SANTYKIS

Nuspręskite, kurią kūno dalį, viršūtinę ar apatinę norite akcentuoti, o kartu išsiaiškinkite, koks yra jūsų figūros tipas. Jeigu oversized tipo rūbą rinksitės viršūtinei kūno daliai (marškinius, palaidinukę ar megztinį), tada apatinė turėtų būti neutralesnė bei renkitės prigludusio silueto kelnes ar sijoną. Tokiu būdu sukursite pusiausvyrą ir neatrodysite groteskiškai, jūsų figūra atrodys proporcingesnė.

AUDINIAI IR DEKORAS
Kai lankotės parduotuvėse ir renkatės, ką įsigyti, atkreipkite dėmesį, iš kokio audinio (jo storis ir krytimas) jis yra pasiūtas. Vėlgi tokiu atveju patartina vadovautis pusiausvyros taisykle. Jeigu, pavyzdžiui, renkatės maxi sijoną iš storesnės ir standesnės medžiagos, tuomet pagalvokite apie lengvai krentančią šilko palaidinę, slidaus audinio švarkelį ir pan. Jeigu jūsų pasirinkimu tapo oversized tipo marškiniai, marškinėliai ar, tarkim, megztinis, siauras elegantiškas pieštuko formos sijonas ar lengvai plaszdantis modelis.


ALTERNATYVA

Jeigu manote, kad apsirengus vieną ar kitą oversized tipo drabužį, jūs atrodysite netinkamai, tačiau nenorite visiškai ignoruoti šios tendencijos - išeitis yra. Atėjus šaltajama metų laikui, puikiu variantu XXL madai gali tapti perdideli megzti šalikai, masyvios paltų ar megztinių apykaklės, gobtuvai, grubūs auliniai batai, didelio tūrio rankinė ar papuošalai. Galite rinktis šį sezoną itin madingus masyvius kabančius auskarus, pakabučius ar apyrankes.


FIGŪROS TIPAS

Bene idealiausiai oversized tipo drabužiai tinka turinčioms stačiakampio figūros tipą, kuomet nei klubai, nei pečių linija nėra stipriai išreikšti. Dar geriau, jeigu esate aukšto ūgio. Tačiau jei nepatenkate į šią kategoriją, neverta nusiminti. Norinčioms pridėti bent keletą centimetrų ūgio, siūloma rinktis kojas aptempiančius žemapadžius ilgaaulius virš kelių, siaurus džinsus ar mini ilgio, bet paaukštinto liemens sijonus. Kad neatrodytumėte vulgariai, nesirinkite aukštakulnių batų ir mini ilgio vienu metu.

Plačiapetėms moterims (apversto trikampio tipas) patartina akcentuoti apatinę kūno dalį ir nukreipti dėmesį nuo plačios pečių linijos. Rinkitės platėjančias kelnes ar maxi sijoną, kuriuos galite derinti ir prie aukštakulnių, ir prie grubiapadžių aulinukų.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)