Variantų, kuriuos galima rinktis, daugybė. Mezginius siūlo ir daugeliui įperkamos firmos – tokios, kaip „Mango“, „Zara“ ar „H&M“ – ir vienetiniais gaminiais garsūs mados namai – tokie kaip „Chanel“ ir „Miu miu“. Priklausomai nuo mados namų ar parduotuvės, megztą palaidinę galite įsigyti nuo maždaug 15 iki 1000 eurų.

Megzti drabužiai

Portale „Fashionnetworc“ pristatomos kelios 2022-ųjų mezginių tendencijos. Pirmoji tendencija kyla iš apatinio trikotažo pasaulio: tai – megzta liemenėlė, nešiojama kaip palaidinė. Viršutinis apatinis trikotažas – apskritai pastaruosius porą metų populiari tendencija. Lepinant karščiams, tokią trumpą palaidinę-liemenėlę siūloma nešioti ir vieną, be papildomų viršutinių sluoksnių.

Megzti rūbai

Toks plonas viršus primena klasikinę liemenėlę su siūlėmis, tačiau megztas audinys daro ją minkštesne ir priglunda prie figūros, kad būtų patogiau. Ji dažnai gaminama iš vasarinių verpalų, tokių kaip krepas, viskozė arba 100 proc. medvilnė.

Kita tendencija, atvirkščiai, siūlo pažvelgti į vyriškus drabužius, kurie vis labiau įkvepia ir užteršia moterų madą. Vasarinis plonas polo – tai rafinuota, moteriška klasikinių polo marškinėlių su apykakle ir mažytėmis sagomis interpretacija, kuri labiau būdinga vyriškiems laisvalaikio drabužiams.

Megzti drabužiai

Kitas, veikiausiai iš „Chanel“ mados namų atėjęs stilius – megzti vasariniai kostiumėliai. Jie gali būti kelnių ir palaidinės ar sijono ir švarkelio. Dažniausiai marginti, kelių spalvų. Ne mažiau populiarus vientisas įvaizdis yra ir megztos arba nertos suknelės. Per nėrinius persimato pakankamai kūno, jog rūbas būtų laikomas vasarišku, oda kvėpuoja, tuo pačiu – galima grožėtis nėrimo raštais ar mezginio subtilybėmis. Dažniausiai pasirenkamos žemės spalvos, taip suteikiant romantiškumo ir subtilumo.

Megzti rūbai

Portalas „Whowhatwear“ siūlo nepamiršti megztų liemenių – jos šiltuoju laikotarpiu gali atstoti kasdienes berankoves palaidines. Taip pat prisimenami 1990-ųjų pabaigoje madingi plonyčio mezgimo kardiganai, susegti viena ar dviemis sagutėmis. Juos galima nešioti tiesiog ant nuogo kūno – vietoje palaidinės.

Megzti rūbai

Delikatūs, kūrybiški mezgimo raštai ir nėriniai – šią tendenciją acentuoja ir portalas „Tiffanyhill“. Nors rekomendacijų daugybė, šią madingą detalę verčiau rinktis pagal savo kišenę – neinvestuoti per daug. Kaip ir kiekvienas madingas elementas, po kelerių metų šis veikiausiai bus pamirštas. Tiesa, įsigijusi geros kokybės mezginį moteris galės jį perduoti ir savo dukrai – mada juk sukasi ratu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją