1. Nepirkite nesimatavusi

Didžiausia klaida, kurią daro dauguma apatinį trikotažą perkančių moterų, ypač tų, kurios ieško didesnio dydžio liemenėlės: perka nesimatavusios. Jos tiesiog nusiperka sportinę liemenėlę arba didesnio dydžio liemenėlę, kuri iš akies atrodo tinkamo dydžio, bet iki galo nežino, ar įsigyta liemenėlė tikai tiks. Nemažai tyrimų parodo, kad 70 proc. atvejų, kai liemenėlė perkama nesimatavus, ji netinka.

Pasimatavusi jūs ne tik suprasite, koks jūsų kaušelių dydis, bet ir pamatysite, kokios apimties jums reikia, ir nebereikės nervintis dėl per laisvo ar pernelyg aptempto apatinio trikotažo.

2. Per daug nesijaudinkite dėl dydžio

Dauguma mūsų kreipia per didelį dėmesį į etiketę išvirkščioje drabužių pusėje – tai juokinga, nes natūralu, kad visi mes skirtingi, tad ir mūsų drabužių dydžiai skiriasi. Ypač nereikėtų nerimauti dėl liemenėlės dydžio. Atminkite, tai kūną palaikantis drabužis, pasiūtas, kad atitiktų jūsų kūno poreikius, o ne kažkieno – net ir jūsų pačios – įsivaizdavimą, koks turėtų būti jūsų dydis.

3. Išbandykite kitokias liemenėles

Didelę krūtinę turinčios moterys labai vertina liemenėlių su viela privalumą – jos tikrai gerai prilaiko krūtinę. Bet jei jūsų apvalumai nėra patys didžiausi, išmėginkite liemenėlę be vielos. Nesijaudinkite – tai, kad nėra vielų, nereiškia, kad liemenėlė blogai prilaiko.

Inovacijos medžiagų ir dizaino srityje leidžia siūti liemenėles, kurios ir be vielų labai gerai prilaiko krūtis. Be to, be vielų liemenėlė bus ir daug minkštesnė, patogesnė bei malonesnė kūnui.

4. Nesusitelkite tik į funkciją

Žinoma, liemenėlė skirta prilaikyti krūtis, bet nepamirškite ir apie estetinę bei linksmą pusę. Galite rinktis ryškios spalvos, su linksmu piešinėliu, ar šmaikščiai pasiūtą. Stiliaus dėl funkcijos aukoti tikrai nereikia.

5. Skalbkite teisingai

Deja, skalbti liemenėlės skalbyklėje su kitais drabužiais negalima. Žinoma, techniškai galima, bet turėkite omenyje, kad taip išskalbta net ir puikiai jums tinkanti liemenėlė greičiausiai išsitampys ir deformuosis. Tausokite savo apatinį trikotažą – skalbkite tik rankomis specialiu, apatiniam trikotažui skirtu muilu arba švelniu skalbikliu. Liemenėlę džiovinkite ištiestą, ne pakabintą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)