Oranžinės spalvos rankinės

Mes taip pripratome prie neutralių ir bazinių spalvų, kad dizaineriai nusprendė išvesti mus iš komforto zonos ir siūlo rinktis ryškias ar net ugnines spalvas. Oranžinė spalva visada asocijuojasi su liepsna, ugnimi ir yra šilčiausia visoje spalvų paletėje. Pasirinkus tokios spalvos rankinę, ji neabejotinai taps puikiu įvaizdžio akcentu.

Jeigu norite, kad visas dėmesys atitektų jūsų naujajam aksesuarui, tegul visi kiti įvaizdžio elementai būna „ramesni“ ir labiau neutralūs. Ar gali tokia rankinė būti ne tik akcentinė, bet ir bazinė? Taip, jeigu ji tiks prie daugelio jūsų derinių, gyvenimo būdo ir bus naudojama ne vieną kartą.

Didelės rankinės

Šios rankinės yra moterų favoritės per amžius, nes jose galima sutalpini pusę gyvenimo. Šiuolaikinis tempas dienos bėgyje verčia mus pasirūpinti ne tik savo makiažu, bet kartais pakeisti aprangą net kelis kartus. Tad tokio tipo rankinės yra ne tik madingos, bet ir praktiškos. Visgi, ne visoms moterims jos tinka. Kurioms geriau vengti šio trendo? Smulkaus sudėjimo, žemaūgėms merginoms, kitaip vadinamoms petite size. Nešdamos rankoje tokį aksesuarą jos atrodys dar žemesnės ir smulkesnės, o rankinė „šeimininkės“ rankoje padidės dvigubai.

Mikro rankinės

Jei smulkutėms negalima maksi dydžio rankinių, nereiškia, kad apie jas niekas nepagalvojo ir nesukūrė mikro. Naudos ir praktiškumo jose gerokai mažiau, tačiau bent jau rankos nenusvirs ir aplinkiniai tikrai žinos, jog jūs einate koja kojon su šiuolaikine mada.

Kalbant rimtai, dažnam kyla klausimas, kam gi reikalinga rankinė, į kurią telpa viso labo kramtoma guma ir banko kortelė? Atsakau – tokio modelio rankinės emocionaliai tarsi sugrąžina mus į vaikystę, leidžia žaisti su įvaizdžiu bei kurti kažką naują ir neįprastą. Mikro rankinės atlieka daugiau aksesuaro nei rankinės funkciją – jas galima užsisegti ant juosiamo diržo, apsirišti aplink liemenį vietoj diržo arba tiesiog pritvirtinti ant kitos rankinės.

Rankinė su grandine

Masinis grandinių naudojimas mados industrijoje matomas ne tik ant rankinių. Šiandien grandinės aktualios ant akinių, avalynės, madingi yra diržai-grandinės, kaklo papuošalai, grandinės formos auskarai. Rankinių grandinės gali būti tiek plastmasinės, tiek metalinės, plonos arba masyvios.

Kokią rinktis? Kiekviena moteris renkasi pagal patogumą, savo gyvenimo būdą ir, žinoma, temperamentą. Naujai ir šiuolaikiškai atrodo rankinės ant masyvios sunkios metalinės grandinės. Jos įvaizdžiui suteiks brutalumo ir charakterį. Rankinės ant plonos grandinėlės – tai klasika ir labiau tinka vakariniame įvaizdyje.

Formos nelaikančios rankinės

Minkšto audinio, aiškių geometrinių formų neturinčių rankinių tendencija užkariavo ne tik gatvės stiliaus gerbėjų širdis, ji atkakliai pretenduoja ir į mūsų spintas. Odinės, medžiaginės, pasiūtos tarsi iš turistinio miegmaišio rankinės atrodo ne tik įdomiai, bet ir yra patogios naudoti. Dažnai tokią rankinę galime tiesiog neštis po pažastimi, rankoje arba pasikabinti ant riešo.

Svarbu žinoti, kad minkšta ir formos nelaikanti gamino konstrukcija transliuoja ir tam tikrą informaciją apie jos savininkę – „šiandien aš esu atsipalaidavusi, jaučiuosi patogiai ir esu gerai nusiteikusi“. Tokio modelio rankinės jokiais būdais negalime naudoti oficialioje darbo aplinkoje, svarbiame verslo susitikime ar siekiant sukurti rimtos ir pasitempusios moters įvaizdį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)