Tačiau tai išlieka svarbu, nes geras stilius nepaiso sezonų kaitos ir tai, ką už lango rodo termometras. Juk sakoma, kad nėra blogo oro, tik bloga apranga. Komforto siekis tuo metu nusveria originalaus įvaizdžio klausimą, todėl perdaug nekreipdami dėmesio į stilių dažniau padarome jo klaidų.

Tam, kad galėtumėte jų išvengti, pateikiame keletą pavyzdžių:

Laisvo silueto kelnių sukišimas į ilgaaulius batus. Jeigu jums patinka avėti aulinius batus, atidžiau žiūrėkite su kuo juos derinate. Jei tai kelnių variantas - geriausia būtų rinktis itin aptemptas arba tamprių tipo. Patikimiausias būdas - derinti prie sijono ir pėdkelnių.

Netinkamos pėdkelnės. Nors sijono derinimas prie ilgaaulių yra saugiausias variantas, visgi reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kokias pėdkelnes renkatės vilkėti žiemą. Prie ilgo sijono tinka ir plonos, tačiau jei dėvite mini ilgio rūbą, tokios netiks. Galbūt orai ir leidžia rinktis kelių denų pėdkelnes, tačiau sutikite, kad plonytės kūno spalvos pėdkelnes atrodys nekaip. Pasilikite jas šiltajam sezonui.

Kaklo papuošalai derinami prie megztinio aukštu kaklu. Tai senai daroma klaida. Pakabukai ar koljė yra skirti tam, kad išryškintų jūsų kaklo sritį ir apnuogintą kūno dalį, tuo tarpu dėvint golfą, ji yra uždengiama. Tokiu atveju rinkitės kiek pamirštas seges, kurias drąsiai galite segėti prie krūtinės. Prie megztinio aukštu kaklu taipogi tiks platus šalis, apgaubiantis pečius.

Galvos apdangalai neatitinkantys jūsų amžiaus. Jeigu esate iš tų, kurios mielai renkatės kepures, skrybėles, beretes ar kitus galvos apdangalus, atkreipkite dėmesį, ar jie tikrai atspindi jūsų amžių. Kiekvienas, net ir menkiausias aprangos akcentas daug pasako apie jus, tad jeigu dirbate ofise, o kasdien mūvite kepuraitę su kailiniu bumbulu ar dekoruotą pigiais blizgučiais, šis aksesuaras sudarys netokią nuomonę apie jus, kokios norėtumėte.

Ilgių suderinimas. Egzistuoja tokia stiliaus taisyklė, kurią nevieną kartą primena stilistai. O ji skamba taip: „Jeigu sijonas ar suknelė yra trumpa, tuomet derinkite ilgaaulę avalynę. Atvirkštiniu atveju – tiks trumpaauliai.“ Visgi ir šiame patarime yra rizikos. Kadangi itin trumpas mini ir prie jo avimi ilgaauliai virš kelių atrodys mažų mažiausiai vulgariai. Jeigu nenorite atsisakyti trumpų drabužių, rinkitės storesnes pėdkelnes ir uždarą viršutinę dalį. Tam tiks megztinis aukštu kaklu arba oversized tipo, išilgintos proporcijos švarkas, maxi marškiniai.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)