Pūkinės striukės

Dirbtinio kailio kapišonas ant jūsų pūkinės striukės – tai ta detalė, kuri jau ne vieną sezoną yra neaktuali. Išgelbėti savo striukę galite tiesiog nusegdami patį kailį arba visą kapišoną. Taip pat beviltiškai pasenę yra tamprūs diržai ant jūsų įliemenuotos pūkinės striukės. Akcentas liemens zonoje stilingai žiūrisi tik tuo atveju, jei jūsų diržas yra odinis ir platus arba pati striukė yra oversize silueto.

Stilistai rekomenduoja nesirinkti striukių su aktyviais raštais – pop-art, kareiviškas, gėlių ar vaikiškais motyvais. Jei vis dėlto nuspręsite elgtis radikaliai ir nusipirkti naują striukę, tuomet ieškokite lakoniško modelio be akį rėžiančio dekoro ir rašto – tikrai nesuklysite.

Vilnonis paltas

Tęsiant nemadingų viršutinių drabužių temą, svarbu paminėti, kad visi vilnonių paltų modeliai su plačiais atlapais šiai dienai yra neaktualūs. Galioja ta pati taisyklė, kaip ir su striukėmis – kukliau yra geriau. Klasika ir dar kartą klasika. Plačiai krentanti apykaklė, uždengianti visą jūsų krūtinę, šiandien žiūrisi labai nešiuolaikiškai ir netvarkingai. Rinkitės stačius, vidutinio dydžio atlapus su klasikine V formos iškirpte. Toks modelis tarnaus ilgus metus.

Taip pat venkite pernelyg aptemptų modelių. Visų pirma, perkant paltą visada matuokite jį ant storo žieminio megztinio. Antra, šiandien moteriškai galite atrodyti ir su laisvo silueto modeliu, tiesiog pabrėžkite liemenį diržu. Na ir nemažiau svarbus aspektas – ilgis. Paltas iki kelių dažnai padalina figūrą ir suformuoja netinkamas proporcijas. Ilgį žemiau kelių gali rinktis žemaūgės merginos, visos kitos drąsiai leiskite sau vilkėti paltą iki blauzdų ar dar ilgesnį.

UGG stiliaus avalynė

Kitas akivaizdus praėjusių ir ateinančių metų antitrendas – UGG batai. Ne paslaptis, kad tokie eskimo stiliaus batai yra labai šilti, minkšti ir patogūs, tačiau svarbu žinoti, kad su šia avalyne stilingą ir šiuolaikišką įvaizdį sukurti sunku.

Neaktualiai atrodo merginos, derinančios eskimo batus prie aptemptų odinių kelnių ar kailinių. Tokia avalynė yra praktiška einant pasivaikščioti parke bei leidžiant laiką gamtoje ar užmiestyje. Minkštas ir beformis avalynės padas vangiai padarys moters eiseną grakštesnę, o įvaizdį elegantišką.

Kasdieniniam gyvenime šią avalynę drąsiai siūlau keisti madingais aulinukais, kareiviško ar kaubojiško stiliaus batais, o jeigu norisi jaukumo ir visai „atsipalaiduoti“, tuomet puiki alternatyva – žygio arba astronautų batai.

Šalikai, kepurės, pirštinės

Kepurės, puoštos karoliukais ar akmenukais, dekoruotos ar išsiuvinėtos gėlėmis – šiandien netinka ne tik jaunoms merginoms, bet iš garbaus amžiaus senjorėms. Neatmetame galimybės – tai kažkada vėl bus madinga, bet tikrai ne dabar ir tikrai ne šiandien.

Paprastumas, minimalizmas, kuklumas dominuoja daugelyje drabužių ir aksesuarų, juos lengva derinti tarpusavyje ir jie tinka daugeliui. Norint pademonstruoti savo stilistinius sugebėjimus ir žinias, nereikia pirkti kepurės su dekoru, jums užtenka skoningai suderinti šaliką su kepure tarpusavyje, tiesiog žaidžiant su raštais, spalvomis ar faktūromis.

Jokiais būdais nesirinkite šaliko ir kepurės iš vieno komplekto, tai atrodo labai banaliai ir nuobodžiai. Visada pateikite įdomesnį sprendimą – pavyzdžiui, ryškiai mėlynas šalikas ir melsvos spalvos kepurė ar pirštinės.

Kailinės liemenės

Negalime garsiai teigti, kad kailis šiandien nemadingas, tačiau tikrai galime sakyti – visuomenės norai ir požiūris į prabangą keičiasi. Kailinės liemenės kažkada buvo madingos, tačiau prieinamos ne kiekvienai. Dabar ši prabanga tapo prieinama, bet neaktuali. Potraukis parodomajai prabangai blėsta, ir tai džiugina, juk stilingą ir prabangų įvaizdį galima sukurti tiesiog derinant savo įvaizdyje kokybiškas medžiagas. Tokia liemenė neapsaugos jūsų nuo šalčio, bet puikiai kalbės už save – „moteris neturi skonio“. Pakeiskite liemenę aktualiu teddy modelio paltuku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)