1 būdas – kūno spalvos bateliai

Jei manote, kad vizualiai kojas įmanoma pailginti tik su aukštakulniais, skubame nudžiuginti – iš tiesų su jais susijusios dauguma mados gudrybių. Tiesa, aukštas kulniukas ar platforma yra penkis kartus mažiau veiksmingi, nei jų variantai, parinkti atsižvelgiant į niuansus. Kulniukas, platforma prideda centimetrų techniškai, o efektą sustiprina optinės iliuzijos. Kulniukas prideda kelis centimetrus, bet norint pailginti kojas, būtent su jomis ir reikia dirbti. Koja atrodys ilgesnė, jeigu ja slystantis žvilgsnis nesutiks kliūčių. Šito efekto pasieksite, jei avėsite odos spalvos apavą.

Kūno spalvos batai turi būti ne šiaip smėliniai, o būtent odos atspalvio.

Prie nuogų kojų gražiausiai atrodys kūno spalvos batai, idealiai parinkti pagal odos toną. Prie juodų pėdkelnių aukitės juodus batelius. Beje, geriausia, kad pėdkelnės būtų matinės, nepermatomos. Jei batelių ir pėdkelnių spalva skiriasi, pagelbės gilus iškirpimas – jis sukurs reikiamą vertikalę.

2 būdas – kelnės uždengia batelius

Toks pats principas kaip su batais veikia ir pasitelkus ilgas kelnes. Kad kojos su kelnėmis iš tiesų atrodytų ilgesnės, žiūrinčiojo akys neturi susidurti su horizontaliomis kliūtimis. Tikriausiai pastebėjote, kad nedidelio ūgio garsenybės, pvz., Victoria Bekham, dažnai mūvi labai ilgas kelnes. Ji kartais netgi persistengia, todėl sulaukia kritikos. Superilgos kelnės uždengia batus ir pailgina vertikalias linijas. Tad kūnas, nuo liemens iki žemės aprengtas viena spalva, atrodo kaip ilgos kojos. O jei tarp žemės ir kelnių matosi batai, kojos automatiškai sutrumpėja keliais centimetrais.

3 būdas – paaukštinamas ir paryškinamas liemuo

Kai kurios gudrybės ne tik paprastos, bet ir turi daugiau privalumų. Pavyzdžiui, išryškėja talija. Vadovaujamasi tokia logika: norint pademonstruoti kojų ilgį, reikia maksimaliai paaukštinti tašką, nuo kurio jos prasideda. Labai svarbu parinkti tinkamą kelnių ir sijono liemens liniją. Kelnės pažemintu liemeniu trumpina kojas, o kelnės su aukštu liemeniu kardinaliai keičia situaciją.

4 būdas – tenka paslėpti sėdmenis

Kai kurios gudrybės reikalauja aukų. Pavyzdžiui, nebesimato moteriškų formų – sėdmenų. Deja, toms moterims, kurių kojos trumpos, o sėdmenys didoki, nepavyks išgauti norimo efekto, vien paaukštinus liemenį. Iš priekio viskas atrodytų gražiai, o iš nugaros... anatominiai iškilumai viską sudėliotų į vietas ir kojų ilgis pasidarytų akivaizdus. Jei liemenį paaukštinsite vos vos, ypatingai kojų nepailginsite, o sėdmenys atrodys platesni – taip pasieksite kamanės efektą.

Išeitis – paprasčiausiai uždengti sėdmenų liniją. Puikus variantas – platėjantys, prie klubų nepriglundantys sijonai. Jei norėsis apgludusio sijono, užsimeskite ant pečių ilgą švarką. Kelnių atvejų – panašiai: arba plačios, laisvos kelnės, arba sėdmenis pridengiantis švarkas.

5 būdas – aplinkiniai mato tik vertikales

Pakalbėkime apie raštų magiją. Sumanūs šios srities sprendimai padės nukreipti aplinkinių dėmesį į vertikales. Jeigu vertikalės bus žemiau juosmens, jums garantuotas stulbinamas efektas. Nuostabus variantas – ilgas sijonas arba ilgos kelnės su juodais ir šviesiais dryžiais. Beje, dryžiai susilieja su juodais arba baltais batais, o tai dar labiau ilgina kojas.

6 būdas – savitaiga

Paskutinis punktas – ne mažiau svarbus. Dažniau kartokite sau, kad esate graži ir patraukli. Grožis priklauso ne nuo kojų ilgio, o savimi pasitikinti moteris visa savo povyza teigs, kad jos figūra – be trūkumų.

Straipsnyje panaudotos Vida Press nuotr.

Išbandykite ir susikurkite savo stiliaus arba dovanų derinį:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)