Išnaudokite galimybę būti madingiausiomis!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)