Kraštutinumas, į kurį nukrypsta stambesnes kojas turinčios merginos, – mini sijonai. Be abejo, jei esate pozityvaus požiūrio į kūną šalininkė, vilkėkite bet ką. O jeigu norisi grožio, puošnumo, kai kurių sprendimų geriau atsisakyti. Pavojingiausi – sijonai ir šortai iki kelių, nes jie akcentuoja kelius.

Jūsų dėmesiui – penki patarimai, kaip išsirinkti jūsų figūrai tinkamus sijonus, kelnes ir apavą.

1. Ilgis – iki pusės blauzdų

Stambesnes blauzdas turinčioms moterims netinka ilgis iki kelių, nes šioje zonoje besibaigiantis sijonas akcentuoja probleminę vietą, blauzdos lieka neapsaugotos, dėmesys krypsta į jas. Mini ilgis šiuo atveju nesvarstytinas, nes turinčios apvalainus kelius retai gali pasigirti plonomis šlaunimis.

Atsiminkite! Be aukštakulnių midi ilgis gali mažinti ūgį, tad atidžiai perskaitykite tolimesnius punktus apie avalynės pasirinkimą ir optinį figūros pailginimą.

Nemanykite, kad jums lieka tik maksi sijonai, – prie apvalių blauzdų tinka ir midi ilgis, svarbu, kad suknelės, sijono, sijonkelnių kraštas būtų kiek žemiau blauzdų vidurio, – tarsi jas dalintų. Taip vienu šūviu nušausite du kiškius – parodysite koją ir vizualiai padalysite probleminę zoną.

2. Lengvumo suteikiantis audinys

Esant stambesnėms blauzdoms, eisena būna sunkoka, o figūra atrodo kresnesnė. Su tuo reikia kovoti, apsiginklavus lengvesniais audiniais.

Drabužio kraštas ties blauzdų viduriu turi pleventi. Tai gali būti vizkozė, šifonas ir pan. Einant sukuriami du svarbūs efektai: suteikiama lengvumo ir sukuriamas bangavimas, kuris trukdo susitelkti į problemą.

3. Dėmesį nukreipiančios detalės

Optinės iliuzijos – kirpimo ypatumai, dekoras ir kt., jų užduotis – koreguoti probleminę zoną. Ji vienu metu ir pritraukia dėmesį, ir jį nukreipia nuo kojų. Pavyzdžiui, skeltukai sijono ar kelnių šonuose akcentuoja kulkšnis, bet trukdo galutinai jas apžiūrėti. Perregimi sijono intarpai blauzdų srityje atskleidžia tik dalį kojų. Tokią pat funkciją atlieka asimetrinis sijono ar suknelės kraštas, sijonai su užmesta kloste ir pan. Svarbiausia, kad viskas atrodytų subtiliai ir neatidengtų per daug kūno.

4. Tinkama avalynė

Turint stambias blauzdas, patartina rinktis apavą, kuris nebūtų kontrastingas kojoms. Pavyzdžiui, smailianosiai bateliai su plonu kulniuku prie stambių blauzdų atrodys dar smulkesni, o blauzdos – dar stambesnės. Idealus variantas – kvadratinė batelių nosis ir stambesnis kulnas.

Dėmesio – basutės su dirželiais aplink kulkšnis tiks tik toms moterims, kurių kulkšnys dailios.

Jei norisi plokščio pado, geriau taikyti į platformą. Dirželiai gali būti, svarbiausia – tvirtas pagrindas. Kad avalynė ilgintų kojas, pageidautina rinktis kūno spalvos apavą ir visgi vengti į kulkšnis įsirėžiančių dirželių. Lengvumo eisenai suteiks perregimos detalės.

5. Kaip pailginti figūrą

Dalyti figūrą į dalis, koreguoti atskirus parametrus – pusė darbo. Dažniausiai būna keli koreguotini niuansai. Taikant platesnio masto priemones, galima kompleksiškai išspręsti problemą. Pavyzdžiui, norint atrodyti lieknesnei, patartina atrodyti aukštesnei. Tikslą pasiekti padės vizualiai pailginta figūra. Šiuo atveju tiks vienspalviai ansambliai, vertikalus dekoras ir pan.

Pavyzdžiai:

- Vertikaliai ištęstas siluetas. Tarkim, suknelė su įstrižais raukiniais.

- Blauzdą dalijantis ilgis.

- Kūno spalvos basutės su neaukštu kulniuku.

- Lengvas audinys ir banguojantys raukiniai.

„Vida Press“ nuotraukos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)