Kepurės – ne vien šilumai

V. Šaulytė pastebi, kad kepurė rudenį ar žiemą jau seniai nebėra tik tam, kad apsaugotų nuo šalčio ir vėjo – ji tampa puikiu stiliaus akcentu. Ypač, sako ji, jei pasirinksite šį sezoną madingus kepurių modelius.

„Dabar ypač madingos beretės ir mašinisto stiliaus kepurės. Jos, kaip ir gyvūnų raštai, vėl grįžo šį sezoną – nors sakoma, kad beretės iš močiučių laikų, bet šiandien daugelis radinių močiutės spintoje gali tikrai būti madingi – pavyzdžiui, ilgesni sijonai, languotas audinys, klostės“, – tikina V. Šaulytė.

Viktorija Šaulytė

Berečių spalvos, pasak stilistės, gali būti visokios – nuo juodos ar baltos iki ryškių spalvų.

„Mašinisto stiliaus kepurę siūlyčiau rinktis labiau žemiškų spalvų, nes ji ir taip ryški savo išskirtine forma. Kepurė tikrai gali tapti pagrindiniu stiliaus akcentu“, – sako V. Šaulytė.

Šį sezoną, teigia stilistė, vis dar madingos ir skrybėlės, ir maišo tipo užmaunamos kepurės. „Jos taip pat iš mados neišeina jau ilgą laiką. Be to, tai vienas funkcionaliausių pasirinkimų – tokia kepurė tikrai sušildys“, – sako ji.

„Beretės, mašinisto kepurės, skrybėlės geriausiai tiks prie paltų, o maišo tipo kepurės – prie striukių. Bet jeigu pasirinktume, pavyzdžiui, holografinės spalvos pūkinę striukę ir iš po jos išlystų marškiniai, tada ir ryški beretė būtų tikrai stilingas pasirinkimas“, – patarimais dalinasi V. Šaulytė.

Viktorija Šaulytė

Be to, priduria ji, kalbant apie stilių nereikėtų būti kategoriškiems: „Nuomonė, kad netinka jokios kepurės, gali būti ir klaidinga – esame save įpratę matyti vienaip, todėl ryškus pokytis gali išgąsdinti. Ir pati pakliūvu į tokias situacijas – štai neseniai turėjau fotosesiją, kurioje fotografavome senjorę, kuri nenorėjo dėvėti beretės – sakė, kad ją labai sendins. Bet ją pasimatavusi suprato, kad atrodo labai gražiai. Manau, kad beretės tinka daugeliui žmonių – pagal veido formą ją galima visaip pakreipti, kad tiktų.“

Norintiems įsigyti skrybėlę stilistė pataria labiau atsižvelgti į savo veido formą, ūgį – plačiabrylės skrybėlės gali netikti žemiems, apskrito veido žmonėms: „Svarbiausia tai, prie ko ją derinsi, kaip būsi susišukavęs. Siūlyčiau moterims po kepurėmis plaukų neslėpti. Juk kepurė nebūtinai turi tik šildyti – ji gali būti ir stiliaus akcentas.“

Vietoje striukės geriau rinktis paltą

Negalintiems apsispręsti, kokį lauko drabužį pirkti žiemai, V. Šaulytė pataria vietoje striukės rinktis paltą: „Su paltu galima žaisti – jei nusiperkame vienspalvį tiesaus kirpimo paltą, galime jį skirtingai pateikti. Pavyzdžiui, jei ant jo užsimesiu dirbtinio kailio apykaklę – jis jau atrodys kitaip. Arba uždėsiu kitokį diržą, užsidėsiu šaliką su kepure – vėl atrodys kitaip. Paltas, mano nuomone, ne toks nuobodus, jį lengviau apžaisti detalėmis.“

Šį sezoną, sako V. Šaulytė, itin madingi masyvūs, ilgi paltai. Tačiau tokie tiks ne visiems: „Vieni mėgsta labiau įliemenuotus, kiti – tiesaus kirpimo, tačiau svarbiausia pasirinkti tinkamą dydį, po kuriuo „tilptų“ ir megztinis, ar keli drabužių sluoksniai. Jei esate žemesnio ūgio – nerekomenduočiau palto žemiau kelių, nes jis jus vizualiai mažins.“

Viktorija Šaulytė

Be to, priduria ji, nereikėtų palto tapatinti tik su žiemos sezonu – jis gali tikti ir kitiems metų laikams. Jei nenorime sušalti, svarbiausia – sluoksniuoti drabužius.

