Baggy džinsai

Madingiausi džinsai šį rudenį yra „baggy jeans“ ar kitaip vadinami džinsai-bananai – būtent toks šių kultinių džinsų pavadinimas atsirado dar 1980-aisiais. Pagrindinė džinsų charakteristika – jie platūs ties klubais ir siauri ties kulkšnimi.

Dizaineriai siūlo paraitoti šiuos džinsus prie kulkšnių, kaip pademonstravo „Balenciaga“ modeliai arba sukišti juos į kaubojiško stiliaus batus, sekant Alberta Ferretti ir Isabel Marant pavyzdžiu. Šie džinsai suformuoja papildomas apimtis klubų zonoje, todėl jie geriausiai tinka aukštaūgėms, siaurų klubų merginoms.

Virintas džinsas

Devintojo dešimtmečio laikotarpis ir toliau įkvepia šių dienų dizainerius – šį kartą jų taikiniu tapo „virintas“ džinsas. Naujose „Stella McCartney“, „Givenchy“ ir „Balenciaga“ kolekcijose jau pamirštas „virintas“ raštas pasirodė ne tik ant įprasto mėlynai – žydro audinio, bet ir ant spalvoto džinso.

Mados ekspertai pataria sukurti visą įvaizdį (total look), kuriame viršutinė ir apatinė dalis būtų iš virinto džinso, o tiems, kurie vis dar nėra pasiruošęs tokiems ekstravagantiškiems sprendimams, geriau rinktis ramesnius derinius.

Džinsai paaukštintu juosmeniu

Jei domitės naujausiomis tendencijomis, turėjote pastebėti, kad laisvo silueto ir paaukštinto juosmens džinsai (mom jeans) vis dar neužleidžia savo pozicijų ir toliau sėkmingai išstumia aptemptas kelnes žemesniu liemeniu.

Kaip ir daugelis šiandien madingų džinsų, šis modelis savo populiarumą įgavo dar 80-90-aisiais, tada jis buvo žinomas tik namų šeimininkių tarpe, nes juos mūvint gana patogu eiti pasivaikščioti su vaikais, o šiandien tai karščiausia naujiena visų moterų spintose, nepriklausomai nuo amžiaus ar svorio kategorijos.

Klasikiniai džinsai

Klasika daugelį metų buvo ir išlieka populiarumo viršūnėje. Klasikiniai moteriški džinsai yra universalūs ir tinka bet kokio tipo figūrai. Vidutinio ilgio džinsai su aukštesniu juosmeniu, turi „apsigyventi“ kiekvienos moters drabužinėje, nes būtent jie puikiai derės su joje esamais drabužiais. Teisingai parinkus drabužių elementus, galima lengvai sukurti daug skirtingų derinių, nuo romantiško iki ekstravagantiško.

Atminkite, svarbiausia, kad klasika išliktų klasika, o tai reiškia – kelnės turi būti be dekoratyvinių elementų, papildomų kišenių ar siuvinėjimų. Parinkti tinkamą avalynę prie klasikinių džinsų taip pat nebus sunku, prie jų tiks tiek aukštakulniai, tiek batai ant platformos, tiek balti sportbačiai ar vyriško stiliaus įspiriami batai.

Plėšyti džinsai

Jau daugelį sezonų juos dėvėjo absoliučiai visos merginos ir derino prie skirtingų stilių, tačiau mada ir čia sužaidžia savo vaidmenį. Jeigu dar 2015 metais, per visą ilgį plėšyti džinsai buvo naujausias trendas, šiandien į madą grįžta minimalizmas – viena kita subtili skylutė kelių zonoje jau yra maksimumas. Plėšytų džinsų ir po apačia tinklinių pėdkelnių derinys šiandien atrodo mažų mažiausiai neskoningai, o kartais ir vulgariai.

Aktualios spalvos

Daugeliui įprastas mėlynai – žydras džinsų atspalvis, ko gero, niekada neišeis iš mados, tačiau artėjančiame 2019-ųjų rudens sezone atsirado vietos ir kitoms spalvoms, kurios suteiks papildomos energijos ir išskirtinumo kiekvienam įvaizdžiui.

Dizaineriai eksperimentuoja ir įveda į madą baltus atspalvius bei švelnias pastelines džinsų spalvas, kurias lengva derinti, taip sukuriant unikalų įvaizdį. Garsių mados namų kolekcijose taip pat galima matyti tamsius džinsus su sendinimo efektu. Bus aktualūs ir ryškūs džinsų modeliai, kurie akimirksniu pakels nuotaiką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)