Susipažinkite: tai A formos suknelė, dar vadinama į apačią platėjančia suknele. Kaip ir rodo jos pavadinimas, šio tipo suknelės glaudžiai apgula viršutinę kūno dalį, apglėbia liemenį, išryškindamos liekniausią moteriškos figūros dalį, o ties klubais pradeda platėti.

A forma yra tikrai fantastiška: ją patogu vilkėti, be to, ji pelno moteriai mados balų dėl nesenstančio ir daug pastangų nereikalaujančio elegantiško įvaizdžio.

„A linijos“ terminą pirmą kartą pavartojo ikoniškasis aukštosios mados dizaineris Christianas Dioras, nors tuo metu tokios suknelės buvo šiek tiek kitokios formos, negu tos, su kuriomis siejame dabartines A formos sukneles.

Kaip rašoma Metropoliteno muziejaus Heilbrunno „Timeline of Art History“ svetainėje, Ch. Dioro A linijos suknelės iš tikrųjų pasižymėjo „talija ir glotniu siluetu, kuris virš klubų ir kojų imdavo platėti“. Tokios suknelės debiutavo Ch. Dioro 1955 metų pavasario kolekcijoje, kuri ir buvo pavadinta „A line“. Suknelės nedelsiant tapo tikru hitu.

Po trijų metų madų pasaulyje pasirodė šiuolaikiniai A linijos siluetai. Juos pristatė Ch. Dioro asistentas, prancūzų dizaineris Yves`as Saint Laurent`as. Po netikėtos Ch. Dioro mirties 1957 metais Y. S. Laurent`as tapo šių mados namų meno vadovu ir būtent jis sukūrė šiuolaikinę A linijos formą.

Kaip „The New York Sun“ rašė velioniui Y. S. Laurent`ui skirtame nekrologe, pirmoji solinė šio dizainerio kolekcija, skirta Ch. Dioro mados namams, buvo pavadinta „Trapeze“ ir ji pristatė to paties pavadinimo suknelę, turėjusią „siaurus pečius ir platų, banguojantį sijoną. Ji tapo hitu ir šviežio oro gurkšniu po daugelio metų konstrukcinių drabužių, siaurų talijų ir korsetų“. Kitaip tariant, tai buvo A linijos suknelė!

Tačiau kas padėjo šiam stiliui atlaikyti laiko išbandymus ir išsaugoti savo populiarumą bei gyvybingumą beveik 60 metų? Prie to tikrai prisidėjo faktas, kad tokios suknelės padeda sukurti išsižioti verčiančią, itin moterišką smėlio laikrodžio figūrą, nors joms nenaudojami jokie siauri ir varžantys korsetai.

Kriaušės figūrą turinčias moteris žavi sijono bangavimas, kuris akcentuoja juosmenį ir atitraukia dėmesį nuo apatinės kūno dalies. Kita vertus, mažiau gamtos apdovanotos moterys vertina apvalumų iliuziją, kurią sukuria įliemenuotas juosmuo. Siauri suknelės pečiai ir vilnijantis sijonas taip pat mažina ir lieknina torsą.

Kaip „Who What Wear“ sakė įžymybių stilistė Micaela Erlanger (dirbusi su daugeliu žvaigždžių, pradedant Lupita Nyong ir baigiant Hilary Swank), „vienintelis siluetas, kuris dailina bet kokią figūrą, yra A linija. Nepaisant to, ar turite plačius klubus, berniokišką figūrą ar esate liesa, A linija akcentuos pačias puikiausias jūsų kūno dalis“. Maža to, „A linija yra nuostabus siluetas besilaukiančioms moterims!“

Kate Middleton

Tokios suknelės ilgis gali būti pritaikytas bet kokiam ūgiui ir vizualiai paaukštinti moterį. Ar tai būtų mini ar midi suknelė, sijono forma taip pat gali būti individualiai parinkta taip, kad padailintų bet kokį siluetą.

Kaip teigė „The Huffington Post“ mados redaktorė Michelle Persad, „egzistuoja vienintelis sijonas, gerai atrodantis ant kiekvienos moters, nepaisant jos figūros, ūgio ar amžiaus: A linijos sijonas. Jei esate prie žemesnių, rinkitės trumpesnį ilgį, jei esate aukšta, jums labiausiai tiks midi ilgis“.

Taigi, smulkios moterys gali rinktis mini versiją ir jų kojos iš karto atrodys ilgesnės, o jos pačios – aukštesnės. Aukštesnėms moterims tokį patį efektą sukurs midi versija, pasibaigianti ties keliais (ar iš karto po jais). A linijos suknelės ilgis taip pat gali siekti žemę – jei pageidaujate daugiau iškilmingumo.

A linijos suknelės būna įvairiausių spalvų ir siūnamos iš įvairiausių audinių. Tai reiškia, kad jos gali būti pritaikytos bet kokiai progai. Plonesnės medvilnės ar su poliesteriu maišytos vienspalvės suknelės tiks vasaros pasibuvimams su draugais, o jei prie jų pritaikysite nedidelį kardiganą ir kuklius papuošalus, jos gali tapti idealiu pasirinkimu darbui biure.

Įžymybių stilistė M. Erlanger siūlo rinktis „bet kokį audinį, kuris išlaiko formą ir apimtis. Puikūs variantai yra medvilnė, krepas, linas ar šifonas“.

Žiemą A linijos sukneles kuo puikiausiai galima vilkėti virš kojinių ar po megztuku. Tai reiškia, kad jos yra puikus pasirinkimas visus metus. Ypatingesnėmis progomis, ar tai būtų pasimatymas, ar gimtadienio vakarėlis, rinkitės ryškesnių spalvų ar raštų suknelę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)