P.S. Nepriimkite visko asmeniškai, juk senus daiktus ir įpročius šiandien galima tiesiog pateikti naujai.

Šilkinės palaidinės su kaspinu

Kitas „sendinantis“ drabužio elementas – šilko imitacijos kaspinas. Tokios palaidinės visada formuoja mokytojos arba įmonės darbuotojos įvaizdį. Jei nenorite atrodyti vyresnė – nevilkėkite tokių palaidinių prie klasikinių drabužių. Jei vis dėlto turite šią palaidinę, derinkite ją šiuolaikiškai – pavyzdžiui su odinėmis kelnėmis, kulotėmis, šortais – bermudais.

Jokiais būdais nesiriškite kaspino kaip esate pratusi – t.y. tvarkingai ant krūtinės. Atminkite, naujas ir kitoks drabužio pateikimas visada išskirs jus iš kitų. Atriškite palaidinės kaspiną ir suteikite įvaizdžiui lengvos netvarkos. Aplinkiniai tikrai supras – jūs „gaudotės“ stiliuje.

Klasikinis perlų vėrinys

Pirmas sendinančių daiktų sąraše yra klasikinių perlų vėrinys. Apvalūs, vienodo dydžio perlai mums asocijuojasi su amžiumi, patirtimi ir moters išmintingumu. Juolab, nederinkite panašių kaklo papuošalų prie klasikinių darbo drabužių, nes taip atrodysite tarsi iš praėjusio dešimtmečio. Jei tikslas atrodyti šiuolaikiškai, derėtų rinktis baroko stiliaus, išskirtinės formos perlų kaklo papuošalus. Dažnai tokie perlai gali būti derinami su skirtingų metalų ir dydžių grandinėmis. Sujungdami grubų sunkų metalą ir švelnius moteriškus perlus, mes kuriame eklektiką, kuri šiandien yra itin aktuali ir madinga.

Sudėtingos medžiagos

Tokios medžiagos kaip tvidas, velvetas ar barchatas visada prideda papildomų metų, norime mes to ar ne. Jos asocijuojasi su vintažu, sendintais daiktais. Todėl renkantis panašių medžiagų drabužius turite būti itin atsargios. Dažnai svarbi ne tik medžiaga, bet ir pats drabužio modelis, ilgis, siluetas, prie ko jis derinamas. Visada mažesnė tikimybė suklysti vilkint tokias medžiagas prie naujų ir šiuolaikiškų drabužių. Barchatinė suknelė tinka išskirtinai jaunai moteriai, o Chanel tipo švarkelį patartina derinti prie paprastų paprastų marškinių.

Tamsūs atspalviai

Vyrauja tam tikrų spalvų sąrašas, kurios gali pabrėžti mūsų amžių arba net sukurti klaidingą nuomone apie jį. Tai visos tamsios spalvos – vyno, tamsiai mėlyna, ruda, tamsiai žalia, pilka ir juoda. Žinoma, jokiu būdu nevenkite jų, tačiau stenkitės nevilkėti šių atspalvių arčiau veido. Patartina visus tamsius atspalvius derinti su pastelinėmis spalvomis, taip suteiksite deriniui gaivos ir jaunystės dvelksmo.

Šilkinės skarelės

Tikriausiai jums teko matyti įvairius video internete, kaip „įdomiai“ susirišti skarelę. Gelės, kaskadai, kaspinai ir kiti sudėtingi skarelės rišimo būdai. Pamirškite šiuos video! Kuo įmantriau surišta skarelė, tuo vyresnė jūs atrodote.

Šiandien mūsų gyvenimo ritmas yra labai greitas ir viskas, kas reikalauja daug laiko yra tiesiog nesuderinama su mūsų kasdienybe. Sudėtingi sprendimai ir skarelės rišimo taisyklės atima iš mūsų galimybę kurti kažką naujo. Tai yra atgyvena. Skarelė puikiai papildys derinį, jei užsimesite ją tiesiog ant kaklo, surišite ant diržo, rankos, įpinsite į plaukus. Ieškokite naujų sprendimų ir kurkite individualų stilių. Jokių taisyklių!

Juvelyriniai komplektai

Niekada nepirkite juvelyrinių komplektų – žiedas, auskarai, pakabukas. Toks sprendimas yra gan nuobodus, pasenęs ir be lakios vaizduotės. Anksčiau tai buvo gero gyvenimo rodiklis, galimybė leisti sau viską iš karto. Šiandien tai tiesiog signalas aplinkiniams – „aš iš praeities ir visai nesidomiu tuo, kas vyksta aplinkui“.

Būkite šiuolaikiška, nebijokite maišyti aukso ir sidabro, verkitės asimetriškus auskarus ar maišykite stilius – pvz. perlų vėrinys ir masyvi grandinė. Tik ėjimas nauju įdomesniu keliu išskirs jus iš minios ir suteiks individualumo. Ir nepamirškite – nesvarbu kokie daiktai, drabužiai šiandien yra madingi ar nebe, svarbu tik tai, kaip jūs tai pateikiate ir kaip su tuo jaučiatės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)