Didžiausias dėmesys po juodų ir smėlio atspalvių atiteko vyno-raudonos spalvų paletei. O dabar apžvelkime kiekvieną odinį gaminį atskirai.


Odinis sijonas

Merginoms, kurios nėra pasirengusios išbandyti odinį total look, dizaineriai siūlo pradėti nuo atskirų drabužių elementų, pavyzdžiui midi ilgio sijono. Toks ilgis yra universalus ir praktiškas. Odinio sijono žemiau kelių pranašumas yra tas, kad jis puikiai praverčia įvairiose gyvenimo situacijose ir tinka daugeliui figūros tipų. Toks sijonas yra tiesiog neįsivaizduojamas be batų ant kulno.

Daugelyje kolekcijų jis buvo pademonstruotas prie ilgaaulių ant tvirto ir stabilaus 6-8 cm kulno. Aktualus sijono modelis – paaukštintu juosmeniu, kuris vizualiai ištempia figūrą ir padaro kojas vizualiai ilgesnes. Dar vienas šio sijono privalumas – jį galima dėvėti tiek biure, tiek kalėdiniame vakarėlyje, žinoma, papildžius įvaizdį tinkančiais aksesuarais.

Odinės pūkinės striukės

Dizaineriai šią žiemą taip pat siūlo žieminius pūkinius paltus bei striukes, pasiūtus iš odos. Jie yra išties labai šilti, apsaugo nuo žvarbaus vėjo ir turi didelį privalumą – atsparūs purvui bei drėgmei. Nebijokite eksperimentuoti su spalvomis.

Populiariausios yra – bordo, karamelinė, ruda. Visos ryškių spalvų gerbėjos įvertins „Hermes“ kolekcijoje pademonstruotą – geltonos kanarėlės atspalvio odinę striukę, kuri puikiai dera prie vienspalvio šviesaus drabužių derinio.

Odinės kelnės

Kažkam odinės kelnės gali atrodyti pernelyg drąsus sprendimas kiekvienai dienai, o kažkam tai jau baze tapęs drabužių spintos elementas. Čia svarbu atkreipti dėmesį, kad nuo elegancijos iki vulgarumo jus skiria tik vienas žingsnis. Šiandien dėmesio centre yra plačios kelnės su klostėmis, aukštas liemuo arba baggy modeliai – platėjantys nuo klubų ir siaurėjantys apačioje.

Jie stilingai atrodo su megztiniais, romantiško stiliaus palaidinėmis, kašmyriniu golfu ar net poroje su odiniu švarku. Tokie dizaineriai kaip Tom Fordas, Altuzarra ir Tod‘s savo kolekcijose pademonstravo tiek ryškių ir madingų spalvų modelius, tiek neutralius smėlio atspalvius.

Odiniai šortai

Šortai pagal savo paskirtį visada buvo siejami su nerūpestingomis atostogomis, tačiau šiandien tai jau klasika tapęs drabužis tinkantis ir darbo aplinkoje. Žinoma, viskas priklauso nuo šortų ilgio, faktūros ir modelio.

Kolekcijose buvo pristatyta daugybė įvairių stilių, tačiau konkretų modelį bei siluetą galime rinktis pagal savo poreikius ir, žinoma, figūros tipą: aukštesniu ar vidutiniu liemeniu, tiesius ar šiek tiek platėjančius, su klostėmis ar įsiuvais. Svarbu atkreipti dėmesį, kad aktualus tokių šortų ilgis – iki kelių. Odiniai šortai šiandien – tai ne tik puiki alternatyva kelnėms ir sijonams, bet ir puikus sprendimas siekiant sukurti stilingą ir madingą įvaizdį.

Odiniai marškiniai

Neįprasta šio sezono naujiena – odiniai marškiniai. Atrodytų, iš odos galima pasiūti striukę, paltą, švarką, bet niekaip ne marškinius, vis dėlto šiuolaikiniams dizaineriams nėra nieko neįmanomo. Jie ką tik pasirodė ir jau įgijo milžinišką populiarumą.

Pats marškinių modelis yra klasikinis ir universalus, todėl moterims nereikėjo daug laiko šį rūbą „prisijaukinti“. Jie yra pasiūti iš plonos minkštos eko odos, su apykakle, kišenėmis, sagomis, o rankovės gali būti tiek trumpos, tiek ilgos. Pavasariui atėjus tokie marškiniai, drąsiai gali būti vilkimi ant marškinėlių, vietoj įprastos odinės striukės ar švarko.

Odinės suknelės

Pirmoji odinė suknelė pasirodė dar senų senovėje. Nuo to laiko praėjo daug metų, o ji vis dar neprarado savo aktualumo. Tai drabužis su charakteriu, kuris kaip niekas kitas, suteikia pasitikėjimo savimi ir seksualumo jausmą. Šį sezoną atkreipkite dėmesį ne tik į tradicinę juodą, bet ir tamsiai rudą, sodriai raudoną, aviečių, vyno ar smėlines spalvas. Beje, audinys neturi būti 100% odos.

Atsižvelgiant į tai, kad madingi modeliai yra gana savotiški, geriau pirkti nebrangius analogus iš eko odos. Jie siūlomi už prieinamą kainą, ir tuo pačiu pasižymi aktualumu ir kokybe. Odinė suknelė rudens-žiemos sezone yra labai moteriška ir miela. Dizaineriai siūlo tiek kasdienius modelius, tiek sukneles, kurios lengvai pavers kiekvieną iš jūsų vakarėlio žvaigžde.

Odinis paltas

Ilgas odinis lietpaltis, kaip Matricoje, jau ne pirmą sezoną yra raktas į stilingą įvaizdį. Jis gali būti tiek su diržu, tiek be jo. Čia svarbu pademonstruoti savo originalumą renkantis spalvą ar faktūrą. Universalią juodą ir rudą spalvą, drąsiai galima pakeisti pilka, smėlio, garstyčių, pistacijų spalva.

Mėgstančioms eksperimentuoti bei norinčioms atrodyti išskirtinai rekomenduojama rinktis krokodilo odos imitaciją arba ryškiai raudoną spalvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)