1. Plėšyti džinsai. 2019 metų rudenį nesirinkite plėšytų, aptemptų ar per ilgų džinsų – „raukšlės“ kelnių apačioje, prie batų, jau seniai išėjo iš mados. Venkite pirkti plėšytus džinsus su dekoru ar siuvinėjimais, toks modelis atrodo vaikiškai ir pigiai, netvarkingai ar net vulgariai.

Prie pasenusių tendencijų būtina priskirti moterų įprotį susikišti siaurėjančius džinsus į ilgaaulius batus. Šiandien stilingai ir įdomiai žiūrisi nauji ir dar neatsibodę sprendimai – platesnio modelio baggy jeans dailiai „įeinantys“ į laisvesnį bato aulą. Niekada nesuklysite pasirinkdamos klasikinį tiesaus silueto džinsų modelį.

2. Kelnės su lampasais. Prekyboje pasirodžius kelnėms su lampasais, jų griebėsi visos moterys, nes tarsi gavo „oficialų leidimą“ mūvėti sportinio tipo kelnes į miestą ar net į darbą. Ilgas vertikalias juostas kelnių šonuose galima buvo matyti tiek ant sportinio tipo drabužių, tiek ant džinsų ar klasikinių aprangos modelių, tačiau praėjusį pavasarį populiarus trendas šiandien užleidžia savo pozicijas.

3. Ovali diržinė rankinė. Galbūt pasakysite, kad per greitai, bet būtent tokia rankinė sugadins jūsų rudens įvaizdį. Diržinėms rankinėms pasirodžius parduotuvių vitrinose, moterys tarsi atsiduso – „dabar mūsų rankos bus laisvos“. Šis modelis palengvino daugelio moterų gyvenimą ir tuo pačiu, pabrėždamas liemenį, atliko akcento juosmens zonoje funkciją.

Kaip suprasti, kada aksesuaras jau nebemadingas? Atsakymas paprastas ir labai šmaikštus – kai matai, jog visi kiemo vaikai jau irgi jį turi. Jei šis rankinės modelis jums vis dėlto atrodo funkcionalus ir naudingas – rinkitės labiau klasikinį ir visų neišbandytą variantą.

4. Pieštuko formos sijonas. Sijono modelis, kuris turi pažemintą liemenį, o jo ilgis yra šiek tiek aukščiau kelių, sugriaus visus lūkesčius atrodyti šiuolaikiškai. Šiandien aktualus modelis – tai aukštas liemuo, kuris pabrėžia moteriškumą ir apie 7 cm žemiau kelių, t.y., baigiasi siauriausioje kojos vietoje. Tokius sijonus šiandien patartina mūvėti su laisvesne viršutine dalimi, pvz. megztiniu, „oversize“ švarku ar vyriško tipo marškiniais.

5. Neoninės spalvos. Labai trumpą laiką neoninis trendas išsilaikė mados tendencijų sąraše. Dabar neoniniai drabužiai yra visų pardavimų lyderiai, o tai reiškia, kad šią tendenciją keičia nauji. Rekomenduoju nepirkti, bet ir neišmesti jau turimų neoninių drabužių, derinkite juos su neutraliausiais atspalviais ir paprastais baziniai drabužiai – rudenį, orui apsiniaukus, ši spalva suteiks jūsų įvaizdžiui ryškumo ir žaismingumo.

6. Platus pūstas sijonas. Varpelio formos sijonai iš neopreno ar tiuliniai sijonai, laikantys savo griežtas linijas, prarado savo aktualumą. Jie ne tik sukausto moters judesius, bet ir suteikia įvaizdžiui teatrališkumo. Šiandien rinkitės patogumą bei laisvesnį sijono siluetą.

7. Natūralus kailis. Labiausiai džiuginantis ir ilgai lauktas antitrendas – natūralūs kailiniai. Iki 2019 m. vis daugiau dizainerių atsisako dirbti su tikru gyvūnų kailiu. Parodomoji tviskanti ir blizganti prabanga moters įvaizdyje jau seniai vertinama kaip gero skonio nepriteklius. Šiandieninis klimatas mums leidžia „peržiemoti“ pasipuošus aukštos kokybės naujausiomis technologijomis pagamintais dirbtiniais kailiniais.

8. Aptempta trikotažinė suknelė – megztinis. 2016-2017 metais pailgos suknelės-megztiniai buvo labai aktualios. Jas, kartu su ilgaauliais batais – botfortais, dėvėjo visos madistės. Bet tai, kas vartojama dideliais kiekiais, akimirksniu atsibosta. Eksperimentuokite ir bandykite kurti naują išskirtinį įvaizdį, pavyzdžiui, suknelė-megztinis su plačiomis kelnėmis ar plisuotu sijonu, bet jokiais būdais ne su pėdkelnėmis kaip suknelė.

9. Dekoruota sportinė avalynė. Sportinė avalynė su siuvinėtomis gėlytėmis, blizgučiais ar kniedėmis suteiks jūsų įvaizdžiui vaikiškumo ir ironijos. Neutrali bazinė minimalistinė klasikinė avalynė – stilingiausias pasirinkimas šiandien.

10. Sidabras iš juvelyrinės parduotuvės. Papuošalai gali užbaigti jūsų įvaizdį arba jį galutinai sugriauti. Visos pastangos įsigyti madingo pasiūvimo sijoną ir tuo pačiu metu pasikabinti ant kaklo sendintą sidabrinį pakabuką su savo horoskopo ženklu – tiesiog netenka prasmės. Niekada nepirkite juvelyrinių komplektų – žiedas, auskarai, pakabukas. Toks sprendimas yra gan nuobodus, pasenęs ir be lakios vaizduotės.

Šiandien nebijokite maišyti aukso su sidabru, vertis asimetriškus auskarus ar maišyti stilius – pvz., perlų vėrinys ir masyvi grandinė. Tik ėjimas nauju įdomesniu keliu išskirs jus iš minios ir suteiks individualumo. Ir nepamirškite – nesvarbu kokie daiktai ar drabužiai šiandien yra madingi ar nebe, svarbu tik tai, kaip jūs tai pateikiate savo įvaizdyje ir kaip su tuo jaučiatės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)