„Siūlyčiau atkreipti dėmesį ne į pačius audinius, bet daugiau pradėti sluoksniuoti. Šaltuoju sezonu būtent tai ir rekomenduoju daryti – žaisti skirtingais audiniais. Pavyzdžiui, galima rinktis ir marškinius, marškinėlius, bet jei ant jų apsirengsime šiltą didelį megztinį – gausime papildomos šilumos.

Ant viršaus dar rengiamės paltą, šaliką, kepurę – tikrai nesušalsime. Jei apsirengsime ilgesnius marškinius, o ant jų trumpesnį megztinį, atsiras ne tik keli skirtingi audiniai, bet ir ilgiai – apranga atrodys žaismingiau, įdomiau“, – sako stilistė.

„Jei vis dėlto labiau norite striukės – viskas puiku, bet ją pagyvinti detalėmis bus sunkiau. Tačiau pūkinę striukę šaltai žiemai tikrai pravartu turėti – jos neperpūs vėjas, kapišonas apsaugos nuo lietaus ir sniego, šalčio. Tokia striukė ypač tiks ilgesniems pasivaikščiojimams ir tiems, kurie mėgsta būti lauke“, – priduria V. Šaulytė.

Tarp pagrindinių tendencijų – ir neoninės spalvos

Stilistė pasakoja ir apie kitas šio sezono tendencijas: „Kaip dabar galima pastebėti, tikrai madingi gyvūnų raštai – zebro, leopardo, tigro, gyvatės. Tai nėra nauja tendencija, ji ne kartą buvo madinga praeityje, tiesiog dabar vėl sugrįžo.“

V. Šaulytė pataria nepamiršti ir daugiau spalvų. Tarp madingiausių žiemą – garstyčių atspalvis, vyno, vieletinė, tamsiai žalia spalvos. „Ant aukštosios mados podiumų taip pat karaliauja neoninės spalvos – tikrai siūlau jas išbandyti. Nebūtinai iš karto pirkti visą kostiumėlį, bet pradėti galima ir nuo detalės – diržo, skarelės. Man labai gražu neoninių spalvų megztiniai“, – sako stilistė.

Jei vis dėlto labiau norite rengtis žemės spalvomis, ji pataria aprangą pagyvinti akcentais: „Būti ryškiam net nešiojant pilką paltą galima žaidžiant akcentais – galvos apdangalais, apykaklėmis, šalikais, diržais. Šiam sezonui siūlau tikrai spintoje turėti universalių drabužių – kelnių, megztinių, marškinių, klostuotą sijoną, bet nepabijoti ryškesnių detalių.“

Viktorija Šaulytė

V. šaulytė taip pat ragina neslėpti vasarinių drabužių – kai kuriuos tikrai galima priderinti ir šaltesniam metų laikui.

„Ir vasarinį ploną audinį galime suderinti su storesniu, megztu audiniu. Vasarinį sijoną puikiai galima nešioti ir žiemą, pritaikius storesnes pėdkelnes. Dabar tokie laikai, kai derinama tai, kas anksčiau buvo nesuderinama.

Vis dėlto, šaltuoju sezonu siūlyčiau rinktis platesnius ir ilgesnius sijonų ilgius, o pieštuko formos sijonus palikti vakarėliams. Visą gyvenimą kariauju su kūno spalvos pėdkelnėmis – labai sunku atsirinkti jų spalvą, todėl siūlau vietoje jų rinktis juodas arba spalvotas pėdkelnes, kurios dabar madingos“, – sako V. Šaulytė.