Trikotažas Nr. 1

Šiuo ypatingu laikotarpiu moterims labiausiai tinka minkšti audiniai ir švelnios medžiagos – viskozė, trikotažas, šilkas, medvilnė, kašmyras. Tokios medžiagos puikiai atkartoja moters kūno linkius, švelniai apgaubia pilvuką leidžia jaustis patogiai ir nevaržo judesių. Kūno formos labai greitai keičiasi, o šių audinių savybė temptis prisitaiko prie kūno bet kokiu nėštumo periodu.

Standžios medžiagos, pavyzdžiui, oda – ne visada geras sprendimas. Formą laikančius drabužius rinkitės pirmais nėštumo mėnesiais, tuomet atrodysite ypač prabangiai ir puikiai paslėpsite apvalėjantį pilvuką.

Akcentuojame juosmenį

Suknelių bei kombinezonų jungiamoji siūlė per liemenį, nėštumo metu turi būti pakoreguota ir pakelta aukščiau, nei ji buvo prieš pilvukui išryškėjus. Dabar moters liemuo yra iškart po krūtine. Nebijokite pabrėžti savo apvalumų diržu. Plonas ar storesnis diržas – viskas priklauso nuo jūsų pasirinkto drabužio modelio bei jo stilizavimo. Nevenkite sijonų. Madingiausias derinys šiandien – tai satino arba šilko sijonas prie oversize megztinio. Kilstelėti sijoną turite taip pat iki laibiausios jūsų kūno vietos – po krūtine.

Aksesuarai

Nėštumo metu moteris dažnai renkasi neutralias spalvas ir minkštesnes medžiagas, todėl aksesuarai įvaizdžiui turi lemiamos reikšmės. Akiniai, kaklo papuošalai, diržas ar skrybėlė visada suteiks įvaizdžiui dinamikos ir gyvybingumo. Tačiau venkite mielų mergaitiškų aksesuarų – jie sukuria disharmoniją. Besilaukianti moteris ir nekalta mergaitė yra du skirtingi dalykai.

Kaspinai, vaikiški segtukai, lankeliai su zuikio ausytėm – visa tai pasilikit pižamų vakarėliui. Taip pat svarbu teisingai pasirinkti avalynę. Kulnas daro stebuklus ir puikai koreguoja figūrą. Rinkitės jums patogų aukštį – nuo mažiausio kitten heel kulniuko iki stabilaus 8 cm kulno.

Vertikali linija

Formuokite vertikalią liniją viršutinių drabužių pagalba. Kardiganas, švarkas, paltas, vyriško tipo marškiniai – nesistenkite užsisegti visko ką vilkite papildomu sluoksniu. Jeigu esate neaukšto ūgio – jūs vizualiai tapsite aukštesnė, lieknesnė, dailesnė, o pilvukas bus mažiau matomas. Vyriško tipo švarkas yra vienas iš būtinų elementų. Jis subalansuoja moterišką figūrą nėštumo metu, suteikdamas griežtų ir aiškių linijų visam siluetui.

Ko vengti?

Siekdamos paslėpti savo pilvuką, nesirinkite laisvai krintančių drabužių. Atminkite, su formos neturinčiais drabužiais, jūs atrodysite stambesnė. Venkite dekoruotų sudėtingo pasiuvimo drabužių. Laikui bėgant, jie atrodys keistai ir netvarkingai ant apvalėjančios figūros.

Šiuolaikinėms besilaukiančioms moterims vilkėti džinsinių kombinezonų taip pat nerekomenduoju. Abejoju, kad norite atrodyti, tarsi Karlsonas nusileidęs nuo stogo. Visą savo dėmesį skirkite baziniams daiktams ir aksesuarams.

Viskas paprasta

Jei esate visai pasimetusi ir nežinote nuo ko pradėti, visada ieškokite įkvėpimo interneto platybėse. Ten gausu ne tik patarimų, bet ir konkrečių pavyzdžių. Nepulkite į neviltį ir nepradėkite siaubti visų parduotuvių pritaikytų nėščiosioms. Rekomenduoju nekeisti savo apsipirkimo įpročių, tiesiog papildyti spintą ilgesniais drabužiais ir kelnėmis su elastinga juosmens dalimi. Jas rasite ne kur kitur, o visiems prieinamose masinio segmento parduotuvėse – Asos, Zara Maternity ar H&M.


Daugiau Ingridos Martinkėnaitės stiliaus pokyčių išvysite fotogalerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)